Bollywood

Indija mi je zanimiva že od nekdaj. Sprva so me navduševali samo s svojimi templji, pred kratkim pa mi je bila prestavljena tudi njihova Bollywood glasba. Priznam, dolgo sem odlašala preden sem dobljene predloge tudi vtipkala v YouTube.

IN TAKRAT SE JE ZGODILO 🙂

Bollywood

Zaljubila sem se vanjo. Mogoče gre samo za to prvo fazo obsedenosti, ki bo čez čas popustila, kdo ve. Do takrat pa… No, bomo videli

Za nekatere pesmi sem pogooglala pomen besedila, vendar ne za vse, tako da ne vem ali se med njimi skrivajo kakšne zelo pohujšljive ali pa v kakšni drugi skrajnosti neprimerne pesmi.

Meni to niti ni tako pomembno, saj samo uživam ob tej plesni glasbi in z očmi požiram barve s posnetkov. Le kdo se lahko upre mavrici s katero se obdajajo ljudje v Indiji? Seveda vem, da niso zares tako oblečeni. Ampak za pomembnejše praznike se še vedno uredijo in takrat so prav zares paša za oči.

Ampak ne bom preveč dolgovezila. Objava je namenjena predstavitvi glasbe in vse ostalo boste tako videli

Bulleya

Tole je bila ena izmed prvih pesmi, ki sem jih poslušala. Pesem je iz filma Sultan, katerega si nameravam v naslednjih dneh ogledati.

Prem Ratan Dhan Payo

Naslednja pesem, ki ti jo želim predstaviti je skladba Prem Ratan Dhan Payo iz istoimenskega filma. Posnetek spodaj je resda malo daljši, ampak mislim da lepo predstavi vse skupaj. Priporočam, da med poslušanjem gledaš tudi video. Če pa želiš preskočiti malo daljši uvod, skoči na 1.34.

Sau Aasman

Bollywood Sau Aasman

Zadnja pesem v današnji objavi pa je malo bolj zahodnjaška. Če nisi za bolj klasično obliko Bollywooda potem ti bo tale najverjetneje všeč. Pesem je iz filma Baar Baar Dekho . O videu pa sploh ne bom izgubljala besed, saj je naravnost fantastičen. Človek si kar zaželi zaplesati z njimi ali pa oditi na morje, kaj ne?

Menim, da tovrstne glasbe večinoma v Sloveniji ne poznamo in mogoče bom koga s tole objavo celo navdušila.

Več o njihovi glasbi pa v prihodnji glasbeno obarvani objavi! → drugi del, tretji del

Ti je tovrstna glasba všeč? Kaj si misliš o Bollywood glasbi?

author-sign

Leave A Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberi tudi: