Zakorakali smo v najtoplejši del leta in s tem v svet naravnih dobrot. Vsak, ki ima vsaj majhen vrtiček s parimi jagodami ve kakšen je občutek ko vidiš, da ti bodo jagode kmalu začele uspevati. Tisti ki pa si vrtička ne morejo privoščiti pa lahko ta sladek sadež kupijo skoraj povsod.

Skleda jagod

Jagode. Tisti sladki rdeči sadeži, ki se prav priležejo v teh vročih dneh. Domače so malo bolj polnega okusa in bolj ‘mesnate’ od kupljenih, drugače pa neke večje razlike ni. Razen mogoče v ceni.

So pa tudi zelo zdrave. Sveže jagode vsebujejo 32 kcal energije in vitamine A, E, K, C in B (1,2,6) → (več preberi tukaj). Tako, da se brez skrbi posladkajte z njimi, saj boste z njimi nahranili tako telo kakor tudi dušo.

Vsako pomlad in poletje jih imamo doma res veliko. Njihova izrazita prednost je, da dobro uspevajo ob minimalnem vložku časa. Vseeno pa nanje na pozabi, saj se zelo hitro razširijo.

Jagoda

KAKO JIH PORABITI

Iz njih pa lahko pripravimo veliko okusnih dobrot.

Sicer si jih lahko privoščimo kar sveže ali pomočene v sladkor. Lahko pa jih uporabimo tudi v tortici, piti, sadni kupi ali pa si naredimo smoothie.

V toplih dneh se iz njih prileže tudi sladoled ali pa sok (če smoothie zlijemo skozi cedilo).

Skratka so zelo ‘univerzalni’ sadež. In če radi kuhate ali pečete, verjamem, da jih z veseljem uporabite.

Sama sem skupaj s sestro naredila tole slastno jagodno pito, ki jo lahko vidiš tudi na sliki. Mislim, da nama je uspela, saj je bila na zunaj ravno prav hrustljava, znotraj pa sveža.

Na kratko: bila je za prste obliznit!
Pohvalili pa so jo tudi ostali.

Jagodna pita

Kaj pa ti najraje narediš iz jagod?

author-sign

Leave A Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberi tudi: