Dublinska ulica je bila pred nekaj leti pravi hit. Dolgo sem odlašala, sedaj pa sem jo prebrala skorajda na mah. Skorajda. V resnici se je vmes zgodilo življenje in tako sem jo brala 3 dni.

Mi je bila všeč? Vsekakor!
Se sedaj tepem po glavi, da je nisem prebrala prej? Ja!
Jo priporočam? Da.

Kratek opis knjige

Jocely Butler je iz Amerike pobegnila pred preteklostjo. Že leta ni nikomur pustila blizu, pravzaprav si je okoli sebe postavila izredno velik zid. Po spletu okoliščin pa se preseli na dublinsko ulico. Njena cimra je prijetno dekle, ki ljudem zlahka zleze pod kožo. A Jocelynina je precej trda.

Sedaj pa v zgodbo dodaj še super postavnega, uspešnega in nadvse sexy Bradena. Njemu je vseeno za njen zid, saj je navajen prestavljati gore, da le dobi kar želi.

In ne le to. V zmes primešaj še ‘dogovor’ in zgodba postane žgečkljiva skoraj v hipu.

Iskreno mnenje

Iskreno sem pričakovala meh zgodbo, ki bo temeljila na sexu. To je bilo v bistvu vse, kar sem si zapomnila od vse norije okoli knjige. And oh boy I was wrong.

Zgodba je veliko več kot le ‘skok med rjuhe’. Na nek čuden način me spominja na Hopeless od Colleen Hoover, saj imamo tudi tukaj glavno junakinjo z napako. Knjig ima dobro zgodbo, ne vrti se vse le okoli glavnih junakov, ampak spoznamo tudi zgodbe stranskih likov.

Jocelyn Butler ni tipična popolna glavna junakinja s popolnim življenjem brez težav. Ona ima problemov čez glavo. Pa to pokvari zgodbo? Sploh ne. Prav z užitkom je brati kako jih premaguje in počasi raste.
Braden Carmichael je sexy, alfa mačo, ki se ne pusti zavrniti. Če bi ga srečala v živo bi me to totalno odvrnilo, ampak v knjigi pa je bilo prav super.

Kaj sem se naučila od glavne junakinje: Stop predicting the future and take each day as it comes.

Kaj mi je bilo pri knjigi še posebno všeč?

– družinski odnosi
– liki niso kuhali zamer (čeprav je bilo izredno veliko priložnosti)
– osebnostna rast likov

Podobne knjige kot Dublinska ulica

Pushing the Limits – Katie McGarry – moje mnenje

Amour Amour – Krista & Becca Ritchie – mnenje na Goodreads

Ten Tiny Breaths (Deset kratkih vdihov) – K. A. Tucker – mnenje na Goodreads

Sincerely, Carter – Whitney G. – mnenje na Goodreads

Si želiš svoj izvod? Pokukaj v knjižnice ali pa obišči Knjigarno Felix. V kolikor bereš tudi v angleščini poglej na BookDepository.

Si prebrala Dublinsko ulico? Kaj si misliš o njunem dogovoru?

author-sign

Leave A Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberi tudi: