Vsake toliko časa se, vsaj po mojem mnenju, prileže prebrati kakšen dober ženski roman. Jill pa nam v svoji največji uspešnici Skoraj popoln ponudi točno to in še več.

kratka vsebina

Miranda je vajenka pri uspešnem frizerju Fennu Lomaxu. Tam kot receptorka dela tudi njena dobra prijateljica Bev. Obe sta trenutno samski, edina razlika med njima je, da si Bev neznansko želi najti moškega s katerim bi si lahko čim prej ustvarila družino.

Florence, bogata starejša gospa pri kateri je Miranda podnajemnica jima podari karte za dobrodelno zabavo. Tam Miranda spozna Grega, šarmantnega moškega v katerega se takoj zagleda. Vendar ona ne ve, da je poročen in je pred nekaj dnevi zapustil svojo nosečo ženo Chloe. Slednja sedaj nima dovolj denarja, da bi lahko plačevala položnice, zato se odloči, da bo poiskala novo stanovanje. Tega pa ji ponudi Florence in Chloe se tako preseli v sobo zraven Mirandine.

*tokrat bom razkrila tudi precejšen del vsebine. Če nočeš izvedeti kaj se zgodi ne beri dalje*

Miranda se sicer zaljubi v Grega, vendar pa se je vanj zagledala tudi njena prijateljica Bev. Ker je noče prizadeti, svojo romanco dolgo časa prikriva, ko pa končno razkrije ime svojega ljubimca ostane Chloe, takrat že njena dobra prijateljica, brez besed in kaj kmalu skupaj skujeta načrt.

Mlada vajenka pa je tudi dobrosrčna in svoj odmor za malico preživlja tako, da nosi hrano brezdomcu blizu frizerskega salona. Kasneje se sicer izkaže, da je brezdomec Daniel Delancey, ki je v resnici samo snemal oddajo o življenju brezdomcev, je zelo sproščen in zabaven novinar, ki začne v Florencini hiši preživljati vse (pre)več časa.

Potem pa Miranda spozna tudi uspešnega dirkača formule Milesa Harperja, ki je zanjo pripravljen storiti skoraj vse, celo pustiti svojo sedanje dekle, ki je trenutno najbolj zaželjena igralka.

Mirandino življenje se zaplete, vendar tudi Chloe spozna nekoga, ki ga ne moti njene nosečnost. Bev pa še naprej išče očeta svojih bodočih otrok.

moje mnenje

Ljubezenski roman, ki te pritege in zaradi katerega boš kakšno noč tudi prebedela, vendar ti ne bo žal niti minute.

Zgodba se vrti najbolj okoli Mirande in njenega ljubezenskega življenja, vendar pa smo seznanjeni tudi z ostalimi liki. To naredi zgodbo kompleksnejšo. Sicer se ti ob začetku zdi, da si ne boš zapomnil vseh teh imen, ampak kmalu se privadiš.

Jezik je preprost, vsakdanji in dialogi največkrat duhoviti. Tudi dogajanje je zanimivo in lahko ti razkrijem, da boš doživela vsaj en šok, če si bolj nepozorna bralka pa lahko tudi več.

Knjiga Skoraj popoln se mi je zdela res super, vsekakor vredna branja. Brala sem jo na morju iz česar lahko mirno sklepaš, da je lahkotna in primerna za branje v gneči, saj te bo s svojim dogajanjem, kar potegnila v svoj svet.

Takšno lahkotno in še vedno zanimivo branje sem ocenila:

Če ne poznaš moje lestvice ocenjevanje, klikni tukaj.

naj citati
Citati iz knjige Skoraj popoln

Knjigo si lahko izposodiš v lokalni knjižnici.

Ob katerem ženskem romanu pa si se ti nazadnje nasmejala?

author-sign

Leave A Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberi tudi: