Evrovizija 2015Evrovizija oziroma Evrovision Song Contest se letos odvija že 60. leto. Slovenci smo najprej sodelovali v okviru Jugoslavije in zagotovo še vsi poznamo pesem Dan ljubezni. Kasneje smo leta 1993 prvič nastopili kot predstavniki Slovenije s pesmijo Tih deževen dan.

Leto kasneje pa je Darja Švajger s pesmijo Prisluhni mi Slovenijo pripeljala do odličnega 7. mesta. Isto mesto je leta 2001 dosegla tudi Nuša Derenda s pesmijo Energy.

Letos je vse v znamenju Maraaye in pesmi Here for you. Pesem sem prvič slišala, ko sem gledala Emo in Marjetkin glas se mi je zdel poseben, vendar se nisem mogla odločiti ali mi je všeč ali ne. Pesem sama pa mi je bila všeč in hitro je šla v uho.

Do sedaj sem pesem slišala že neštetokrat in vsakič mi je bila bolj všeč, Marjetkin glas pa mi je še vedno zelo zanimiv in nenavaden.


Maraaya


Pesem se na stavnicah uvršča zelo visoko, na spletu pa lahko beremo tudi same dobre komentarje. Čeprav so najprej nekateri odkimavali z glavo, rekoč Marjetki te slušalke ne pristajajo, so prav kmalu ugotovili, da je to Maraayin zaščitni znak. Slušalke pa so na Dunaju postale pravi hit, ljudje si jih zares želijo imeti, kar nakazuje na priljubljenost naše letošnje predstavnice Maraaye.

kompliment 1

kompliment 3
kompliment 2

Po komentarjih sodeč imamo dobre možnosti, kakšna bo končna odločitev pa izvemo že danes. Držim pesti, da se nam uspe prebiti do finala.

Kaj pa si ti misliš o pesmi? Ti je všeč ali ne? Misliš, da imamo možnost za visoko uvrstitev?

author-sign

Leave A Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberi tudi: