Ignite me naslovnica
o knjigi

Originalen naslov | Title: Ignite Me

Prevod | Translated: /

Avtor | Author: Tahereh Mafi

Zbirka | Series: Shatter me #3

Oznake | Labels: young adult, ljubezen, fantazija
young adult, romance, fantasy

Povezavi | Links: goodreads, bookdepository

Prebrano | Date read: 24.1.2018 (January 24, 2018)

kratka vsebina

The heart-stopping conclusion to the New York Times bestselling Shatter Me series, which Ransom Riggs, bestselling author of Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children, called “a thrilling, high-stakes saga of self-discovery and forbidden love.”

With Omega Point destroyed, Juliette doesn’t know if the rebels, her friends, or even Adam are alive. But that won’t keep her from trying to take down The Reestablishment once and for all. Now she must rely on Warner, the handsome commander of Sector 45. The one person she never thought she could trust. The same person who saved her life. He promises to help Juliette master her powers and save their dying world . . . but that’s not all he wants with her.

(source: Goodreads)

moje mnenje

Ignite Me je boljša kot prva dva dela. Mnenje o prejšnjem delu Unravel Me si lahko prebereš tukaj.

Liki se tokrat vedejo kot samostojna odrasla bitja in ne kot otroci, ki ne vedo kaj jim je storiti. Kljub vsemu pa mi je všeč, da se določene osebe na trenutke obnašajo nerazsodno, saj je glede na dano situacijo to vsekakor za pričakovati.

Presenetilo me je kako je Kenji iznenada razglašen za Juliettinega najboljšega prijatelja. Saj ne, da bi imela kaj proti ampak se mi je vseeno zdelo rahlo nepričakovano. V prejšnji knjigi sta se res parkrat pogovarjala ampak to pa je bilo to. Kljub vsemu pa mi je bila scena na strehi fantastična in Juliette mi je v tistem trenutku postala za odtenek boljša.

Nasploh se mi zdi, da je Juliette v tej knjigi odrasla in se končno postavila zase, ter postala glavni lik zgodbe, v vseh pogledih. Na tem mestu bi sicer lahko na dolgo in široko pokomentirala, kako se takšne osebnostne spremembe ne morejo zgoditi v eni noči, ampak ne bom! Vesela sem le, da je končno odrasla 🙂

Knjiga se zanimivo zapleta in razpleta. Potem pa BAAM. KONEC. Končni obračun, ki se zgodi v 1 potezi. Heroj zgodbe brez problemov obvaruje ljudi. Kri skoraj ni prelita.

Cersei zavije z očmi


Konec me je res razočaral! Zgodba se je super stopnjevala vse do konca. Vojaki obeh strani so bili pripravljeni na boj, na izgube. Otroci, starejši in ostali, ki se niso želeli bojevati so bili na varnem. Orožje se je na veliko razdeljevalo, urili so se, strah jih je bilo… pripravljeni so bili na boj svojega življenja.

Če bi se bitke tudi v realnem življenju takole odvijale, bi bilo super. Ampak ker gre za knjigo …

I choose violence.
ocena: povprečna
Ignite Me citat

p.s. Če mogoče še ne veš 6. 3. 2018 prihaja nadaljevanje

Ostali deli v seriji

Prvi del: Shatter Me
Drugi del: Unravel Me

Si bral Ignite Me?

author-sign

Leave A Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberi tudi: