Illuminae
O knjigi

Originalen naslov | Title: Illuminae

Prevod | Translated: /

Avtor | Author: Amie Kaufman, Jay Kristoff

Zbirka | Series: The Illuminae Files #1

Oznake | Labels: znanstvena fantastika
science fiction

Povezavi | Links: goodreads, Amazon

Prebrano | Date read: 24.8.2016 (August 24, 2016)

Kratka vsebina

Tistega jutra je Kady mislila, da bo najtežja stvar, ki jih bo morala narediti, Ezri dati košarico.
Tistega popoldneva je bil njen planet napaden.

Piše se leto 2575 in dve rivalski korporaciji se borita za planet, komajda malo večji od z ledom pokritega drobca na koncu vesolja. Žal pa ljudi, ki živijo na tem planetu nihče ni opozoril, kaj se bo zgodilo. Medtem, ko sovražniki napadajo, sta Kady in Ezra, ki trenutno komajda govorita drug z drugim, primorana sodelovati.
Ampak tukaj se problemi šele začnejo…

Zgodba je povedana na zanimiv način preko dokumentacije o dogodkih, vključno z e-maili, shemami, vojaškimi datotekami, zdravniškimi poročili, intervjuji in še čim.

Moje mnenje

Ko sem knjigo končno prejela sem bila nad njo več kot navdušena. Seveda sem si pred nakupom ogledala vse slike in posnetke, ki sem jih lahko našla. Vedela sem, da je ta knjiga nekaj posebnega, nisem pa pričakovala, da bo tako lepa. Naslovnica me je prevzela. Dobesedno. Če bom kdaj izdala svojo knjigo hočem, da bodo bralci nad njeno podobo pol toliko navdušeni kakor sem bila jaz nad to knjigo.

Knjiga je napisana na res poseben način

Vendar je kar precej časa trajalo, da sem jo potem vzela v roke. Imela sem čas, imela sem knjigo a je vseeno nisem šla brat. To pa mi nikakor ni podobno. Vedela sem, kaj me zadržuje. Strah pred tem, da mi ne bi bila všeč. Brala sem same pozitivne komentarje o njej in priznam, pred branjem sem bila nervozna. Veliko knjig me je namreč razočaralo ravno zato, ker sem imela prevelika pričakovanja.

citat
(vir: www.pinterest.com)


Ko sem jo začela brati sem bila zmedena, nisem razumela kaj točno se dogaja. Šele nekje pri 20 straneh sem padla v zgodbo. In tu se je vse tudi začelo.

Zgodba je super

Zanimiva, napeta, polna nepričakovanega. Ne spominjam se, da bi brala že kakšno knjigo o podobni tematiki, zato mi je bilo vse res novo. Sploh pa način pisanja. Ne moreš si misliti kako dobro lahko dojameš zgodbo četudi ni napisana na klasičen način.

Liki

Z liki sem se res povezala, čutila sem z njimi in tega vsekakor nisem pričakovala od knjige sestavljene iz poročil, dokumentov in shem.

Kady in Ezra sta super. Všeč sta mi bila predvsem karakterno. Kady je bila opisana kakor računalniški genij. Vsi vemo kako ti ljudje izgledajo, saj vem predsodki, ampak z njimi si samo pomagamo predstavljati svet Kakorkoli, všeč mi je bilo, da se tekom zgodbe ni spremenila v klepetuljo ali pa da bi pretirano kazala svoja čustva. Za razliko od nje pa je Ezra romantik. Res mi je všeč, da je pri njunem ‘odnosu’ on tisti, ki bi se pogovarjal o čustvih, zdi se mi, da je takšnih knjig čisto premalo.

notranjost
notranjost

Ljubezenska zgodba sicer ni bila nekaj še neslišanega.Ampak kaj zato, saj imamo tukaj še Aidana. Sovražila sem ga, vzljubila sem ga in vmesno obdobje je spremljala prava mešanica čustev. Knjiga te pripravi tudi do joka. To me je vsekakor presenetilo, saj ponavadi ne jočem.

Ocena knjige Illuminae

Glede ocene knjige sem morala malo premisliti. Sprva sem bila nad knjigo navdušena, potem sem malo izgubila zanimanje, nato sem bila ponovno navdušena. Ko pa sem prebrala še zadnjo sran sem bila pa čisto šokirana. V pozitivnem smislu seveda. Knjiga me je naposled prepričala, da si zasluži največjo število zvezdic/rožic in mesto med mojimi top knjigami.

ocena: fantastična

Poznaš knjigo Illuminae? Je že prebrana?

author-sign

Leave A Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberi tudi: