My True Love Gave to Me naslovnica (božične zgodbe)


Božič je pred vrati in tokrat sem si december popestrila z malo bolj božično knjigo. My True Love Gave to Me je zbirka dvanajstih kratkih zgodb najrazličnejših popularnih avtorjev. Nekatere sem pred branjem že poznala, drugi so mi bili popolna neznanka.

Vsak dan sem prebrala 1 zgodbo, če je slučajno nisem, se je vse zamaknilo za en dan. Tako sem se odločila, ker je lani prijateljica storila enako in se mi je ideja zdela zanimiva. Nekje pa sem prebrala tudi, da naj bi si bile zgodbe precej podobne. In nič ni hujšega kot prebiranje 12. enakih/podobnih zgodb, mar ne? No izkazalo se je, da so si precej različne in vse povezujeta le tema ljubezni in božiča.

Ker se mi ni zdelo primerno, da bi vsako posamezno zgodbo le ocenila, sem poleg ocene napisala še stavek ali dva. Brez skrbi, nič pomembnega nisem razkrila, tako da si ne moreš ‘spoilati’.

Knjigo si lahko dodaš tudi na Goodreads ali pa jo kupiš na Bookdepository.

MINI RECENZIJE

Midnights – Rainbow Rowell: 4/5

Zgodba je prisrčna in ravno pravšnja za mrzle decembrske dni. Edino kar mi ni bilo všeč so čudni časovni skoki na začetku. Ampak kmalu se to umiri in zgodba lepo steče.

The Lady and The Fox – Kelly Link: 1/5

Celotna zasnova zgodbe mi ni bila všeč. Med likoma nisem zaznala te brezpogojne ljubezni, zaradi katere se je glavna junakinja žrtvovala. Če bi bila ideja razvita v knjigo, je najverjetneje ne bi prebrala, saj se mi je zdela res čudna.

Angels In The Snow – Matt de la Peña: 3/5

Povprečna in luš’tna zgodba. Pričakovala sem sicer nadvse hiter in pocukran konec, ampak mi je prava verzija pravzaprav dokaj dobra.

Polaris Is Where You’ll Find Me – Jenny Han: 2/5

Zgodba me ni prepričala. Je zanimiva a hkrati hitro pozabljiva in prav zares nič posebnega.

It’s a Yuletide Miracle, Charlie Brown – Stephanie Perkins: 5/5

Točno takšne zgodbe sem pričakovala skozi celotno knjigo. Res mi je super! Všeč mi je, da kljub svoji dolžini prinese vse, kar dobra zgodba mora imeti. Je prisrčna, zabavna in ljubka božična zgodba.

Your Temporary Santa – David Levithan: 3/5

To je definitivno ena izmed teh drugačnih (beri: trenutno popularnih) zgodbah o katerih vsi tako veselo pišejo. Ne me narobe razumeti, nič nimam proti njim, le včasih se mi zdijo rahlo prisiljene. Ampak ta je bila čisto ok, všeč mi je bila ideja in končna izvedba tele kratke zgodbe.

Krampuslauf – Holly Black: 4/5

Še ena super zgodba, tokrat s pridihom fantazije in magije. In če pri meni skoraj ne moreš zgrešiti je to kombinacija obojega in tako je bilo tudi tokrat. Všečna zgodba, ki pa ima manjši fokus na ljubezni kakor ostale.

What The Hell Have You Done, Sophie Roth? – Gayle Forman: 4/5

Tudi ta zgodba mi je bila všeč. Pritegnil me je predvsem humor v knjigi, saj se mi je na ustnice večkrat priplazil nasmešek. To je ena izmed zgodb, ki sem si jih želela v takšni ljubki zbirki kratkih zgodb.

Beer Buckets and Baby Jesus – Myra McEntire: 3/5

Zgodba je v redu, zanimiva in vse. Ampak malo se mi je zdela za lase privlečena, ampak kljub vsemu si zasluži oceno: povprečna zgodba.

Welcome To Christmas, CA – Kiersten White: 4/5

Še ena prijetna zgodbica, ki ti polepša dan. Seveda, bi se lahko avtorica vanjo veliko bolj potopila, ampak ker vem kako težko je v čim manj besedah natančno opisati dogajanje, se mi zdi da ji je tukaj to odlično uspelo.

Star of Bethlehem – Ally Carter: 5/5

Ponovno ena, ki jo ocenim s petimi zvezdicami. Prepričala me je z zanimivim dogajanjem in napetostjo, ki se stopnjuje vse do konca.

The Girl Who Woke The Dreamer – Laini Taylor: 4/5

In še zadnja, to je 12. kratka zgodba v knjigi. Všeč mi je stil pisanja in celotno dogajanje, še posebej ta nenavadna navada, ki jo imajo v decembru. Definitivno bi prebrala daljšo, še bolj razvito idejo te zgodbe.

Super pa se mi zdi tudi ideja, da se vseh 12 parov, ki se pojavijo v knjigi tudi upodobi na naslovnici. Da pa se ti ne bo potrebno preveč mučiti pri naslovni sliki, tukaj prilagam približano verzijo 🙂

božične zgodbe naslovnica

V primeru, da pa ti kratke božične zgodbe niso všeč a vseeno želiš božično obarvano knjigo ti priporočam Pokliči gospo Božičkovo!

author-sign

Leave A Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberi tudi: