Knjigo Big Summer sem, kakor razkriva že naslov prvič opazila na Instagramu. Veliko knjižnih profilov jo je priporočalo in odločila sem se, da jo preberem in vidim ali je res tako posebna.

Big Summer! This has been all over the gram (and with good reason!) because it is a perfect read for right now. I’m a third of the way in and LOVING IT! 

– michellenputney

Opis v parih besedah

Spremljamo prijateljstvo med Daphne (pripovedovalka zgodbe) in Drue. Ena je lepa, bogata in popularna. Druga, debela, revna in nepopularna. In ta neenakost se v odnosu občuti.

Knjiga pa ne govori le o prijateljstvu, ampak se zgodijo popolnoma nepričakovani preobrati. Ker nočem izdati zgodbe naj ti povem samo, da se tekom zgodbe vmešajo detektivi, neznanci in kar nekaj prisluškovanja.

Iskreno o Big Summer

V uvodu objave sem omenila, da me je predvsem zanimalo ali je res kaj posebnega? Je in ni.

Menim, da je knjiga nekaj posebnega predvsem zato, ker opis ne razrije ‘prave zgodbe’. Kot bralec si nato seveda šokiran in totalno presenečen. Knjiga mi je ravno zaradi tega všeč. Je zanimiva, dobra in drugačna.

A vendar menim, da ni nič kaj preveč posebnega. Če bi opis razkrival, kaj se bo v resnici dogajalo bi bila še vedno zanimiva a bi bolj kot v kategorijo moraš prebrati spadala v povprečna knjiga.

Stil pisanja mi definitivno ni všeč. Zgodba je dobra, a to neprestano skakanje v pretekle anekdote me je čez čas res začelo motiti. Vidim potrebo po razlagi, a mislim da bi lahko bila izpeljana drugače.

#bodypositivity

Daphne je debela. Je pa tudi influencerka, ki je svoj ‘brand’ zgradila ravno zaradi tega. Ena izmed glavnih tem knjige je sprejemanje samega sebe. Vidimo kaj lahko samo en nesramen komentar o velikosti telesa druge osebe povzroči, čutimo lahko njeno bolečino in vidimo kako to vpliva nanjo tudi v prihodnosti.

Bodies come in all shapes and sizes. Don’t ever let anyone make you feel any differently.

– Daphnijin oče

Čeprav mi je bilo všeč, da je Daphne ne le opisana kot močnejša oseba ampak tudi prikazana kot ena, me je zmotilo, da se je to pretirano poudarjalo. Mislim, da si vsi bralci to zapomnimo, ko je omenjeno prvič. Po drugi strani pa mi je šla na živce tudi obsedenost z Instagramom in hastagi.

Big Summer je plažno branje

Če še ne veš kaj s sabo vzeti na morje, si jo napiši na seznam. Kljub temu, da je lahkotna in hitro berljiva, ti zagotavljam, da te bo nekje na polovici presenetila z navalom akcije.

Zgodba je nekakšna mešanica lahkotnega romana in akcijske komedije (poudarek na akcijske).

Če si knjigo že prebral in ti je bila všeč predvsem druga polovica knjige s skrivnostmi in zanimivim dogajanjem ti v branje priporočam Hotel Lavando.

Ocena

  • Zgodba
  • Liki
  • Stil pisanja
  • Naslovnica
  • Splošen vtis
3.2

Si želiš svoj izvod? BookDepository

Katero knjigo pa si ti nazadnje prebral po priporočilu bookstagrama?

author-sign

Leave A Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberi tudi: