Vseke toliko časa, dobim neizmerno veselje do risanja, pisanja in slikanja.
Tudi danes sem dobila navdih in tako sem iz predalov, omar, polic in škatel prinesla na plano ves svoj pribor za ustvarjanje.

Dan za ustvarjanje

Malo sem pobrskala med priljubljenimi slikami, da sem dobila navdih, ter zavihala rokave. Najprej sem v roke vzela kaligrafsko pero. Nad kaligrafijo se navdušujem že dalj časa, nikoli se je sicer nisem učila, ampak na spletu sem si ogledala kar nekaj nasvetov in videov.

Sem ponosna lastnica kaligrafskega peresa, ki ga moraš pomakati v črnilo in tudi navadnega peresa, ki spominja na navadno nalivno pero, le da ima zamenljive konice.

kaligrafsko pero

Kupila sem ga v Mladinski knjigi in če me spomin ne vara sem zanj odštela 8 evrov.

Če si ga želiš kupiti, ga lahko naročiš tudi iz tele strani: Kaligrafski set – nakup

Vse se da, če se hočeSicer se popolnoma zavedam, da se moram še veliko naučiti, ampak verjamem, da se vse da, če se hoče. Vedno je najprej treba pridobiti ogromno informacij in nasvetov, potem pa je potrebna samo še vaja, vaja in še enkrat vaja.

Osnove na kratko – kaligrafija

Če pogledamo v SSKJ, tam najdemo sledečo definicijo:
kaligrafíja  -e ž (ȋ) pisanje z lepimi, čitljivimi črkami. In točno to in še več kaligrafija tudi je.

Kako začetiNajprej je vedno dobro, da vlečemo kratke črtice in vijuge, da malo povadimo držo pisala. Potem pa začnemo ustvarjati po lastnih željah.

Če ti primanjkuje idej, malo pobrskaj po spletu. Priporočam ti, da obiščeš tudi spletno stran Pinterest. Na tej strani vedno dobim ogromno idej. Verjamem, da jih boš tudi ti.

Lahko pa pobrskaš tudi med mojimi shranjenimi slikami, mogoče te bo kaj navdušilo: Moje shranjene slike

Za vse mojstrovine, ki jih lahko vidiš sem uporabila konico širine 1,5 mm in črnilo. V prodaji so tudi druge barve, za katere se že veselim, da jih dobim v roke. Sem si pa za dodatek barv pomagala z vodenimi barvicami in nastale so naslednje mojstrovine.

ustvarjam 1
Majhni koraki do zmag (ustvarjam)
kaligrafija (ustvarjam)

Lepo se imej!

author-sign

2 Comments

Leave A Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberi tudi: