P.S. I Like You
O knjigi

Originalen naslov | Title: P.S. I Like You

Prevod | Translated: /

Avtor | Author: Kasie West

Zbirka | Series: /

Oznake | Labels: young adult, ljubezen
                            young adult, romance

Povezavi | Links: goodreads, Amazon

Prebrano | Date read: 13.8.2016 (August 13, 2016)

Kratka vsebina knjige P.S. I Like You

Kaj če je oseba v katero se zaljubljaš totalen neznanec?

Nekega dne se Lily dolgočasi pri kemiji, vzame svinčnik in na mizo napiše del svoje najljubše pesmi. Ko pa naslednji dan pride k pouku ugotovi, da ji je nekdo odpisal. Kmalu si Lily in skrivnosten odpisovalec izmenjujeta sporočilca, besedila pesmi in celo skrivnosti.

Potem pa Lily odkrije da je odpisovalec fant in na nek način se zaljubi vanj. Z najboljšo prijateljico se odločita odkriti kdo je skrivnostnež. Ko pa je skrivnost razkrita se izkaže, da je odpisovalec zadnja oseba na katero bi pomislila.

Sedaj ko pozna resnico ali bo Lily sposobna prisluhniti svojemu srcu?

Moje mnenje

O knjigi se je veliko govorilo, saj je avtorica v tujini zelo popularna. Sama sem do sedaj prebrala le eno knjigo, ki me je prijetno presenetila. Pričakovala sem, da mi bo knjiga všeč, saj me je opis res pritegnil.

POTEM PA BUM

boom (P.S. I Like You)
(vir slike: http://www.j-14.com/)

Obožujem to knjigo in definitivno gre na seznam knjig, ki mi morajo krasiti police.

Ampak, naj začnem lepo na začetku.

Glavna junakinja Lily mi je bila svojim humorjem takoj všeč. Potem pa sem izvedela, da tudi piše in ne boš verjela celo indie glasbo posluša. Sploh ne morem opisati svojega navdušenja nad junakinjo! Aja pa kitaro tudi igra, kar ni bistveno drugače od igranja na ukulele. Basically sva z Lily ena oseba. Prepričana sem, da bi lahko postali dobri prijateljici.

Romantika v knjigi je prisrčna, realna. Seveda je predvidljiva, ampak je toliko več od tega s kom bo na koncu izmenjala poljub. Najprej sem mislila, da bo glavni point v tem, da bo ugotovila, kdo je skrivni odpisovalec. Ampak ne, ko ugotovi, se zgodba šele zares prične.

Če me kdo vpraša kaj me je najbolj presenetilo. Definitivno Thanksgiving Day! Najprej sem bila totalno presenečena, potem sem skakala po postelji, ko sta sklenila premirje in na koncu sem se smejala.

Njena družina je več kot super. Všeč mi je, da ni opisana kot ena izmed dolgočasnih-delamo-vse-po-planu družin. Bili so v dobrih odnosih, kljub občasnim težavam. Vsekakor pa daleč od normalne družine.

Visits to my house needed to come with a training manual.

– citat iz knjige P.S. I Like You

V knjigi mi je bilo čisto vse všeč. Najprej sem mislila, da bo to klasična conteporary knjiga in da mi ne tako všeč, saj bo predvidljiva in vse, ampak na koncu sploh ni bila fora v tem, da bi ugibal kdo je njen dopisovalec. To se razkrije precej hitro.

Lights in the blackness.
Waiting for the score.
Putting on a face.
Flirt a little more.

Konec je pa tko WAW, LOVE IT.

Ne zgodi se mi pogosto. Še nikoli se mi ni zgodilo, da bi po prebrani zadnji besedi padla v obup. Dobesedno sem bila na robu solz, saj sem hotela kar nadaljevati z branjem.

Sporočilo knjige P.S. I Like You: vsi delamo napake, saj mislimo, da delamo pravo stvar

Še ena super stvar te knjige pa je pesem, ki jo Lily napiše. Bookworm kakršen sem, bom besedilo prepisala in si ga obesila nekje ob posteljo, da ga bom lahko kadarkoli pogledala in se spomnila na tole super knjigo.

ocena: fantastična (P.S. I Like You)
Naj citati

High school is a crusher of souls.

Everyone wants what they don’t have.

Are you a parent whisperer?

One step at a time.

My family didn’t know what a normal was.

‘’What was that?’’ he asked.
’’The dead body I keep back there.’’

I get a metaphorical apology bracelet and you get a real one?

People don’t always need you to save them.

Iščeš podobno knjigo kot je P.S. I Like You?

Priporočam ti ostale knjige avtorice Kasie West (primer: The Distance Between Us) in pa tudi Vsem fantom, ki sem jih kdaj ljubila.

Pa ti si že prebrala P.S. I Like You? Kako se ti je zdela?

author-sign

Leave A Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberi tudi: