Like Candy - Debra Doxer

Knjigo sem prejela od založbe v zameno za odkrito mnenje. Zagotavljam, da moja objava ni sponzorirana.

Opis me je pritegnil, ampak niti v sanjah si ne bi mislila, da mi bo knjiga tako zelo všeč. Od branja me je nekoliko odbijala samo naslovnica, katera mi poraja mešane občutke. Sploh se ne morem odločiti ali mi je všeč ali ne. To pa seveda niti malo ni vplivalo na moje mnenje glede vsebine.

kratka vsebina

Revenge is sweet, just like candy.

Debra Doxer

Ko Candy dopolni 18 let, se v hipu preseli nazaj k očetu, od katerega je bila nasilno odvzeta. Oče je njen idol in njena največja želja je postati takšna kot je on, to seveda vključuje njegovo skrivnostno službo. Sumi, da je vohun najverjetneje celo morilec. Odločena mu je dokazati, da je iz pravega testa, sploh pa ona obožuje maščevanje.

V šoli ponovno sreča Parker, punco s katero se, preden je pred 6 leti odšla, nista razumeli. Sedaj pa se ji pridruži za mizo popularnih. Tam sreča tudi Jonaha, ki se precej razlikuje od ostalih fantov njegove starosti. On je popularen, punce se takoj zaljubijo vanj, vendar jih on ne spusti blizu, vse odkar mu je zadnja zlomila srce.

Candy vidi Jonaha kakor izziv, ki jo bo zaposlil, dokler ne bo končala šole in začela delati z očetom. Ampak za razliko od ostalih tudi on vidi resnično Candy, punco ki se največkrat samo pretvarja, da je močna.

In Candy kaj kmalu gotovi, da ji ne bo treba čakati, da dokonča šolo, saj se bo očetov svet združil z njenim, prej kakor bo pričakovala.

moje mnenje

Wau tole pa je bila knjiga, ki jo že dolgo čakam. Od prve do zadnje strani jo prebereš takoj in med tem sploh ne opaziš, da se je na nebu sonce zamenjalo z luno.

Avtorica mi je bila poponoma neznana, zato nisem vedela kaj naj pričakujem. Vsekakor ne tega, kar sem dobila. prepričana sem, da bom prebrala še kakšno knjigo izpod njenega peresa.

Kot je že iz opisa razvidno spremljamo Candy, punco ki si upa. Hkrati pa je precej zmedena in osamljena. Potem pa spozna Jonaha, ki je navidez antisocialen, v resnici pa le malo staromoden in se zato ne more vključiti v družbo in se tudi noče.

Njun odnos mi je super, malo spominja na odnos Elizabeth in Darcy-ja iz vsem znane romantike Prevzetnost in pristranost. Kasneje se sicer spremeni, ampak nočem razkriti preveč.

Candy mi je kot junakinja zelo simpatična, saj je zabavna, drzna, vedno ve kaj naj reče. Avtorica pa ji dala tudi svojo bolezen in sicer: CREST-ov sindrom. Prej nisem še nikoli slišala za kaj takega ampak v knjigi je zelo dobro razloženo in ravno ta bolezen doda na zanimivost celotne zgodbe.

Jonah pa je zelo nenavaden moški lik, ponavadi so fantje v knjigah dobri na pogled, ampak ponavadi se tega tudi zavedajo. Jonah pa ni tak, malo mu je celo nerodno zaradi brazgotine na obrazu, ki pa dekleta kar vleče k njemu. Za razliko od Candy ni tako maščevalen, oziroma se maščuje na bolj prefinjen način kakor ona (ko boš brala, boš že vedela o čem govorim).

Stil pisanja je čisto po mojem okusu, zgodba pa je napeta in zanimiva ter nepredvidljiva obenem. Sicer sem vedela, da se bo nekaj zgodilo, še preden je napetost začela naraščati. V neki meri sem sicer ugotovila kaj se bo zgodilo, vendar ne čisto, kar naredi zgodbo le še boljšo.

Konec pa v tebi povzroči plaz vprašanj in željo, da bi v roke takoj vzel naslednji del, saj se konča na vrhuncu. Da pa bomo izvedeli, kaj se zgodi bomo žal morali čakati vse do oktobra 2015, ko bo izšel naslednji del.

Tale super knjiga si vsekakor zasluži:

Če ne poznaš moje lestvice ocenjevanja, klikni tukaj.

Prebrala pa sem tudi nadaljevanje zgodbe Sweet Liar (klikni na povezavo in preberi recenzijo).

naj citati
Like candy - citat

V branje pa sem dobila poslano tudi knjigo Awake (Natasha Preston). Če te zanima recenzija, klikni tukaj.

Lepo bodi 🙂

author-sign

Leave A Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberi tudi: