London je padel

Originalen naslov: London Has Fallen

Prevod: London je padel

Režiser: Babak Najafi

Igralci: Morgan Freeman, Aaron Eckhart, Gerard Butler

Leto izzida: 2016

ZGODBA

London je padel

Mike Bannign se kljub temu, da razmišlja o odpovedi odloči, da bo varoval predsednika Združenih Držav Amerike med njegovim obiskom v Londonu. Vse poteka mirno in to tajnemu agentu ni povšeči, saj sumi, da je to slab znak. Seveda ima prav.

Nekaj trenutkov zatem, ko prispejo na cilj se zgodi napad. Teroristi so prišli maščevati svoje izgubljene člane in pripravljeni so iti preko trupel. Vsi predsedniki so padli pod njihovim orožjem a ne ameriški. Pa mu bo uspelo preživeti?

PREDFILM

MNENJE

Pred nekaj meseci sem si v kinu ogledala nek drugi film, a med reklamami me je pritegnil tudi tale. Vse od takrat sem si ga želela ogledati, nisem pa našla časa zanj. Do sedaj.

Glede na predfilm sem pričakovala, da bodo predsednika teroristi skoraj takoj dobili v roke, zato se zanj sprva nisem bala. A glej ga zlomka, ni bilo tako. To me je v precejšnji meri zmotilo in mi uničilo uživanje v filmu. Nimam rada, če glede na predfilm pozam več kot polovico filma.

Veliko je akcije, streljanja, vendar ni grozen. Ne priporočam pa, da si ga ogledaš s svojo sestrico, ki še obiskuje nižje razrede osnovne šole.

Zmotilo me je pretiravanje, ki je v tovrstnih filmih venomer prisotno. Bela srajca na začetku, skorajda bela srajca na koncu. Pri tem ne smemo pozabiti, da je ubil (pre)več ljudi, se plazil po umazanih tleh in če je vsaj malo človek, se je verjetno pri opravljanju misije tudi potil.

Všeč pa so mi bili dialogi. Kljub težki situaciji v kateri so se znašli ohranijo smisel za humor. S tem si dvigujejo moralo, nas (gledalce) pa zabavajo.

Film je popolnoma povprečen, vendar ti zna popestriti kakšen dolgočasen večer.

update 2020: Film sem ponovno gledala in sedaj mi je bil top. Zgleda takrat le čas ni bil ustrezen

OCENA

ocena: povprečna London je padel

Kakšen se je pa tebi zdel film London je padel?

author-sign

Leave A Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberi tudi: