Calling Mrs Christmas
O knjigi

Originalen naslov | Title: Calling Mrs Christmas

Prevod | Translated: Pokliči gospo Božičkovo!

Avtor | Author: Carole Matthews

Zbirka | Series: /

Oznake | Labels: romantika, božič
romance, Christmas

Povezavi | Links: goodreads, Amazon

Prebrano | Date read: 3.1.2017 (January 1, 2017)

Kratka vsebina

Cassie Smith je že nekaj časa brezposelna, nato pa se ji porodi zamisel. Odloči se, da bo izkoristila svojo ljubezen do božiča, in začne računati za manjše opravke: zavijanje daril, pisanje voščilnic, okraševanje smrečic. Naročila začnejo kmalu kar deževati in rodi se Cassiejino podjetje – Pokliči gospo Božičkovo! Še dobro, da se lahko ob tolikšnem delu opre na svojega fanta Jima.

Ko milijonar Carter Randall najame Cassie za organizacijo potovanja na Laponsko, potem pa zraven povabi še njo, Cassie ve, da ne bi smela iti, a je razdvojena. Kar naenkrat se znajde pred srce parajočo odločitvijo, ki ji lahko popolnoma spremeni življenje.

Moje mnenje

Pridružite se Cassie, ki vas bo popeljala na romantično in čustveno vožnjo.

Na božični dan me je presenetilo sporočilo, da sem bila to leto tako pridna, da si zaslužim knjigo. Ne vem, če me je kdaj že kdo tako presenetil. Ni minilo teden dni, ko se je pred vrati ustavil poštar s čudovitim paketkom. Vedela sem kaj je v njem, pa še vedno sem bila srečna kakor otroci na božično jutro.

Ko se darilo končno odprla, sem zagledala krasno naslovnico. Saj vem, saj vem… knjige ne smemo ocenjevati po naslovnici, ampak kako naj ne bi. Večinoma smo ljudje vizualni tipi in sami preko sebe pač ne moremo.

Želela sem si, da bi jo takoj prebrala, ampak ker sem imela na nočni omarici že neko drugo, je morala Pokliči gospo Božičkovo malo počakati. Pa ne predolgo, saj se mi je zdelo edino prav, da takšno praznično knjigo, ki se dogaja okoli božiča tudi preberem v tem času.

Kljub temu, da večinoma berem young adult knjige in fantazijo ali pa znanstveno fantastiko, ki vsebuje le kakšen ljubezenski trikotnik, kaj več pa ne, sem vseeno prebrala že nekaj tipičnih romanov. Že opis tele knjige nam razkriva, da bo to ena tistih knjig. A vendarle so se prigodili ne ravno tipični dogodki.

Osrednja junakinja je Cassie, ki je že več mesecev brezposelna. A odločila se je, da bo temu naredila konec in bo začela početi stvari, ki jo veselijo. Božič je pri njej skorajda pri samem vrhu seznama. Všeč mi je bilo, da se je skozi knjigo iz čemerne in zdolgočasene osebe spremenila nazaj v energično in veselja polno. Našla je svojo idealno službo in se je oklenila z vsemi štirimi.

Njen fant Jim pa je drugi pripovedovalec. Skozi njegove oči spoznamo Kifeljca in Fleka, ki sta mladoletna prestopnika, Jim pa je v zaporu njun paznik. Ne vem koliko od opisanega dogajanja se zares dogaja v zaporu, koliko pa je bilo le plod avtoričine domišljije, a ne glede na to imam občutek, da sem dobila boljši vpogled v življenje tako zapornikov kakor tudi paznikov. Jima trdo delo vseeno psihično ne uniči.

Vse pa se zaplete, ko Cassie spozna Carterja. Moškega, ki ima vse le srečne družine ne. Najame jo, da bi njegovima otrokoma in posledično tudi njemu pričarala popoln božič. Cassie delo z veseljem sprejme, saj ve da lahko za svoje storitve mastno zasluži. Načrtuje okraševanje njegovega doma, tako zunaj kot znotraj. Nato pa jo prosi, da jim pripravi tudi super počitnice. S Cassie se takoj ujameta in vidno je, da med njima preskakujejo iskrice. Oba imata občutek kakor, da jima drugi predstavlja življenje kakršnega si želita.

!POZOR!
(ne beri dalje, če ne želiš izvedeti vsebine)


Presenetilo me je, da je Cassie tak hitro pozabila na svoje življenje z Jimom. A priznati moram, da je avtorica lepo opisala odnos med njo in Carterjem in da se določene stvari ne zgodijo kar iz danes na jutri. Vseeno pa se mi zdi, da če bi bila jaz v takšni situaciji ne bi mogla kar pozabiti na vse, kar sva s fantom preživela v vseh teh letih. Še posebej, če bi tako kakor Cassie in Jim imela skorajda popolno razmerje in se nikoli kregala. Vse bi bilo veliko bolj logično, če bi si bila kar naprej v laseh.

Me je pa Cassie pozitivno presenetila, ko Jimu o vse skupaj ni lagala. A četudi ji je on nasprotoval se je vseeno odločila za potovanje na Laponsko. Seveda je sedaj imela edinstveno priložnost, a dvomim da bi jo vsako zasedeno dekle sprejelo. Hkrati pa nikakor ne razumem Jima in njegove popolne predanosti in zmožnosti odpuščanja. Vsekakor hvale vredno.

Konec je bil predvidljiv, čeprav bi lahko marsikatero drugo bralko presenetil. Mislim da je tukaj vse odvisno od vrednot vsake posameznice. Vseeno pa sem zavijala z očmi, ko sem brala Carterjeve besede. V enem trenutku je bil popolnoma zaljubljen v Cassie, že v naslednjem pa se je želel pobotati z ženo. Mislila sem si samo: >>Resno?!! Kako je to sploh mogoče.<< A hkrati vem, da je avtorica le konec želela narediti popoln.


Zgodba se hitro bere a vendarle z njo skorajda ne moreš končati v enem večeru, saj je precej obsežna. Ker smo za praznike večinoma vsi doma, pa verjamem da lahko brez problema najdeš kakšno luknjico in se potopiš v življenje ženske, ki spozna popolnega moškega.

Liki so mi bili všeč, najbolj pa me je prepričala Gaby, njena sestra. Kljub dvema majhnima otrokoma, službi in drugim obveznostim je vedno našla čas, da ji je priskočila na pomoč. Pa najsi je bilo to pri peki dobrot ali pa zgolj pri nasvetu. Je ena izmed najbolj pozitivnih likov knjige.

Čeprav na prvi pogled izgleda kakor, da sem jo ocenila s 3 naj povem, da si je tale zgodba pri meni zaslužila 3,5.

Predlagam pa ti ogled filma Debbie Macomber’s Dashing Through the Snow, ki je v tem času kot nalašč ta pravi.

Pa ti si jo že prebral omenjeno knjigo?

author-sign

Leave A Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberi tudi: