Fire Lines naslovnica
o knjigi Fire Lines

Originalen naslov | Title: Fire Lines

Prevod | Translated: /

Avtor | Author: Cara Thurlbourn

Zbirka | Series: /

Povezavi | Links: goodreads, BookDepository

Prebrano | Date read: 11.11.2017 (November 11, 2017)

moje mnenje o Fire Lines

Knjigo Fire Lines sem prejela v zameno za odkrito mnenje, vendar zagotavljam da to ne vpliva na moj komentar

Z branjem tele knjige sem imela prenekatero težavo. Vse se je začelo gladko, zgodba je bila zanimiva, lepo je tekla in liki so bili čisto v redu. Nato pa se je začela komplicirati in BUM naenkrat naokoli hodijo posebna bitja s krili (ne niso angeli). Našo glavno junakinjo odpeljejo iz njenega sveta, ki je bil seveda lažen in pod vplivom voditeljev, res totalen šok.


Vse to mi je bilo čisto odveč in imela sem občutek, da se je dogajanje preveč odmaknilo od začetne zgodbe.

Knjigo sem odložila, saj me branje ni nič kaj mikalo. Vendar sem želela izpolniti svoj del dogovora in knjigo prebrati, da bom lahko podala resnično oceno in ne zgolj ohlapnih besed o tem, da knjige nisem prebrala.

Vzela sem jo v roke, prebrala nekaj strani in jo kmalu pustila samevati za več dni.

Konec koncev pa sem jo prebrala. Zgodba se je malo razvila, čeprav se je preveč trudila, da bi bila podobna kakšnim drugim izredno dobro zasnovanim zgodbam polnih nenavadnih običajev, ljudi in stvari. Nekako sem se navadila, da se neprestano razlagajo nove in nove ‘nenavadnosti’ tega sveta.

Pri zgodbi mi je bilo všeč, da ni sledila nareku drugih knjig tega žanra in je imela nekakšen svoj potek. Vendar pa se mi zdi, da bi lahko bila veliko bolje izpeljana. Motilo me je, da se je bralcu kar naprej nekaj razlagalo in pojasnjevalo. Ne vem ali ljudje res tako površno berejo, ampak če se osebi kregata res ni potrebno posebej napisati, da je lik nekaj rekel jezno, ker se prerekata. In to večkrat!

Naj na hitro pokomentiram še like. Ti so običajni karakterji in precej klišejski. Lik ki me je edini pritegnil pa je nepričakovano umrl. Seveda se pojavi tudi ljubezenski trikotnik in enkrat ugibaj kdo dobi dekle: seksi, temen, skrivnostnež ali najboljši prijatelj, miren in prijeten fant?

Knjiga bo marsikomu mogoče všeč, ampak mene res ni prepričala.

V zameno za odkrito mnenje pa sem prejela več knjig (preveri tukaj). Posebej pa bi izpostavila knjigo Sweet Liar, saj me je prijetno presenetila.

Si jo že prebrala? Kako se ti je zdela?

author-sign

Leave A Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberi tudi: