Never Have I Ever - Sara Shepard

Drugi del serije The Lying Game – Never Have I Ever. Po prebranem prvem delu (recenzija), sem hitro začela brati tudi nadaljevanje, saj Emma, glavna junakinja, še kar ni razvozlala kdo je morilec njene dvojčice.

Za vse tiste, ki niste prebrali moje objave The Lying Game
Zgodbo pripoveduje Emma, ki ima sestro dvojčico. Žal pa se nikoli nista videli, saj je bila Sutton prej umorjena. Emma v mesto pride še preden izve žalostno vest in vsi jo zamenjajo za Sutton. Emma zato prevzame identiteto svoje dvojčice in se odloči raziskati, kdo jo je umoril in zakaj.

Emma se v vlogi svoje sestre že bolje znajde. Še posebej, ker ima sedaj zaveznika Ethana, kateremu je povedala resnico. Skupaj poskušata ugotoviti, kaj se je zgodilo Sutton. Na njuno nesrečo, pa je bila Sutton zelo zlobna oseba in je zato imela tudi veliko ‘sovražnikov’ – potencialni morilci.

Emma počasi odkriva, kje so bili njeni osumljenci na noč umora. Nekaj jih je bilo na javnih, preverljivih mestih, ne pa vsi.

Največja uganka pa so ji ravno Suttonine prijateljice, ki jo vse iz različnih razlogov ne marajo in zato postanejo njene glavne osumljenke. Ampak ali njihovo sovraštvo res sega dovolj daleč, da bi jo umorile?

moje mnenje

Uff tale zbirka se pa tako hitro bere, kot le malo katera.

Zgodba je boljša kakor v prvem delu, saj je še bolj napeta in ima več preobratov. Čeprav pa je bila kar precej predvidljiva ( zato sem jo tudi ocenila s 4). Ideja je bila dobra, ampak žal sem glavni preobrat že v samem začetku spregledala in mi zato ni bil presenetljiv. Mogoče sem pogledala malo preveč delov Sherlocka Holmsa in NCIS Smeško

Zaradi Suttun in njenih prebliskov iz preteklosti izvemo več o njej in potegavščinah, ki jih je tudi realizirala. Tako imenovan ‘train prank’, ki ga je izvedla na svojih prijateljicah je bil res grozen. Ne predstavljam si, da bi se nekdo takole pošalil z mano. Verjetno sedaj ne bi bila v dobrih odnosih. Lahko si predstavljaš, da se tudi njenim prijateljicam potegavščina ni zdela smešna.

Zgodba pa se tokrat ne vrti več samo okoli Sutton. V ospredje stopi tudi Emma, ki se spopada z vsakodnevnimi težavami in tudi ljubeznijo. Preko nje pa nam je predstavljeno tudi veliko novih oseb, ki bodo, vsaj po mojem skromnem mnenju, igrale veliko vlogo v naslednjih delih.

Zaradi predvidljivosti:

Če ne poznaš moje lestvice ocenjevanja, klikni tukaj.

naj citati
Citati iz knjige Never Have I Ever

Lepo se imej!

author-sign

Leave A Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberi tudi: