Vsak strasten bralec od časa do časa izgubi ‘voljo do branja’. Tokrat pišem o tem kaj počnem, ko ne berem.

Sem pristašica mišljenja: Kjer je volja tam je tudi pot. Se pravi, če si želiš brati in ti je to užitek, potem boš ne glede na vse našla čas, ter segla po najnovejši knjigi svoje priljubljene avtorice.

Vseeno pa včasih kljub obilici časa ne berem. Najpogosteje zato, ker je bilo zadnjih par knjig, ki sem jih brala nezanimivih ali pa slabo napisanih.

In kaj počnem, ko ne berem?

Hja, toliko počnem vsega, da niti ne vem kje naj začnem

 • Največkrat se udobno namestim na postelji/naslonjaču ali kakšni drugi mehki površini, si prižgem računalnik in se preko filmov in serij odpravim v daljne kraje razreševati skrivnosti. Velikokrat si ogledam filme, ki so posneti po knjigi, čeprav me ravno ti najpogosteje razočarajo. Ampak če je bila knjiga dobra, si bom film zagotovo ogledala.

 • Kadar pa sem nabita z energijo in bi nekaj zares počela, si obujem tekaške copate in grem teč. Najraje tečem tam, kjer ni veliko ljudi, recimo ob gozdu, v gozdu, proti gozdu … skratka, če je blizu gozd, mi kar ustreza.
  Za razliko od večine pa jaz med tekom ne poslušam glasbe. Seveda sem poskusila teči ob spremljavi glasbe, vendar me je motilo neprestano popravljanje slušalk v ušesa, tako da sem na koncu obupala. Vendar mi je tako še bolj fino, saj sem takrat res sama s svojimi mislimi in lahko domišljiji pustim prosto pot.

   

 • Rada tudi rišem ali pa sem kreativna na kakšen drug način. Pred kakšnim letom sem začela pisati tudi s kaligrafskim peresom in niti zamisliti si ne moreš koliko različnih načinov pisanja obstaja.
  Sedaj se trudim naučiti uporabljati akvarelne barve oziroma watercolours, to so pravzaprav navadne vodene barvice, ki smo jih vsi uporabljali v nižjih razredih osnovne šole  

 • Sedaj zadnje čase pa bolj zavzeto nadaljujem tudi s pisanjem. Če si brala objavo The Infinity Dreams Award potem veš, da si želim napisati čisto svojo knjigo, kjer se bo vse zgodilo točno tako kakor si sama želim. Sedaj, ko so bile počitnice sem občutno nadgradila svojo idejo, upam le, da mi bo nekoč v prihodnost vse svoje misli končno uspelo spraviti tudi na papir.
 • Rada tudi raziskujem katere knjige bodo v bližnji prihodnosti dobile tudi filmsko različico. Z užitkom tudi dopolnjujem seznam knjig, ki si jih želim prebrati
  Za iskanje novih knjig največkrat uporabljam Goodreads ali pa slovensko stran Bralnica. Na obeh spletnih mestih lahko hitro najdeš knjige, ki so zanimive, si prebereš njihove opise in prebereš tistih, ki so knjigo že prebrali.

 • Spremljam ostale bloggerke, pa ne samo tiste, ki pišejo o knjigah, vendar tudi ostale, ki imajo zanimive ideje in so se odločile, da jih bodo delile s širnim svetom. Preden sem začela odkrivati zanimive bloge in pisati svojega, sem zmotno menila, da so blogi zgolj sami sebi namen. Sedaj pa vem, da so veliko več. Niti predstavljati si ne moreš koliko dobrih idej, nasvetov in predlogov lahko dobiš od popolnoma neznane osebe.

 • Za konec pa naj povem, da rada tudi raziskujem. Ni pomembno kaj: od glasbe do kuharskih receptov in novih, nenavadnih besed. Vse življenje se učimo, zato ni nikoli narobe, če si postavljamo vprašanja in nismo zadovoljni zgolj z odgovorom zato. S tem si le širimo obzorja.
  Si se kdaj vprašala kakšen učinek ima kava na tvoje možgane? ( YouTube)
  Ali pa koliko spanja v resnici potrebuješ? ( YouTube)

   

Kaj pa ti počenjaš, ko nimaš nosu v knjigah?

author-sign

Leave A Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberi tudi: