O knjigi Otroci krvi in kosti
Otroci krvi in kosti naslovnica

Originalen naslov | Title: Children of Blood and Bone

Prevod | Translated: Otroci krvi in kosti

Avtor | Author: Tomi Adeyemi

Zbirka | Series: Legacy of Orïsha #1

Oznake | Labels: ya, fantazija, magija, ljubezen
ya, fantasy, magic, romance

Povezavi | Links: goodreads, bookdepository

Prebrano | Date read: 3.8.2018 (August 3, 2018)

Ubili so mi mater.
Vzeli so nam magijo.
Skušali so nas pokopati.
In zdaj bomo vstali.

Zelie Adebola se spominja, ko je v orišanski zemlji brnelo od magije. Žgalci so netili plamene, plimci so mamili valove, Zeliejina mati žanjica pa je znala priklicati duše.

Toda pred enajstimi leti je okrutni kralj ukazal pobiti vse magijce in Zelie je čez noč ostala brez matere, njeno ljudstvo pa brez upanja.

Zdaj ima Zelie priložnost, da povrne magijo in napade kraljestvo. S pomočjo pobegle princese mora prelisičiti in prehiteti prestolonaslednika, ki želi za vsako ceno in za vselej izkoreniniti magijo.
Orišanska dežela, po kateri se potikajo velike mačke z bodicami vzdolž hrbtenice ter v vodah prežijo maščevalni duhovi, je polna nevarnosti. Še nevarnejša pa je Zelie sama sebi, ko se trudi obvladovati svoje moči in vse večjo naklonjenost do sovražnika.

(vir: https://www.bralnica.com/)

Jeej še ena knjiga, ki se je uvrstila na mojo favourite lestvico.

Otroci krvi in kosti

Zdaj mi je žal, da se je nisem lotila že prej. Priznam, da me opis ni pritegnil, prav tako pa me je njena popularnost odbijala. V roke sem jo vzela zgolj zato, ker je prevedena. In glede na to, da se le malokatera ya fantasy knjiga prevede, me je res zanimalo, kaj je na njen tako posebnega.

Zelie, Tzain, Amari, Inan in Zu so mi všeč že zaradi zvena njihovega imena 🙂 Kot liki pa so prav tako fantastični. Všeč mi je, da so si različni. Vsak ima tisti svoj poseben jaz, ki ga loči in hkrati poveže z ostalimi. Vsi se počasi spreminjajo in rastejo v boljše/slabše osebe. Kar se mene tiče so tako dobro opisani in tridimenzionalni, da se jih prav zares lahko dotaknem.

citat iz knjige Otroci krvi in kosti
vir slike: https://i0.wp.com/

Worldbuilding je O-D-L-I-Č-E-N. Čeprav je sprva težko pasti v zgodbo, saj je vse drugače, nenavadno in novo, te kmalu posrka vase in z veseljem odkrivaš plast za plastjo tega res super duper sveta.

Zgodba je zanimiva, ampak se resnici na ljubo ne razlikuje spet ne vem koliko od ostalih popularnih ya fantasy zgodb. Pritegnilo me je, da se konstantno nekaj dogaja in da zgodbo spremljamo skozi oči večih likov. S plot twisti se ne pretirava in so ravno ob pravih momentih, da se zgodba zasuče v drugo (še boljšo) smer.

Knjigo otroci krvi in kosti priporočam vsem ljubiteljem fantazije, saj je res krasna. Skozi prvih nekaj strani se je res treba prebiti, da pademo v zgodbo, a potem je ne boš mogel odložiti!

Ali veš kaj je najboljši del? Pravice za film so že kupljene. In iskreno povedano, se tega filma res veselim. Glede na to, da je sedaj zaradi posebnih učinkov vse mogoče, sem že sedaj prepričana, da me bo film navdušil. Res komaj čakam!

Naj citati

“When your opponent has no honor, you must fight in different ways, smarter ways.”

citat iz knjige

Si knjigo Otroci krvi in kosti že prebral?
Kako se ti je zdela? Kaj si misliš o Inanu?

author-sign

Leave A Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberi tudi: