Naslovnica knjige Strastna zapravljivka
O knjigi


Originalen naslov | Title: Confessions of a shopaholic

Prevod | Translated: Strastna zapravljivka

Avtor | Author: Sophie Kinsella

Zbirka | Series: Confessions of a shopaholic #1

Oznake | Labels: ljubezen, nakupovanje, zapleti
                              love, shopping, excuses, chick lit

Povezavi | Links: goodreads, Amazon

Prebrano | Date read: 30.8.2015

Le kdo ne pozna Strastne zapravljivke? Če že nisi brala knjige pa si zagotovo gledala film. V seriji je že 7 delov, 8. pa je izšel 22. oktobra letos. Menim, da je sedaj skrajni čas, da se lotim celotne serije.

Kratka vsebina

Rebecca Bloomwood je zaposlena pri časopisu, ki obravnava finance. Njena največja želja pa je, da bi se v življenju lahko ukvarjala z modo, je namreč strastna zapravljivka. Ona obožuje nakupovanje, niti ni toliko pomembno kaj kupuje, samo da hodi pod fluorescentnimi lučmi in je obkrožena z novimi rečmi. Vendar pa jo ta njena razvada spravi v dolgove.

Skoraj dnevno ji pišejo z banke, naj jih pokliče, da se pomenijo o njenem finančnem položaju. Zato se odloči, da bo začela upoštevati očetov nasvet: zapravi manj ali pa zasluži več.

Vendar pa ne gre vse po načrtu, stvari pa se še bolj zapletejo ko njen članek objavijo na prvi strani časopisa.

Moje mnenje


Knjigo sem pred parimi leti resda že prebrala, ampak ne moreš prebrati celotne serije, če ne začneš od začetka, kaj ne? Kakorkoli, knjigo sem prebrala v enem dnevu, saj ni obsežna. Brez problema, jo lahko vzameš v roke na počitnicah, ob vikendu ali pa ob kakšnem dolgočasnem, deževnem večeru.

Če me spremljaš na instagramu, si že videla tole fotografijo. Meni se zdi super, zato jo bom objavila tudi tukaj

Strastna zapravljivka naslovnica (Pesem ptic)


No, sedaj pa je že čas, da ti povem kaj menim o prebranem.

Becky Bloomwood je zapravljivka, ki te s svojimi prigodami vsakokrat spravi v smeh. Med branjem sem večkrat pomislila: ”Ne!! Becky ne delaj tega.” In veš kaj je naredila ona, točno to, česar sem se najbolj bala. Ne vem sicer ali si knjigo že prebrala ali ne zato ti bom za lažjo prestavo eno izmed neštetih prigod povedala.

Becky se je odločila, da bo zamenjala službo. Že naslednji dan, pa je odšla na razgovor, saj so bili nad njo navdušeni. Le kdo ne bi bil, ko pa je napisala vse o svojih izkušnjah in jezikih, ki jih obvlada. Žal pa je ravno ta dan, bil v podjetju pomembnež, Finec pravzaprav. Ker je Becky napisala, da zna tekoče finsko, so seveda mislili, da bi bila super ideja, če bi jo predstavili in bi se lahko malo pogovarjala po finsko. Vse bi bilo v redu, če bi Becky v resnici obvladala finščino. Lahko si predstavljaš, kaj se je pripetilo.

Strastna zapravljivka odsek iz filma.

Takšne in drugačne ‘nesreče’ se ji pripetijo, saj zelo rada malo prikroji resnico, sebi v prid seveda. Vendar pa mi zaradi tega, ni šla prav nič na živce. V resnici so se mi ti pripetljaji zdeli najboljši del knjige.
Všeč mi je kako se Becky skozi zgodbo počasi, skoraj neopazno spreminja. Odločena je, da si bo uredila finance ampak kaj ko imajo ravno ta dan v njeni najljubši trgovini akcijo. V naslednji pa popust na mila. Ko pride domov presenečena ugotovi, da si je kupila 6 mil.

Zgodba pa ima tudi nauk, da naj se ne izogibamo težavam, ampak naj se z njimi spoprimemo. Na kakšen način je to storila Becky pa boš morala ugotoviti sama.

You mustn’t avoid or deny your problems but you have to deal with them instead.

– sporočilo knjige

Kot sem že na začetku omenila, je po knjigi posnet tudi film. Sicer se ne drži knjižne različice, ohranili se le prvotno idejo. Kljub vsemu pa je prav prisrčen in ob njem se lahko dodobra nasmejiš. Ni pa ravno nek vrhunec od filma.

Ocenim jo z:

Če si želiš prebrati podobno knjigo ti priporočam: Klub vražjih mamic.

Poznaš serijo knjig Strastna zapravljivka?

author-sign

Leave A Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberi tudi: