Pozdravljeni! Danes ti bom predstavila knjigo Crystallum, ki jo je napisala Laney McMann. Sicer do zdaj nisem prebrala še nobene njene knjige, zato ne morem ničesar povedati o njenem stilu pisanja.

Tokrat pa sem se tudi odločila, da ti bom za razliko od ostalih objav najprej pokazala video, saj menim, da je zelo zanimiv. Hitro pa lahko tudi ugotoviš, ali je knjiga zate ali ne.

Na kratko o knjigi Crystallum

Crystallum - Laney McMann

Avtorica je, kakor sem že prej omenila Laney McMann.

Knjiga je izšla 25. oktobra 2015.

Je prvi del serije The Primordial Principle.

Sodi v žanr young adult, fantazija.

goodreads, Amazon

O avorici Laney McMann

LaneyLaney je hči zelo produktivnih staršev, nanjo pa je vpliva tudi babica s svojo izredno domišljijo. Obožuje nadnaravno in vse kar je povezano s čarovnijo, zato je že zelo mlada začela brati fantazijo.

Piše predvsem žanr young adult (slovarček izrazov), njene knjige pa so polne tudi temačnosti in ljubezni, v njih pa se najde tudi kakšen zgodovinski podatek, ali pa mitološka bitja, seveda pa ne manjka paranormalnosti.

Ko ne piše, Laney rada pleše, posluša glasbo, je samooklicani kuharski šef. Takrat, ko ne razmišlja in se ubada s smrtjo svojih likov, pa se rada odpravi v naravo teč.

Vsebina knjige

Kadence Sparrow ni bila rojena kakor ‘ Hudičev otrok’ ampak je bila vanj spremenjena. Sedaj se skriva in beži za svoje življenje.

Leta je Kadencina prava narava prihajala na plano in bila prikrita za iluzijami. Ko oče dobi novo službo ve, kako bo vse potekalo: nobenih dobrih prijateljev, nobenih fantov in najpomembneje ne razkrij ničesar o sebi. Nikoli. Ohranjati skrivnosti je lahko. Laži so njena druga narava. Ampak drugače je z osamljenostjo, ko pa Sence napadejo in Kade spozna Cola Spirsa, mu razkrije vse, kar je poskušala skriti.

Cole je eden izmed Celestian Childer, ki so zaprisegli, da bodo varovali Ward in se držali zase. Vse ostalo je namreč zgolj odvračanje pozornosti. Njegovo delo je točno določeno in opravlja ga bolje kakor kdorkoli drug. Potem pa  spozna Kade, predvideva, da zgolj želi njegovo pozornost, kakor večina deklet, ampak ona ni kakor druge.

Otroci pekla in nebes živijo med nami in bijejo že stoletja trajajočo vojno. Zaljubiti se v nekoga z nasprotne strani ni niti opcija. Ampak Kade in Cole začneta kršiti pravila. Potem ko mu Kade razkrije svoje skrivnosti, ju to le še bolj poveže in zapleteta se v mrežo laži. Le-ta pa jo sili ne samo soočiti se z demonom v njej sami ampak tudi odgovoriti na najtežje vprašanje.

Kaj je močnejše: kri ali voda?

Odlomek iz knjige

al je odlomek v angleščini, vem, da bo marsikatero to odvrnilo od branja. Ampak, če te je vsebina do sedaj pritegnila, priporočam da se potrudiš in odlomek vseeno prebereš. Nikoli ne veš, mogoče se ti bo jezik in slog pisanja zdel izredno preprost, ter boš knjigo prebrala, kar v angleščini.

PLUMB STOOD in the driveway, hands on her hips, a piece of bright yellow paper in her hand. Cole groaned, exhausted, as he made his way toward her. The only light was a dim one above the door on the Brotherhood’s front porch.

Plumb waved the paper in the air. “It’s four fifteen in the morning, and I’m afraid to even venture why I received a notice for you to appear in front of the Warden later today. And Danny has nothing to say, which could only mean one thing—” Plumb looked him up and down. “With the condition you’re in, I’m not sure I want to know where you’ve been.”

“You probably don’t.” Cole held his hand out for the summons.

Plumb handed the paper over, scowling, and Cole slipped it, unopened, into his pocket.

“Are you going to tell me where you’ve been?”

“Thought you didn’t want to know.” He walked toward the porch. There was a time, when Cole was much younger, that he never would have spoken so bluntly to his Lead, but those days, buried by all of his new responsibilities within the Ward, had faded. They were close to equals now, even though Plumb was about fifteen years older.

“Cole.”

“I’m tired as hell. I’ve been up all night.” He turned to face her. “Okay? I need to get some sleep.”

“What were you doing in the middle of the night that the Principals couldn’t handle?”

“A girl.”

Excuse me?”

“No…I, no, I wasn’t doing a girl. She just…never mind.” He headed for the door, flustered. The last thing he needed to do was think about Kadence like that. His brain already went into some kind of jumble every time her name was mentioned, and it was bad enough that she’d had her hands all over him.

“You were with Tiffany? Until four in the morning?” Plumb sounded like a disapproving mother. “Cole, I understand you’re seventeen, and boys—”

“I was with Kadence.” He wished she would shut up.

Nagradna igra

Zahvaljujoč Giselle Cormier s strani Xpresso Book Tours, pa lahko en izvod elektronske knjige ali pa tiskano knjigo prejmeš tudi ti. Da, prav si prebrala. Knjigo lahko zastonj prejmeš. Vse kar moraš storiti je, da izpolniš spodnji obrazec. Nagradna igra poteka do 10. decembra 2015.

a Rafflecopter giveaway

Veliko sreče!

author-sign

2 Comments

 1. Tele knjige žal še nisem uspela prebrati. Sem pa prebrala nekaj drugih, ki ti bodo mogoče všeč. Knjigi Awake in Like Candy sem pokomentirala tudi na blogu, tako da si lahko prebereš objavo in presodiš ali bi bilo kaj takšnega zate 🙂

  Predlogi:
  – Finding Sky – Joss Stirling (celotna serija je srčkana in glede na komentar ti tole priporočam najbolj)
  – Hush, Hush – Becca Fitzpatrick (prebrala sem samo prvi del, ampak mi je bil všeč. Nadaljevanja še čakajo, da začnem)

  Naslednji dve nista toliko fantazijski, vendar sta vseeno skrivnostni in malo drugačni od povprečnih:
  – Awake – Natasha Preston
  – Like Candy – Debra Doxer

  Mogoče pa ti bi bila všeč tudi serija Delirium, ki pa z razvojem serije bolj sledi Hunger Games, kakor pa se osredotoča na ljubezensko plat. Na misel pa mi je prišla še serija The Wolves of Mercy Falls. Brala sem jo sicer pred leti, ampak spomnim se, da sta se glavna junaka zaljubila in celotna zgodba se je vrtela okoli tega.

  Veliko užitkov ob branju. Če pa prebereš še kakšno podobno pa mi le sporoči, saj sem tudi sama na lovu za dobrimi knjigami 😀

Leave A Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberi tudi: