Knjigo I Hunt Killers sem imela na svojem seznamu knjig, ki jih želim prebrati od davnega leta 2015. Zakaj sem se jo odločila prebrati ravno zdaj? Ne vem, sem pa vesela da sem jo.

I Hunt Killers - naslovnica knjige

Naslov: I Hunt Killers
Avtor: Barry Lyga
Je knjiga del serije: je
Žanr: young-adult, misterij, triler
Kupi knjigo:

O knjigi I Hunt Killers

Zdaj pa naj ti na kratko povem o čem knjiga sploh govori.

Osrednji lik je Jazz Dent, ki je najstnik in hkrati pravi šarmer. A večina ljudi ga pozna kot sina najhujšega serijskega morilca Billyja Denta.

Kot otrok se Jazz ni igral kot ostali otroci, saj ga je oče učil o orožju, manipulaciji, iskanju žrtev in skrivanju dokazov.

Čeprav se Jazz ne želi izpostavljati pa si ne more pomagati in se vmeša v delo policistov, ko nedaleč stran odkrijejo novo truplo. Prepričan je, da gre za delo serijskega morilca. Detektiv Tanner pa v to ni tako prepričan.

In se začne … lov, iskanje dokazov in … trupla.

Kaj mi je bilo všeč?

Kot prvo moram omeniti razmišljanje kot serijski morilec. Jazz se je učil od najboljšega zato ni nič čudnega, da iz njegove zornega kota spoznamo kako najti žrtev, kako ostati neopazen, kako se znebiti dokazov …

Vpogled pa dobimo tudi v misli serijskega morilca, saj se pojavijo poglavja tudi iz njegove perspektive. To mi je bilo všeč, saj da knjigi dodatno vrednost.

Jazzov najboljši prijatelj Howie. Ta fant prav popestri knjigo in ji da dušo mladostniškega branja. S svojim humorjem, zabavnimi pripombami in dramatičnimi reakcijami iz tebe prikliče nasmešek.

Spomini na njegovo otroštvo in lekcije, ki mu jih je dal Billy (serijski morilec).

“Fear can keep you alive. The trick is not to let it overwhelm you. Not to let it rule you. If you’re afraid, that’s the universe trying to tell you something. Get away. Don’t run; don’t panic. Just pick up and walk out, calm as you please. Panic makes you stupid.”

– I Hunt Killers

Kaj mi ni bilo všeč?

Jazz se igra detektiva a kaj ko je najstnik. Vem. Cel smisel knjige je ravno v tem, ampak pred branjem si nisem prebrala opisa zadaj (knjigo sem si 5 let nazaj dodala na seznam branja, in do zdaj že pozabila opis), zato sem bila presenečena, da je osrednji lik najstnik. To se pri zgodbi kar pozna.

Odsotnost akcije. Veliko je dogajanja, ampak čakala sem malo več napetih trenutkov, ki ne bi bili preveč filmski (to se najde v knjigi). Manjkalo mi je predvsem zanimivih manjših akcij in preobratov

Konec. Ne, ni mi bil všeč. Vse se zgodi na hitro in pojavijo se celo preskoki v prihodnost.

Ocena

  • Zgodba
  • Liki
  • Stil pisanja
  • Naslovnica
  • Splošen vtis
3.1

Še nekaj citatov iz knjige:

“And my parents made me want i am. So what? We get stuff from our parents, but we also get stuff from the world around us. From people around us. And at the end of the day, we’re us.”

– Connie (I Hunt Killers)

“We humans have the capacity to wreak horrors on each other. But we also have the capacity to survive those horrors.”

– I Hunt Killers

Knjiga je hitro berljiva, ne ponuja pa nič posebnega. Jo priporočam? Hja, zakaj pa ne. Je pa definitivno kakšna druga veliko boljša. Ja, tebe gledam Lock Every Door.

Poznaš knjigo? Te je konec prepričal?

author-sign

Leave A Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberi tudi: