Končno ti lahko povem več o tejle super knjigi – Home Before Dark. Recenzijo si lahko tokrat kar ogledaš, saj sem posnela kratek video, kjer ti knjigo predstavim, povem o čem govori in zakaj mi je bila všeč. Na koncu sem dodala tudi dodatno vsebino.

Home Before Dark

V najnovejšem trilerju uspešnega avtorja Rileyja Sageraj z naslovom Home Before Dark. Se ženska vrne v hišo, ki jo je njen oče poimenoval House of Horrors. Odločena je odkriti resnico.

Naslov: Home Before Dark
Avtor: Riley Sager
Žanr: misteriozni triler
Kupi knjigo: BookDepository

Ali v hiši res straši, kot je trdil njen oče? Se v stenah skriva še več nevarnih skrivnosti? Bo kljub opozorilom, da bo tam umrla, na koncu preživela?

YouTube recenzija – Home Before Dark

O čem govori knjiga

Every house has a story to tell.

– Maggie Holt (Home Before Dark)

Knjiga govori o Baneberry Hall – viktorijaski hiši, ki je po knjigi House of Horrors, ki jo je napisal gospod Holt,  postala prava senzacija. Družina Holt se je vanjo vselila v upanju na nov začetek. A kaj kmalu se začnejo dogajati čudne stvari, ki povzročijo da celotna družina le 20 dni kasneje, sredi noči pobegne.

Trdijo, da so bili v nevarnosti in da so v hiši zli duhovi tistih ki so bili v hiši umorjeni. 

In se začne. Knjiga, slava, vprašanja …

A to je le en del knjige. Glavno zgodbo pripoveduje Maggie, ki se je odločila pridobiti odgovore in ugotoviti, zakaj se kljub strašnim dogodkom, sama ne spominja, kaj se pravzaprav dogajalo v hiši. Staršema – predvsem očetu- ne verjame niti besedice o tem, da v hiši straši. Pravzaprav ji je slava že celo življenje v napoto.

Ampak ali je pripravljena na odgovore? Obstajajo namreč dokazi, da je v hiši umrlo precej mladih deklet in če je verjeti očetovi knjigi, je bila naslednja v vrsti ona.

Iskreno o knjigi

Najprej naj ti povem, da mi je bila knjiga všeč. Pač res! Avtor zna z besedami, saj te knjiga kar potegne vase. Pričela sem jo brati kot avdio book oz. avdioknjigo, nato pa kaj hitro presedlala na eknjigo, ker je bila zvočna verzija čisto prepočasna za vso akcijo. In mislim, da je TO že samo po sebi precej zgovorno.

Na prvi pogled gre za že stokrat obdelano tema tako v knjigah kot v filmih – hiše duhov. Čeprav so mi tu in tam po glavi šli kakšni odlomki iz drugih del, sem zaupala avtorju, da bo na koncu vse imelo smisel. In RES ga ima. Čeprav je govora o duhovih in se stvari prav zares dogajajo, kot je recimo prižiganje luči in premikanje stvari … avtor pač zna. Več ti ne izdam, saj ti ne želim pokvariti bralne izkušnje.

Every town has a haunted house. In Bartleby, that’s Baneberry Hall.

– Home Before Dark

Eden glavnih elementov knjige je definitivno napetost. Knjiga te dobesedno potegne vase. Poznaš tisti občutek ob gledanju filmov, ko veš da se bo nekaj zgodilo? Največkrat v ozadju igra tista rahlo strašljiva glasba, ki se kar stopnjuje in stopnjuje. No to. V Home Before Dark se ustvari podobna atmosfera in s tem tudi velika pričakovanje. Kot pa sem rekla že prej – avtor zna, zato postreže obljubljeno. Stvari se zgodijo ob pravih trenutkih in ni nepotrebnega zavlačevanja.

Najboljši del knjige je …

House of Horrors. Ja, to je ta fiktivna knjiga, ki jo je napisal eden izmed likov. In veš kaj? Knjiga se v Home Before Dark pojavi. In ne le to! Vsako drugo poglavje je pravzaprav odlomek iz te izmišljene knjige.

Zaplet, razplet in konec.

Pravzaprav nimam komentarja. Vse mi je bilo všeč. Še celo konec, ki je pri meni res pomemben del zgodbe. Knjigo prebereš na mah, vse se smiselno poveže, v pravih trenutkih dobiš postrežene informacije in zaradi njih ne moreš in ne moreš prenehati z branjem.

Bolj kot gre zgodba h koncu več preobratov lahko pričakuješ. Povem ti lahko, da konca nisem uganila. Imela sem nekaj teorij ampak NE.

Pozor!

Če te je strah duhov in podobnega, potem mogoče ne beri ponoči. Brez heca. Sama sem ena taka šleva in ko sem bila nekje na zadnji četrtini knjige, sem kljub pozni uri mogla nadaljevati, ker sem vedela da drugače ne bom mogla zaspati.

Ocena

Knjigo ocenim s 4 in pol zvezdicami, saj se mi zdi da bi lahko bili določeni deli boljše napisani. Predvsem podobnosti med knjigo in Maggijinem življenjem v hši.

Na splošno pa lahko rečem, da je Home Before Dark izredno zanimivo branje, ki se ga splača vzeti s police. Stil pisanja meni z vso to skrivnostnostjo, napetostjo in rahlo strašljivostjo totalno odgovarja.

V kolikor imaš rad napete zgodbe, kjer kljub sumljivemu dogajanju obstaja pojasnilo potem je to knjiga zate!

  • Zgodba
  • Liki
  • Stil pisanja
  • Naslovnica
  • Splošen vtis
4.3

Če ti je bila všeč Home Before Dark, potem poskusi z:

Lock Every Door od istega avtorja. Sama sem jo prebrala letos in jo dodala na seznam svojih najljubših knjig. 

Priporočam pa ti tudi Verity od Colleen Hoover. Gre za triler, ki se malo poigra s tvojim umom, da nikakor ne veš komu in kaj verjeti. Tudi ta je ena izmed ljubših.

Poznaš knjigo?
Res me zanima tvoje mnenje zato ne odlašaj in pusti komentar 🙂

author-sign

Leave A Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberi tudi: