Pushing The Limits
O knjigi

Originalen naslov | Title: Pushing the Limits

Prevod | Translated: /

Avtor | Author: Katie McGarry 

Zbirka | Series: Pushing the Limits #1

Oznake | Labels: ljubezen, new adult
                            romance, new adult

Povezavi | Links: goodreads, Amazon

Prebrano | Date read: 26.6.2016 (June 26, 2016)

Kratka vsebina Pushing the Limits

Echo je srednješolka, ki jo drugi vidijo kot čudakinjo. Ona ima brazgotine, ne le tiste na duši ampak po celem telesu. Vedno nosi dolge rokave in če bi bilo po njenem, bi spremenila pravilo, da se v šoli ne sme nositi rokavic. Mučijo jo grozne nočne more, saj so njeni možgani izbrisali vsakršen spomin na dan, ko se ji je zgodila nesreča. Nesreča, ki jo je iz popularnega dekleta čez noč spremenila v čudakinjo. Sedaj obiskuje novo psihologinjo, ki bi ji lahko pomagala. In ni edina.

Tudi Noah jo obiskuje, vendar iz povsem drugih razlogov. Pred leti so mu v požaru umrli starši. Poslali so ga v rejniško družino, kjer pa se je uprl nasilnemu posvojitelju. Sistema ni zanimala resnica, takoj so v kartoteko napisali, da je duševno nestabilen. Sedaj je odločen, storil bo vse, da pridobi rejništvo nad svojima bratoma. Dokazal bo, da živita v neprimernih razmerah pa naj nova psihologinja misli kar hoče.

Echo sprejme tutorstvo in učiti bo morala prav privlačnega in arogantnega Noaha. Tukaj se njuna zgodba začne. Ugotovita, da imata mnogo več skupnega, kakor bi si kdo sploh lahko mislil.

Skujeta načrt kako vdreti v pisarno psihologinje in končno bosta izvedela, kaj piše v njunih mapah. Noah bo izvedel, kje živita brata. Echo pa bo končno izvedela, kaj se je v resnici zgodilo.

Moje mnenje o Pushing the Limits

Od knjige sem pričakovala veliko, mogoče celo preveč, saj sem prebrala toliko pozitivih komentarjev. Pohvala ene izmed mojih najljubših avtorjev je celo napisana na knjigi, zato sem si obetala res veliko.

Echo in Noah sta tipična zaljubljenca, ki zaradi družbenega položaja nikakor ne bi smela biti skupaj. Ona je bivša kraljica šole, čudovita in dobra v šoli. On pa je vse prej kot to. S svojim skrivnostnim nasmehom, črno usnjeno jakno in vpletenostjo v droge ne bi mogel biti bolj napačen zanjo. Vendar, včasih se življenje kar zgodi, kakor piše tudi v knjigi.

Sometimes life happens

Čeprav je bila Echo nekdaj priljubljena in sedaj ponovno sedi s staro skupino v jedilnici, še zdaleč ni spletla prijateljskih vezi z njimi. Razen z Lilo. Noah po drugi strani, ima dva dobra prijatelja, ki pa le pripomoreta k njegovemu ugledu zadrogiranca. Noah in Echo se takoj ujameta, no mogoče res ne čisto takoj, saj oba želita, da bi bila njuna življenja normalna. Ostali tega seveda niso mogli razumeti, saj je njim življenje zaenkrat še prizaneslo.

Vse se je začelo z načrti o vdoru v pisarno ampak se še zdaleč ni ustavilo tu. Njuna zgodba se je tu šele dobra začela. Ne bom ti izdala konca, ampak glede na opis lahko pričakuješ zgodbo polno ljubezni in obupa.

Konec je bil po moje zelo predvidljiv, še posebej če si vsaj malo bral med vrsticami. Kljub vsemu pa je zgodba dobra, prinaša pomembna sporočila.

Echo in Noah sta drug drugega veliko naučila. O zaupanju, ljubezni, odpuščanju, drugačnosti in prijateljstvu. Zato sem se odločila, da bom knjigi namesto povprečne 3 dala debelo:

4 rožice
Naj citati

I was missing first period calclus, my father was missing some very important meeting, and my stepmother from Oz? I’m sure she was missing her brain.

Failure is your only enemy.

Why not ask me to so something easier, like prove the existence of God?

Sometimes when you see the line, you think it’s a good idea to cross it – untill you do.

Between you and me, she scares me. It’s the friendly ones that’ll get you in the end.

The worst type of crying wasn’t the kind everyone could see.

You can live to please everyone else or please yourself.

I must have killed a lot of cows in a past life for Karma to hate me this much.

Če si želiš prebrati kaj podobnega → poglej tukaj

Poznaš knjigo Pushing The Limits?

author-sign

Leave A Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberi tudi: