Abby Road naslovnica
O knjigi

Originalen naslov | Title: Abby Road

Prevod | Translated:   /

Avtor | Author: Ophelia London 

Zbirka | Series: Abby Road #1

Oznake | Labels: romantika, slava
                            romance, fame

Povezavi | Links: goodreads, Amazon

Prebrano | Date read: 11.12.2016 (December 11, 2016)

Kratka vsebina o Abby Road

Slava ti ne more kupiti ljubezni.

Pred natanko letom dni se je superzvezdnici Abigail Kelly življenje postavilo na glavo. Sedaj si je vzela odmor in odpotovala k sestri na Florido. Prvič v petih letih bo imela poletje samo zase. Brez paparacijev, menedžerja in nemogočih urnikov. Poletje brez bolečih spominov in neprestanih napadov panike.
Ampak vse ne gre tako zlahka, ko v njeno življenje vstopi neznanec, ki spremeni vse.

Todd je v njeno življenje prinesel pristnost, ki ji je tako zelo manjkala. Ampak ali jo lahko reši pred njo samo?

Moje mnenje

Sam opis me ni toliko pritegnil, da bi jo prebrala, ker bi me tako zelo zanimalo, kaj se zgodi. Mogoče si zasledila, da opravljam izziv na Bralnici in eden izmed izzivov je, da moraš prebrati knjigo s pevcem v glavni vlogi. Ker je Abby superzvezdnica, ki naj bi imela super glas, sem se odločila da je to prava knjiga zame. Predhodno sem seveda prebrala tudi nekaj mnenj ostalih bralcev in ker so jo večinoma hvalili sem jo vzela v roke.

Prisrčna zgodba, ki je lahko brez problema bereš v gneči na avtobusu (kakor recimo v moje primeru).
Začetek me je zelo pritegnil, res me je zanimalo kaj jo je tako zaznamovalo. Priznati moram, da sem bila presenečena, saj nikakor nisem pričakovala takšnega razvoja dogodkov. No, to moje presenečenje je trajalo le še naslednjih nekaj poglavij. Takoj ko  sem izvedela razlog, sem namreč samo zavila z očmi. A vendar sem nadaljevala z branjem, saj je bila zgodba vseeno zanimiva. Pa še izziva ne moreš opraviti z napol prebrano knjigo

Ko se je nastanila v sestrini hiši je šla malo naokoli in seveda je v trenutku srečala Todda. Kaj drugega seveda tako ni bilo za pričakovati. Zanimivo mi je bilo brati dele kjer so jo zasledovali paparaciji. Ne vem ali se to na takšen način dogaja tudi v resnici, ampak opisano je bilo kar dobro in Abby se mi je v tistih trenutkih zasmilila. Reči pa moram, da so mi ti odlomki dali tudi snov za razmislek. Samo čudila sem se lahko nad dejstvom v kakšne skrajnosti smo pripravljeni ljudje iti samo zato, da bomo lahko napisali kratek članek za rumeni tisk.

Všeč mi je bil njen odnos s Toddom. Čeprav sem zavijala z očmi ob dejstvu, da sta se v trenutku noro zaljubila in bila pripravljena drug drugemu razkriti vse. Seveda so bili dogodi več kot predvidljivi ampak včasih prav ‘paše’ prebrati kakšno lahkotno limonado.

A že po nekaj poglavjih mi je Abby šla na živce. Kljub avtoričinim ambicijam Abby prikazati kakor prijetno in nič kaj slavno, ji žal to ni šlo dobro od rok. Ko spremljamo njene misli, vsepovsod vidimo samo oznake s ceno. Dobesedno so njene misli nekaj takšnega: O kako lep kavč, kar voham kako drag je bil. O Todd ima majico te in te znamke, stavim, da je bogat. To me je več kot samo odbijalo, ker pa sem bila ujeta na avtobusu s praznih mobitelom mi ni ostalo kaj drugega kot, da zavijem z očmi in nadaljujem z branjem. Ne zgodi se pogosto, da ne bi prenesla glavne junakinje. Vedno se trudim na svet gledati skozi njene oči, ampak tole je pa res prešlo mejo.

Prav tako me je zmotil njen odnos s sestro, ki ji ne pove nič. A hkrati je užaljena, ko izzve, da ji tudi ona ne pove vsega. Seveda se mora zavarovati pred javnostjo in paziti na vsak svoj korak. Ampak nekaj povsem drugega je odtujenost od družine zaradi samoobtoževanja in pomiljevanja. Abby se glede svoje družinske drame izkaže le še kot bolj plehka in pozornosti željna oseba.

Končna razsodba pa le ni tako slaba, saj je knjiga enostavna za branje. Pravo ‘plažno branje’, a takoj ko se vanjo malo preveč potopiš ugotoviš, da bereš zelo plehko zgodbo o super pevki, ki se išče in ne ve kaj storiti. Seveda sem razumela, da je smisel zgodbe njeno dozorevanje in premagovanju strahov. Žal pa me to ni prepričalo.

ocena: nič posebnega

author-sign

Leave A Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberi tudi: