Originalen naslov | Title: Paris Can Wait

Prevod | Translated: Pariz lahko počaka

Režiser | Director: Eleanor Coppola

Igralci | Actors: Diane Lane, Alec Baldwin, Arnaud Viard, Cédric Monnet

Leto izzida | Release year: 2017

Sem velika ljubiteljica filmov. No, vsaj bila sem. Vendar ne vem ali lahko še kar uporabljam sedanjik, saj jih vsako leto pogledam manj in manj. Mogoče se je moj odnos do vsega kar je daljše od 45 minut (khm, ja serije še gledam) spremenil zato, ker sedaj ob nedeljah večerov ne preživljam več z družino. Kdo ve. Mogoče pa preberem le preveč knjig.

Malo statistike za začetek:

Do sedaj sem si letos ogledala le 16 filmov in Paris lahko počaka je prvi, ki sem ga ocenila s petimi zvezdicami. Nazadnje sem to oceno podala filmu Now You See Me (Mojstri iluzij), ampak to niti ni tako pomembno. Kar je pomembno je, da sem si film ogledala 6. oktobra 2016. Pred tem pa je petico dobil film The Best Of Me (Najboljše v meni), ki sem si ga ogledala 28.11.2015.

Izgleda, da si vsako leto ogledam le en dober film in ker sem letos enega že ocenila s tako dobro oceno, je to najverjetneje to. A držim pesti, da bo letos drugače 🙂

Zgodba

Pariz lahko počaka je prvi celovečerec, nastal v režiji in po scenariju 81-letne Eleanor Coppola. Z oskarjem nominirana igralka Diane Lane igra ženo hollywoodskega producenta. Nepričakovano se odpravi na potovanje po Franciji, med katerim se znova začne zavedati sama sebe in znova začuti veselje do življenja. Anne (Lane) se znajde na razpotju. Že dolgo je poročena z uspešnim filmskim producentom (Alec Baldwin), ki ji ne posveča dovolj pozornosti. Nenadoma se z moževim sodelavcem (Arnaud Viard) z avtom odpravi na pot od Cannesa do Pariza. Kar bi morala biti le sedemurna vožnja, se spremeni v pravo popotovanje polno odkritij, okusnih jedi, vrhunskih vin, slikovitih znamenitosti, humorja in modrosti.

(vir opisa: kolosej)

Napovednik

Mnenje

Na napovednik sem naletela po čistem naključju. Načeloma izbiram med filmi, ki mi jih priporočijo prijatelji ali pa o njih slišim na vsakem koraku. Priporočila prijateljev načeloma niso slaba, a glasu ljudstva se zadnje čase res poskušam izogniti, saj so mi predlagali same slabe filme.

A naj se vrnem nazaj k mnenju.

Film me je navdušil. Sedaj si tudi sama želim s fotoaparatom v roki voziti naokrog in poslušati kako mi prijatelj oz. znanec razkriva neznano mesto in skrivnosti življenja.

Glede na napovednik sem pričakovala, da mi bo ob ogledu krulilo v želodcu. Kar pa nisem pričakovala je, da se mi bo prikupilo vino (nisem ravno njegova pristašica). Prepričana sem, da se bodo tudi tebi cedile sline med ogledom in te že vnaprej opozarjam, da si ga raje oglej s polnim želodcem. Skušnjava je takrat malo manjša.

Zgodba načeloma ni nič posebnega. Če ti rečem, da spremljamo potovanje poročene ženske in šarmantnega moškega na poti v Pariz, se ti bo porodilo veliko drugih naslovov. Kaj pa če ti povem še, da bosta vmes spoznala več o sebi in mogoče ugotovila tudi kakšno življenjsko skrivnost? Ne več tako veliko, kaj ne? 🙂

Čeprav zgodba ni nekaj še nevidenega, je vendarle tako drugačna, da te posrka vase. Všeč mi je, da je romantična a ne preveč. Definitivno ne morem reči, da je osladna kot marsikateri romantičen film, ki sem si ga že ogledala.

A najboljši del je atmosfera. Pričara jo tako čudovita glasba, ki je pomešana s tekočo francoščino, kot tudi odlične gurmanske specialitete. V času ogledala si lahko zares predstavljaš, da se tudi ti potikaš nekje v Franciji.

Prepričal pa me je tudi konec. Če me spremljaš, si najverjetneje že opazila, da imam s konci kar nekaj problemov. A v resnici pri meni obstajata samo dve verziji koncev:

A) odlični, ki mi odlično zaključijo zgodbo
B) slabi, ki mi pokvarijo celotno doživetje

A v tem primeru konca ne morem tako enostavno uvrstiti. Ko se je odvila zadnja scena sem bila presenečena, saj nisem pričakovala, da bo zadnja. Ampak nisem bila razočarana. No, malo že, saj sem si želela videt še več. Vendar menim, da se je tukaj film odlično zaključil in ti pustil snov za pogovor. Na mojo srečo sem si Paris lahko počaka ogledala s sestro in v hipu, ko se je končal, sva si tako že izmenjevali vtise.

Mene je film prepričal tako z zgodbo, kot liki. Če so ti všeč tudi malo manj Hollywoodski filmi, ki ti sprožijo metuljčke v trebuhu, ti ogled tegale toplo priporočam!

Če si želiš še več recenzij filmov klikni tukaj → filmske recenzije

Si film Pariz lahko počaka mogoče že gledal?
Z veseljem preberem tvoje mnenje!

author-sign

Leave A Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberi tudi: