All The Ways You Saved Me
O knjigi

Originalen naslov | Title: All The Ways You Saved Me

Prevod | Translated: /

Avtor | Author: Jamie Howard

Zbirka | Series: Love Unplugged #1

Oznake | Labels: new adult, ljubezen
new adult, romance

Povezavi | Links: goodreads, Amazon

Prebrano | Date read: 12.2.2017 (February 12, 2017)

Kratka vsebina

Bianca Easton je popolna senatorjeva hčerka.
Pravna fakulteta? ✓
Vedno pripravljen nasmešek? ✓
Pusto in dolgočasno življenje? ✓✓

Ampak to je bilo prej. Preden je izgubila svojo najboljšo in edino prijateljico. Preden je našla prijateljičin nedokončan seznam stvari, ki si jih želi narediti preden umre. To je bilo preden se je njeno življenje postavilo na glavo, ko se je odločila, da bo v New Yorku ostala še 6 mesecev, da opravi vse stvari na seznamu.

Ko prečrtuje eno izmed nalog na seznamu, kupi neznancu kavo, spozna Iana Mathisa. Moškega s potetovirano desno roko, od igranja kitare obrabljenih prstov in polnega skrivnosti, ki ga kakor duhovi preteklosti obkrožajo. Bianca definitivno ne potrebuje takšnih komplikacij, ampak si ne more pomagati.

Z vsako nalogo s seznama, ki jo skupaj opravita Bianca razkrije košček sebe, ki ga je davno zakopala. Zaradi Iana krši svoja lastna pravila, ko se vanj zaljubi. Ampak, ko šest mesecev mine, se mora Bianca odločiti ali je pripravljena svoje navidez popolno življenje zamenjati za možnost prave zakomplicirane ljubezni.

Moje mnenje o knjigi All The Ways You Saved Me

Kaj me je pritegnilo k branju? Definitivno naslovnica. Mislim, da je enostavno tako cute, da se ji nisem mogla upreti. Še posebaj pisava naslova <3

Roko na srce, od zgodbe nisem pričakovala veliko. Po opisu sledeč sem si predstavljala tipično bad boy-good girl knjigo, kjer ji bo bad boy pokazal, da je življenje več, kot pa le tisto umetno, ki ga ga živi sedaj. Ona bo spregledala, se vanj zaljubila in srečno bosta živela do konca svojih dni.

KAKO SEM SE MOTILA

No seveda, se nisem o popolnoma vsem motila, ampak v tej knjigi je mnogo več!

Najbolj so me presenetili liki s svojo kompleksnostjo. Definitivno potrebujem več knjig s takšnimi liki. Najbolj je po mojem mnenju dodelan Ian. In veš kaj je super? To, da ni preveč klišejski. Prikazan je kot bad boy, ampak na njem je mnogo več kot samo tatuji.

Zgodbo v glavnem pripoveduje Bianca, ko spoznamo Iana pa njena poglavja prekinja Ian iz preteklosti. Nisem čisto prepričana a mislim, da njegova poglavja niso bila enakomerno razporejena, ampak to še zdaleč ni bilo moteče, saj sem si vedno želela še več.

Skozi zgodbo si skupaj z Bianco želiš izvedeti, kaj je njegova ‘skrivnost’. Ampak ona še zdaleč ne poizveduje. Njegova skrivnost se odkriva skozi njegova poglavja. To se mi je zdelo super, saj mi gredo glavne junakinje, ki ne zaupajo svojemu fantu in potem poizvedujejo o njem, že pošteno na živce. Razmerje naj bi temeljilo na zaupanju, zakaj torej ne enostavno vprašati kar te zanima?

Tako Ian kot Bianca se skozi zgodbo spremenita, odraščata in marsikaj tudi ugotovita. Tako drug o drugem kakor tudi o sebi. Všeč mi je bilo, da se je Bianca zoperstavila izvoru svojih težav. Najbolj pa mi je všeč Ianova zgodba. Če ne bi bilo teh vmesnih poglavij nisem prepričana, da bi me knjiga sploh toliko navdušila, da bi sedaj pisala o njej.

Prav tako mi je bilo všeč, da so poleg glavnih likov v zgodbo vključene tudi stranske. Všeč mi je bila Harper s svojo odkritostjo in energijo. Bianca je potrebovala takšno prijateljico, ki bi ji pokazala, da svet ni le črnobel.

Super mi je bil konec, saj se ni kar naenkrat vse razpletlo. Bilo je več priložnosti za tipičen hollywoodski konec, ampak ga nismo dočakali. Priložnosti so spolzele mimo in knjiga se je nadaljevala.
Priznam na koncu nisem bila prepričana kako se bo vse skupaj končalo. Želela sem si nekaj in držala pesti, da si je tudi avtorica zamislila takšen konec.

Čudovit pa mi je bil tudi epilog, saj se vse skupaj poveže v čudovito celoto. Biancino pismo ni popolno je pa vendarle več kot realno!

Knjigo All The Ways You Saved Me priporočam vsem romantikom po srcu in vsem, ki si želijo lahkotnega branja, ki pa ni preveč klišejski. Mene je knjiga prijetno presenetila. Omahovala sem celo pri oceni, ampak sem se odločila, da jo ocenim s 4, ki že skoraj meji na 5

ocena: super
Naj citati iz knjieg All The Ways You Saved Me

Anything worth doing is worth taking the time to get it right.

– citat iz knjige All The Ways You Saved Me

‘’Big dreams are all fine and good, Bianca, but I want something I can sink my teeth into. I don’t want to make a list of things that I have no possibility to accomplishing right now, this second, because what’s the point? I’ll just end up waiting for that elusive someday’’.

Če si želiš prebrati kaj podobnega, ti priporočam knjigo Confess (zanimiva, romantična, ni pocukrana). Ali pa pokukaj med romantične knjige, ki sem jih že prebrala → romantika.

Te knjiag All The Ways You Saved Me pritegne?

author-sign

Leave A Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberi tudi: