Angeli in demoni - Dan Brown

Za letošnje poletje sem si postavila cilj prebrati vse Dan Brownove knjige iz serije Roberta Langdona. Knjige sem si želela prebrati vse odkar sem prejšnje poletje prebrala Da Vincijevo šifro, ki me je navdušila. Super se mi je zdelo, da so posneli tudi film, katerega sem si seveda takoj ogledala. Med letom mi je zaradi drugih obveznosti zmanjkalo časa za tole zbirko, zdaj pa sem končno prebrala prvi del serije – Angeli in demoni.

kratka vsebina

Robert Langdon, strokovnjak za verske simbole je sredi noči prejel klic iz Cerna. Tam je klicatelj namreč našel truplo z vžganim simbolom ILUMINATI. To še ne bi bilo niti toliko nenavadno, če ne bi Iluminati izumrli več desetletij nazaj. Robert, ki ga ta tematika seveda zelo privlači si ne more pomagati, zato sprejme ponudbo, da odleti v Švico.

Tam se sestane s klicateljem in potrdi njegov sum, da je umor možno pripisati starodavni protiversko usmerjeni sekti. Langdon se nenadoma skupaj s prelepo Vittorio znajde na poti v Vatikan, kjer ju čaka pomembna naloga. Najti morilca Vittorijinega očeta in najti ukradeno antimaterije, ki jo je tat uporabil kot orožje.

moje mnenje

Knjiga s 486 stranmi obljublja napetost, dogodivščine in veliko akcije. V knjigi si res lahko zasledil vse troje, vendar je bilo dogodivščin in skrivnosti več kakor akcije in napetosti.
Spremljamo Roberta, ki je izredno pameten ter Vittorijo, ki je odločena najti pravico za svojega očeta. Skupaj se odpravita v papeževo državo – Vatikan. V mesto prispeta ravno na Il conclave, dan izbiranja novega papeža.

Zelo mi je bilo všeč, ker je vse, kar se tiče krščanstva in posebnih obredov izbiranja papeža tako dobro opisano, da točno veš, zakaj kdo počne kaj. Zanimivo mi je bilo brati tudi poglavja, kjer gledamo skozi storilčeve oči, saj je to res ustvarjalo napeto vzdušje.

V zgodbi je veliko akcije, ampak večinoma ti ne požene kri po žilah in ne skrbi te za glavna junaka, saj veš, da se bo dobro izšlo. Na koncu pa pride na vrsto ‘prava’ akcija in to je bilo res užitek brati, še posebej zadnja poglavja, ki ti obrnejo cel svet na glavo. Več pa vam ne izdam, saj vam nočem pokvariti užitka ob branju.

Od knjige Angeli in demoni sem pričakovala veliko več, zato sem bila ob branju razočarana. Si pa bom vseeno ogledala film in sporočila kako se mi bo zdel.

Držim pesti, da bodo naslednji deli boljši.

Knjigo bi ocenila:
Če ne poznaš moje lestvice ocenjevanja, klikni tukaj.

naj citati
Citati iz knjige Angeli in Demoni

Kaj pa si ti misliš o knjigi Angeli in demoni?

author-sign

2 Comments

  1. Čeprav me knjiga ni navdušila, sem vseeno pričakovala več od filma. Žal me je tudi ta razočaral. Na srečo, pa sta tako knjiga kot tudi film The Da Vinci Code odlična.

Leave A Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberi tudi: