Pred parimi dnevi sem podrobneje predstavila Depend GelLack (osnovni set, kaj mi je všeč…). Danes pa bom podrobneje predstavila sam postopek lakiranja.

Ko sem si kupila LED lučko, sem se želela preko spleta malo poučiti o lakiranju z GelLack laki, ampak nikjer nisem našla kake dobre objave, zato upam, da ti bo tale koristila.

Lastnosti lakov

CENA je malo presenetljiva, glede na embalažo. V redni prodaji stanejo 6,99€, vendar  jih lahko v DM kupiš za 4,99€. (vsekakor so vredni te cene)
OBSTOJNOST je super, resnično zdržijo 3 tedne
BARVA je po dveh nanosih čudovita
KOLIČINA laka v embalaži je majhna, vendar jih boš kljub temu lahko uporabljala dolgo časa, jaz nisem nobene barve še zamenjala, pa jih redno uporabljam
POSEBNOST, ki jo je treba omeniti je sijaj, ena izmed najboljših lastnosti sploh

*za daljšo obstojnost lakov jih je potrebno shranjevati v temnem prostoru. Jaz jih imam varno pospravljene v omari.

Postopek lakiranja

 • Za to manikuro potrebujemo Depend GelLack LED lučko, base in top lak, barvni lak, cleanser (before & after) in vatne blazinice.
Pripomočki za manikuro
 • Pred začetkom lakiranja si je potrebno nohte urediti in skrajšati. Tudi če imaš raje daljše priporočam, da si jih malo skrajšaš, saj jih ne boš morala skrajšati 21 dni, razen če si uničiš lak. V tem času ti pa tudi rastejo, zato so lahko potem čisto predolgi.
  Kasneje si tako kakor pred vsakim opravilom umijemo roke, da odstranimo madeže.
 • Na vatno blazinico (slovenski izrazi so včasih prav čudni) nakapljamo par kapljic cleanserja (before & after) in si natančno obrišemo vse nohte, da jih še dodatno očistimo. Pod lakom seveda ne želimo imeti kakšnih smeti pa še lak se bo bolje prijel, kar nam zagotavlja dolgo obstojnost.
Nakapljamo par kaplic cleanser (before & after)
 • Base lakPotem si namažemo nohte z base lakom in vstavimo pod lučko za 30 sekund, da se lak utrdi.

  Če GelLack uporabljaš prvič boš mogoče čutila rahlo zbadanje na mestu kjer je lak, vendar ne skrbi vse je v redu.

  Obstaja pa tudi možnost, da te malo zapeče, če si si poleg nohta lak nanesla tudi na kožo.  V tem primeru, takoj ko preteče 30 sekund poskusi lak, na koži odstraniti, pomagaš si lahko s pilicami, vendar pazi, da laka ne nohtu ne poškoduješ.

 • Željena barvaSedaj je čas, da izbereš željeno barvo in naneseš prvo plast. Prav tako kakor prej vstaviš pod lučko za 30 sekund.
 • Ponovno nanesemo plast barve ter utrdimo pod lučko za 30 sekund.

  Če pa ti je bila barva všeč, lahko ta korak izpustiš.

  Prav tako, ga lahko ponoviš večkrat, odvisno koliko plasti želiš imeti in kakšen odtenek želiš doseči. Do sedaj sem imela največ 4 plasti barve in obstojnost se ni spremenila.
  Zavedaj pa se, več plasti kot imaš višji bo noht, sicer te ne bo motilo ampak mislim, da je ‘fer’ da ti povem.

   

 • Top lakKo smo z odtenkom barve zadovoljni je čas, da jih premažemo še s top lakom. Tako kakor prej ga pod lučko utrdimo v 30 sekundah.
 • Sedaj je lak na otip še lepljiv, zato na vatno blazinico ponovno nakapljamo par kapljic cleanserja (before & after) in si natančno zdrgnemo vse nohte, da bodo dobili sijaj.

  Če na vatni blazinici opaziš obarvanost, to ni razlog za preplah.
  Če si želiš na nohte kaj narisati, to storiš še pred nanosom top laka.

 • Zadnji korak je uživanje s svojo novo, čudovito manikuro.

Ideja

Če ti je kakšen navaden lak resnično pri srcu in ga želiš nositi za več kakor par dni, ga lahko uporabiš namesto barvnega laka. Base in top lak pa utrdiš pod lučko. Vendar pred nanosom top laka počakaj, da se navadni lak popolnoma posuši.

Na ta način boš svoj priljubljen lak nosila dlje časa, ampak vseeno ne pričakuj čudežev.

Za konec pa prilagam še fotografijo mojih nohtkov nalakiranih z laki Depend Gelack Smeško z odprtimi usti

prej potem

Poznaš Depend GelLack?

author-sign

2 Comments

 1. Jaz skorajda ne uporabljam več navadnih lakov. Tale tehnika mi je super, saj mi resnično zdržijo dlje. Tudi moja malenkost je enega zamenjala predčasno, saj se mi je začel pacati. Pa nič za to, navsezadnje nobena stvar ni večna.Žal mi je edino, da v Sloveniji ni možno kupiti več barvnih lakov.

 2. Super objava, tako koristna za tiste, ki se prvič srečujejo s to tehniko. Tale setek je bil eden najboljših nakupov letos, res imam mir s svojimi nohti. Najraje si naredim prozorno verzijo, potem pa lakiram po želji z navadnimi laki. Se mi je pa zgodilo ravno sedaj da se lakec iz koraka 2 in 4 po dobrem mesecu kar pošteno srtjuje, mislim, da sa pokvarjena:)

Leave A Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberi tudi: