Originalen naslov: Midva

Avtor: B. L. Pride

Povezava: goodreads

Prebrano: 28. marec 2018

kratka vsebina o knjigi Midva

Romantična pravljica o Martinu in Sofiji

Neke zimske noči v vas prispeta nenavadna tujca in se nastanita pri okrutnem grofu. Njun nepričakovani prihod dodobra razburka domišljijo domačinov, a sčasoma se vsi privadijo na njuno prisotnost.

Nekateri celo preveč.

Med grofovim sinom Martinom in Sofijo, ki je kot deklica prispela na graščino, se stke trdna vez, ki se z leti krepi in razrašča, dokler iz njenih trdno prepletenih niti ne vzcveti ljubezen. A Martin, zmeraj v nemilosti pri očetu, mora v vojsko …

… in začne se zgodba o stanovitnem kositrnem vojaku, kot je še niste spoznali.

Knjiga midva

O B. L. Pride sem slišala že veliko lepega. In ker tudi sama pišem, me je zato še bolj zanimala vsebina njenih knjig, ki so tako navdušile slovenske bralke. Nekaj dni nazaj pa sem v knjižnici videla prost izvod Midva. Hitro sem ga potegnila s police in ga zaščitniško nosila naokrog, medtem ko sem brskala še za ostalimi knjigami, ki bi jih rada prebrala.

Začetek me ni preveč pritegnil, saj so me izredno dolge povedi zmotile. Kljub vsemu pa ne bi rekla, da je šlo za nakladanje. Hkrati pa me je navdušil izredno bogat jezik. Če že zgodba ne, me je to res pritegnilo.

Vendar tudi zgodba ni slaba, le izredno kratka in površna se mi je zdela. Namesto, da bi se malo bolj zatopili v samo dogajanje, je to le na hitro prikazano in hopla, že smo na naslednji sceni. Ker pa gre za priredbo pravljice o stanovitnem kositrnem vojaku, bom pri oceni to spregledala. Čeprav! Tudi A Court of Throns and Roses je priredba pravljice pa ni zato prav nič manjkalo pri dogajanju.

Kar me je pa res zmotilo je bil konec. Žal mi je, da moram to reči ampak res se mi je zdel nedodelan in enostavno slab. Dvomim, da bi kdo v podobni situaciji takole mirno odreagiral. Veliko bolj bi mi bilo všeč, da bi Sofija in Martin pokazal vsaj malo strahu in panike, ne pa da sta bil popolnoma brez življenja.

Mogoče bi se marsikaj dalo izboljšati, če bi bila zgodba malo daljša. Knjiga Midva je namreč dolga zgolj 143 strani.

Si želiš prebrati še več recenzij knjig, ki so jo napisali Slovenci → slovenski avtorji.

Kakšna pa se je tebi zdela knjiga Midva?

author-sign

Leave A Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberi tudi: