Lestvica ocenjevanja se je posodobila!

Samo hitro obvestilo glede kriterija po katerem ocenjujem knjige. Pred več kot letom dni sem si sestavila lestvico ocenjevanja. Sedaj pa sem ugotovila, da mi ne ustreza več. Prišel je čas za posodobljeno verzijo.

Lestvica ocenjevanja 2.0

Stara verzija je izgledala takole:

lestvica ocenjevanja (stara)

Sedaj sem se odločila, da jo bom malo posodobila. In kaj je razlog za to?
Enostavno preberem preveč knjig, ki bi jih rada ocenila z 1 zvezdico, ker pa sem knjigo vendarle prebrala do konca, ji lahko dam najnižjo oceno 2 (glede na staro lestvico ocenjevanja).

To se mi nekako ne zdi prav, saj potem izgleda kakor, da mi je bila knjiga bolj všeč, kakor mi je bila v resnici.

Objav za nazaj ne bom popravljala, tako da ocene, ki sem jih podala do danes ustrezajo staremu kriteriju. Z današnjim dnem pa začne veljati nov kriterij.

Izgleda pa takole 🙂

ocena: fantastična (Lestvica ocenjevanja 2.0)
ocena: super (Lestvica ocenjevanja 2.0)
ocena: povprečna (Lestvica ocenjevanja 2.0)
ocena: nič posebnega
ocena: ni mi všeč

Kako se ti zdi? Ti je všeč nova lestvica ocenjevanja?

author-sign

2 Comments

  1. Me veseli, da ti je všeč 🙂
    Se popolnoma strinjam s tabo, mogoče se pa čisto na koncu zgodi zelo zanimiv plot twist. Jaz sem se do letos vedno trudila prebrati vsako knjigo do konca, saj se mi je zdelo fer do avtorja, da si oblikujem mnenje glede na celoto. Vendar sem sedaj sklenila, da ko knjigo berem več kot par mesecev in zanjo izgubim zanimanje, jo enostavno vrnem v knjižnico.

  2. Super sprememba!
    Meni se ne zdi pošteno, da bi ocenila knjigo, ki je nisem prebrala. Sicer se res za vsako potrudim, da se prebijem skozi, ampak včasih enostavno ne gre. Ampak potem nimam pravice, da ji dam oceno. Ker, morda sem pa sputila najboljši del, hehe.

Leave A Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberi tudi: