Pozdravljeni vsi skupaj 😀

Včeraj smo še zadnjič objeli svoje najbližje v odhajajočem letu, danes pa smo že v čisto novem, skrivnosti polnem letu. Letu 2017, ki je še neodkrito in kdo ve s čim vsem nas bo presenetilo. Verjamem, da bo to leto še boljše, srečnejše in uspešnejše kot prejšnje. Verjamem da ne bo manjkalo niti iskrivih nasmehov, dogodivščin in dobrih knjig.

Večinoma si skoraj vsi na prvi dan novega leta postavimo zaobljube. Žal pa se jih večinoma tudi ne držimo. Nas pa to nikakor ne ustavi, da ne bi naslednje leto ponovno poskusili. Tako si tudi jaz prvega januarja postavim ‘zaobljube’, vendar jim raje rečem kar cilji ali izzivi. Navsezadnje to tudi so. Veš z zaobljubami je tako, da jih lahko izpolniš ali ne. Če pa si postaviš izziv to v tebu sproži nekakšno tekmovalnost, saj si želiš dokazati, da zmoreš nalogo uspešno dokončati. In ponavadi jo prav zares tudi opraviš.

Še preden pa sklenem letošnje zaobljube se moram zazreti v preteklost in pogledati ali mi je uspelo opraviti Bralne izzive, ki sem si jih zastavila. Opravljala sem dva izziva in sicer na Goodreadsu in Bralnici. Oba sta bila zares izziva, čeprav moram priznati, da je tisti na Bralnici zanimivejši a hkrati mnogo težji.

GOODREADS

Bralno poročilo

Zastavila sem si cilj, da v letu 2016 preberem 50 knjig. In čeprav se mogoče nekaterim ta številka zdi majhna/velika pa naj ti povem, da je bila zame ravno pravšnja. Ni bila premajhna, hkrati pa ne tako visoka, da bi se ustrašila in prehitro obupala.

Pa še malo zanimive statistike.

Bralno poročilo
Bralno poročilo

BRALNICA

Bralno poročilo

Kakor sem že prej omenila je izziv na Bralnici drugačen in zato bolj zanimiv. Pa poglejmo kako je izgledal.

Kot lahko vidiš je sestavljen na način Bingo. Se pravi, da vsak sodelujoči v izzivu bere knjige, ki bi ustrezale posameznemu kvadratku. Z vsako prebrano knjigo pa pridobiš točke. Cilj je da prebereš čim več stolpcev ali vrstic, saj si s tem prislužiš zvezdice, ki so kasneje vidne vsem.

No takole pa sem si jaz označila kvadratke s prebranimi knjigami.

bralni izziv 2016 Bralno poročilo

Z veseljem in nasmeškom na ustih sporočam, da sem uspešno opravila oba izziva. Zaradi izziva na Goodreadsu sem prebrala veliko več knjig kakor bi jih verjetno drugače, ali pa tudi ne, nikoli ne bom izvedela.
Zaradi Bralne izziva na Bralnica pa sem brala bolj raznoliko in segla tudi po knjigah, ki jih drugače ne bi prebrala. Ena izmed njih je definitivno Wolfsong, ki bi se ji sicer izognila in nikoli ne bi izvedela, da je to ena izmed boljših knjig letošnjega leta.

Letos sem prebrala točno 50 knjig a nekatere si zaslužijo posebno mesto.

 • Ločil bom peno od valov – Feri Lainšček
  Nikoli si nisem mislila, da bom tako uživala med branjem knjige slovenskega avtorja. Zaradi te knjige sem dobila zaupanje v slovensko literaturo.
 • Izbira  – Kiera Cass
  Knjiga ob kateri sem zares pozabila na čas in se ji prepustila. Lahkotna zgodba postavljena v prihodnost, a za razliko od ostalih postapokaliptičnih knjig ne govori o vojni ampak se osredotoča na ljubezen.
 • P.S. I Like You – Kasie West
  Fantastična knjiga. Vzela mi je dih in me pripravila do solz, saj sem bila tako žalostna, ko se je končala in nisem mogla izvedeti kaj vse se jima bo še zgodilo.
 • Harry Potter and the Cursed Chil – J.K.Rowling
  Oh ta Harry. Serija ob kateri sem odraščala, serija ki me je navdušila nad branjem in mi še zdaj buri domišljijo. Na srečo se še ni končala in dobili smo nov del, ki nam da vpogled v dogajanje, ki bi se lahko zgodilo, če bi se spremenila ena sama malenkost.
 • Illuminae – Amie Kaufman
  Nekaj novega na knjižnih policah, nekaj še ne videnega. Zgodba je super a tista pika na i in mesto med mojimi posebnimi knjigami ji je prislužil zanimiv koncept slik, grafov in intervjujev skozi katere izvemo kaj se dogaja.
 • Rdeča kraljica – Victoria Aveyard
  Čeprav smo podobno tematiko in dogajanje vsi že velikokrat srečali med branjem ostalih knjig je ta drugačna. Knjiga, ki ti zares vzame sapo in ti pokaže, da ni vsak konec tudi dober konec.
 • Wolfsong – T.J.Klune
  Knjiga, ki sem jo nazadnje prebrala a vsekakor ne zadnjič. Čudovita zgodba, ki med platnicami skriva veliko več kot bi si mislil na prvi pogled. Fantastična!

KAJ PA LETOS?

Letos bo prav tako pestro in zabavno bralno leto. Imam dva cilja neposredno povezana z branjem in nikoli ne boš uganila kaj sta Smile

Sodelovala bom tako pri bralnem izzivu na Bralnici kakor tudi na Goodreads. Tako kot lani sem si tudi letos zastavila izziv, da bom prebrala 50 knjig. Upam da mi bo uspelo.

Izzivi na Bralnici pa so prav tako pestri in raznoliki kakor lani. Če te mika, da bi tudi ti sodelovala nikar ne odlašaj, saj tudi če ne prebereš vseh 25 knjig, to še zdaleč ni poraz. Verjemi da boš prebrala kakšno odlično knjigo Smile in to je tudi smisel vsega, mar ne?

Pa ti, si si zastavila kakšne cilje?

author-sign

4 Comments

 1. Niksipiksi, držim pesti, da ti letos uspe. Jaz sem sprva kar brala in potem knjige nekako poskusila uvrstiti pod izzive. No, na koncu se je malo zakompliciralo in večinoma sem iz svoje to-read liste potegnila knjige, ki bi jih lahko uporabila. Upam, da bom letos bolj pridna in ne bom lovila zadnjih dni. Ampak verjamem, da nama bo uspelo 🙂

 2. Čestitke za opravljen izziv na Bralnici! 🙂 Jaz si "najtežje" vedno pustim za konec, zato mi nikoli ne uspe opraviti celotnega izziva. Mogoče bom pa to leto bolj pridna 😉

 3. Vsekakor toplo priporočam, da si kakšen večer popestriš z dobro knjigo 😀 Če pa prebereš še kakšno dobro pa mi jo lahko brez problema predlagaš.
  Hkrati pa ti naj na tale čudovit prvi dan v letu zaželim vse dobro in uspehov polno leto!

Leave A Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberi tudi: