Knjigo The Cruel Prince sem mrzlično brala, saj pritegne tako z dogajanjem, kjer akcije ne manjka, kot zanimivimi in dodelanimi liki. Me je pa kljub temu pustila dokaj hladno. Kaj pa vem, mogoče so bila pa le moja pričakovanja previsoka.

The Cruel Prince - naslovnica

Nice things don’t happen in storybooks,” Taryn says. “Or when they do happen, something bad happens next. Because otherwise the story would be boring, and no one would read it.

– Taryn (The Cruel Prince)

O čem govori knjiga The Cruel Prince:

Jude je bila stara sedem, ko ji pred očmi umorijo starša. Skupaj s sestrama je odpeljana na dvor High Court – kjer živijo vile. In ne le to, živeti bo morala pri morilcu njenih staršev. Deset let kasneje pa si Jude kljub vsemu ne želi nič drugega kakor to, da bi končna imela občutek pripadnosti. A kaj ko vile prezirajo ljudi. Eden izmed njih je princ Cardan – najmlajši izmed princev a najbolj zloben.

Jude se v upanju, da se dokaže in končno postane ena izmed njih, zaplete v prevare in spletke. A bolj kot se zapleta, bolj ji je jasno da ima spletkarjenje in prelivanje krvi zapisano v genih.

Ko kraljestvu grozi izdaja, ki jih lahko uniči, je vprašanje le: je Jude res to kar misli, da je? Bo tvegala svoje življenje za kraljestvo in sestri?

knjižni predfilm – atmosfera

Zgodba je polna dogajanja in knjige ne moreš odložiti

Avtorica Holly Black je super ženska. Vsaj v mojih očeh. Pisatelji, ki si zamislijo čisto svoj svet, s pravili, tradicijami in zgodovino pač niso popolnoma običajni ljudje.

Zgodba je polna spletk, umorov, magije, izdajstev in seveda preobratov. Oh kako jih imam rada, še posebej če so dobro speljani. In tukaj so. Predvsem pa me je pritegnilo, da se marsikatera ‘velika’ skrivnost razkrije tekom zgodbe in ne zgolj na koncu. Kot bralec knjige posledično skoraj ne moreš odložiti.

dodatek več kot mesec dni po branju: knjigo sem si zapomnila predvsem po akciji.

knjižni predfilm, kjer lahko vidiš malo več vsebine

Knjižni junaki so tridimenzionalni

Všeč mi je, ko so junaki tako dobro opisani, da si jih lahko v živo predstavljaš. Njihovi karakterji so raznoliki in odločitve sprejemajo glede na to kdo so.
Primer: pogumnež bo odreagiral pogumno

Osrednja junakinja Jude ne razočarana. Všeč mi je, da je močna ženska junakinja. No, pa tudi da je neustrašna. Sama si želim verjeti, da sem ji podobna a žal se ustavi pri ‘želim’.

If I cannot be better than them, I will become so much worse.

– Jude

Na sploh so vsi junaki res dodelani. Razen princ Cardan. Žal. Z njim sem imela največ težav.

Čakala sem in čakala, kdaj bo tale naš princ postal krut. Ampak ne, ostal je mehak. Pričakovala sem kaj podobnega kot je Maven iz knjige Rdeča kraljica. Njega sem res z užitkom sovražila.

Knjigo ocenim s 4 zvezdicami

Do nedavnega sem živela v fantazijskih knjigah. Res, skorajda samo ta žanr sem brala in ga kakopak oboževala. The Cruel Prince je dobra. Všeč mi je kako dodelan je svet. Kljub temu pa me je zmotil naslov. Kruti princ.

In ravno zaradi njega sem knjigi odbila zvezdico. No, pa tudi ni me totalno navdušila.

  • Zgodba
  • Liki
  • Stil pisanja
  • Naslovnica
  • Splošen vtis
4.2

Če ti je bila všeč … preberi tudi

Knjiga me je v ogromno trenutkih spominjala na mojo preljubo trilogijo A Court Of Thorns and Roses (recenzija). Zato ti v primeru, da ti je bila všeč The Cruel Prince priporočam, da prebereš tudi zgoraj omenjeno.

Ne pozabi mi povedati, kaj pa ti misliš o princu iz The Cruel Prince.

author-sign

Leave A Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberi tudi: