Ko sem slišala za naslednji dogodek, sem takoj ob omembi: “skrivna lokacija” našpičila ušesa. Le kdo ne mara skrivnostnih krajev, še posebej če so omenjeni skupaj s knjigami?

Kriminalke izpod peres slovenskih avtorjev so zadnji čas pravi hit. Tokrat pa vam je ponujena priložnost, da ne le preberete knjigo ampak z avtorjem tudi obiščete eno izmed lokacij iz knjige. Da, pravilno si ugotovil, to je skrivna lokacija.

Knjigo Cerkev je napisal Avgust Demšar, ki že od leta 2008 piše izključno detektivske romane. Sama ga sicer še nisem brala, a menim da če nekdo napiše cca. 10 knjig, že ne more biti slab.

O knjigi Cerkev (Avgust Demšar)

Vse se začne z umorom visokega cerkvenega dostojanstvenika. Kriminalisti seveda pričnejo z delom, a še preden to obrodi sadove, se zgodijo novi umori.

Preiskava se giblje med brskanjem po finančnih mahinacijah mariborske nadškofije, političnimi soliranji tožilca Levstka, trenji med tožilstvom in kriminalisti ter osebnimi motivi več posameznikov, ki s cerkvijo niso povezani. Ob osnovni pripovedi Demšar tudi tokrat odpira številne družbeno aktualne teme.

Založba je na svoji strani napisala, da gre za izredno napeto branje, ki je polno intelektualnih izzivov.

Dogajanje zgodbe je v Sloveniji (Maribor, Prekmurje) in Avstrijskem koroškem ter celo v fiktivni vasici.

Kako do skrivne lokacije?

Založba se je odločila za promocijski izlet, kamor lahko prideš le s posebno vstopnico. Knjigo seveda.

Zagotovi si mesto na izletu

Sedež na avtobusu si zagotovite z nakupom svojega IZVODA PRVEGA DNE romana Cerkev, ki ga prejmete na sami promociji. Vsaka knjiga omejene naklade 100 izvodov je oštevilčena, opremljena z žigom dneva umora in podpisom avtorja. Cena 40 € ob knjigi (trda vezava, več kot 600 strani) vključuje še prevoz z avtobusom v obe smeri, literarno branje med vožnjo, ogled avtentičnega kraja zločina in pogostitev.

Datum in ura odhoda:

nedelja, 9.2.2020 ob 14.30

Zbirno mesto:

Slomškov trg Maribor – pri kipu Antona Martina Slomška

In še nekaj namigov: Najprej se na kratko sprehodimo po ulicah Maribora, kjer se odvija pomemben del romana, nakar se odpeljemo na skrivno lokacijo. Izdamo lahko, da se nahaja v radiusu do 40 km iz Maribora. Tam si ogledamo kraj zločina, se soočimo s podrobnostmi umora in temeljito pogovorimo z avtorjem. Obeta se nam tudi obisk znane osebnosti in druženje s pogostitvijo. Ne zamudite enkratnega promocijskega literarnega dogodka, na katerem se bo fikcija soočila z realnostjo.

vzeto s spletne strani Založbe Pivec

Več informacij o dogodku

Info: [email protected], 02 250 08 28

Za vse, ki vas zanima več o delih Avgusta Demšarja pa prilagam še tale seznam:

  • 2007 – Olje na balkonu (Prvi primer inšpektorja Vrenka)
  • 2008 – Retrospektiva (Drugi primer inšpektorja Vrenka)
  • 2009 – Tanek led (Tretji primer inšpektorja Vrenka)
  • 2010 – Evropa (Četrti primer inšpektorja Vrenka)
  • 2011 – Hotel Abbazia (Peti primer inšpektorja Vrenka)
  • 2012 – Obsedenosti v času krize (Šesti primer inšpektorja Vrenka)
  • 2013 – Miloš
  • 2016 – Pohorska transverzala
  • 2018 – Otok

Ostale slovenske avtorje, ki jih omenim pa lahko najdeš tukaj: Slovenski avtorji.

Sama sem ta dan zasedena, zato se žal ne bomo srečali. A verjamem, da se boste, če se odločite dogodka udeležiti, imeli lepo.

author-sign

Leave A Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberi tudi: