Stekleno mesto naslovnica
O knjigi

Originalen naslov | Title: City of Glass

Prevod | Translated: Stekleno mesto 

Avtor | Author: Cassandra Clare 

Zbirka | Series: The Mortal Instruments #3

Oznake | Labels: fantazija, young adult, ljubezen
                            fantasy, young adult, ljubezen

Povezavi | Links: goodreads, Amazon

Prebrano | Date read: 14.9.2016 (September 14, 2016)

Kratka vsebina o Steklenem mestu

Clary mora odpotovati v deželo lovcev senc, da bi rešila mamino življenje. A brez dovoljenja Klave je vstop v Stekleno mesto nevaren in pomeni kršitev zakona. Ker Simon pristane za zapahi, Jace pa jo takoj odslovi, njen zaveznik v tujem mestu postane skrivnostni lovec senc Sebastian.

Valentin ima sedaj z dvema orodjema smrtnosti več moči, kot jo lahko premore lovec senc, in popolno uničenje Doljnjih je le še vprašanje časa. Lovci senc se morajo odločiti, ali se bodo uklonili ali borili skupaj z zapriseženimi nasprotniki.

Moje mnenje o Steklenem mestu

Evo pa sem prebrala tretji del priljubljene serije o lovilcih senc (shadowhunters), ki je letos dobila celo čisto svojo serijo.

Nisem prepričana ali mi boš verjela ali ne, ampak ta serija je z vsako naslednjo knjigo boljša.

Mnenje o prvem delu Mestu kosti si preberi tukaj, kaj sem si mislila ob ponovnem branju pa tu. Misli o drugem delu Mesto pepela pa tukaj.

Res ne vem, kako pisateljici to uspe. Knjige so napete, ni trenutka, ko bi se med branjem dolgočasila, saj se venomer nekaj dogaja. Kljub vsemu pa ni pretiravanja ali pa dogodkov, ki bi bili sami sebi namen.

Ljubezenski del je v tem delu veliko bolj zakompliciran, saj se namesto ljubezenskega trikotnika vzpostavi ljubezenski štirikotnik. Clary namreč spozna še več lovcev senc, ki so njeni vrstniki in se z njimi spoprijatelji.

Obožujem knjige, ki me presenetijo. Zadnje čase sem prebirala večinoma le predvidljive zgodbe, ki so me tu ali tam presenetile. Tukaj pa raznorazne skrivnosti prihajajo na plan skozi celotno knjigo in ne zgolj na koncu, kakor je običajna praksa.

Ker je bila serija sprva mišljena kot trilogija ni presenetljivo, da se tukaj zgodi FINAL BATTLE.

Stekleno mesto Clary
(vir: https://giphy.com/)

Clary in Jace sta še kar osrednja junaka. Tokrat izvemo ogromno novosti o njunem otroštvu. In prepričana sem, da nihče ne more ugotoviti kaj vse se je dogajalo pred šestnajstimi leti. Konec je lep in res ne vem kaj se še lahko dogaja v nadaljevanjih. Verjamem pa v super sposobnosti pisateljice in se že veselim nadaljevanja.

Knjiga je odlična, ampak iz neznanega razloga se ne morem pripraviti, da bi ji dala vse zvezdice. Dodelim pa ji oceno 4,5. Ker pa manjka pika na i, je skupna ocena 4.

ocena: super
Naj citati

Nikogar ne sovražimo tako močno kot tistega, ki smo ga nekoč ljubili.

– citat iz knjige

Zmerom je boljše vedeti kot ne vedeti.

– citat iz knjige

Ni treba, da je moč neomejena, da bi bila smrtonosna.

– citat iz knjige

Vsi povemo resnico, kakor jo sami vidimo.

– citat iz knjige

Vsi spomini so dragoceni, tudi boleči.

– citat iz knjige

Te zanima katere knjige so v seriji: kliki tukaj

Kaj si misliš o tretjem delu serije Mortal Instruments?

author-sign

4 Comments

 1. To je pa lepo slišati, da si se spomnila nanje 🙂 Meni je bila tale serija knjig nek nov veter v mojem bralnem življenju. Seveda so lahko berljive in mladostne, kljub temu pa so zanimive. Rečem lahko, da so me kar potegnile vase, čeprav bodi pripravljena tudi na klišejske motive, ki se tako radi prikradejo v tovrstne knjige.

  Serijo še nisem pogledala v celoti, zgolj prvi del. Ta mi je bil všeč, je pa že res, da sem lažje sledila hitremu tempu dogajanja, ker sem predhodno prebrala knjigo. Sicer sem zagovornica, da je pred ogledom serije/filma nujno potrebno prebrati knjigo in ti to tudi priporočam 🙂

  Če se boš odločila serijo prebrati ali pogledati, pa le sporoči kako se ti bo zdela.

 2. Že pred skoraj tremi leti sem kupila bookset prvih treh knjig in še vedno so neprebrane. Tvoja objava me je spomnila nanje in na knjižni polici sem jih premaknila tako, da se jih spet vidi (noso skrite za kupom drugih knjig). Upam, da se jih kmalu lotim 😀

  Bi priporočila tudi serijo? najprej knjige in potem serija ali obratno?

  Lp, Pina

 3. Komaj čakam, da prebereš nadaljevanje.
  Sama v knjigah sicer nisem tako uživala kot ti, ker mi je šlo kar nekaj stvari grozno na živce 🙂 Ampak prve tri so mi bile všeč. Od tretje naprej pa nič več. Sem jih brala samo še zato, da bi izvedela, kako se vse skupaj konča in ker sem želela serijo dokončati 😀

  Komaj čakam tvoje nadaljevanje 😉

Leave A Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberi tudi: