Debra Doxer - Sweet Liar


Originalen naslov | Title: Sweet Liar

Prevod | Translated: /

Avtor | Author: Debra Doxer

Zbirka | Series: Candy #2

Oznake | Labels: young adult, romantika, morilci
young adult, mystery, romance, assassins

Povezavi | Links: goodreads, Amazon

Prebrano | Date read: 25.10.2015

Knjigo sem prejela od založbe v zameno za odkrito mnenje. Zagotavljam, da moja objava ni sponzorirana.| I recieved this book from publisher in exchange for honest review. I assure you that this is not a sponsored post.

Pred mesecem dni sem prebrala prvi del z naslovom Like Candy, če objave še nisi prebrala, lahko klikneš na povezavo (Like Candy) in jo prebereš sedaj.

Priporočam, da pred branjem mnenja o Sweet Liar prebereš knjigo ali pa vsaj moj opis, da boš bolje razumela zgodbo in potek dogajanja.

Kratka vsebina knjige Sweet Liar

 Včasih so laži slajše od resnice.

Lepota je privlačna, zato marsikdaj prikrije človekovo slabo stran. Candy si je obljubila, da se ne bo ponovno zaljubila, pa vendar jo je skrivnosti in aroganten Jonah očaral.

Jonah je kljub svojim napakam pridobil njeno zaupanje in ji zlezel v srce. Ampak vezi, ki vežejo ljudi so krhke, še posebej če imajo ti ljudje veliko skrivnosti. Prav tako pa je krhko tudi zaupanje in če ga izgubiš, ga je izredno težko pridobiti nazaj in Jonah se na vso moč trudi, da bi mu Candy ponovno zaupala.

Candy pa ne povzroča sivih las samo Jonah, ampak tudi skrb za svojega očeta, ki je v težavah. Odločena je, da mu bo pomagala. Ljudje ji pravijo, da je slab človek, ona pa pozna tudi njegovo drugo plat in ve, da se motijo. Pripravljena je premikati gore, da bi mu pomagala. Ampak ali mu sploh lahko?

Ko Candy končno izve resnico, mora izredno hitro odrasti in se spoprijeti z nastalo situacijo.

Moje mnenje o knjigi Sweet Liar

Začetek knjige se mi je zdel super. Avtorica je v dveh uvodnih poglavjih povzela dogajanje predhodnega dela. V prvem poglavju je opisala Candy-jino nenavadno bolezen CREST-ov sindrom, ki je v Like Cnady igral pomembno vlogo. V drugem poglavju pa je na hitro opisala dogajanje celotne knjige. Sicer sem knjigo brala septembra, tako da sem se vsebine še spominjala, ampak če bi ta del brala v večjem časovnem razmaku, bi mi njen opis res koristil, da si osvežim spomin.

Zgodba se nadaljuje od trenutka dalje, kjer se konča prvi del. To se mi je zdelo res super, saj ne maram, da se kakšni pomembni in napeti deli le na hitro opišejo.

Najbolj me je pritegnila zgodba. Prebrala sem že ogromno knjig, s tem mislim res ogromno, pa še nobena ni imela zgodbe kot je ta. Seveda, so imele nekatere podobno tematiko. Ampak večinoma se glavni junaki borijo proti negativni sili recimo z morilci, plačanci in pošastmi … Ampak Candy za razliko od njih želi opravljati delo svojega vzornika, očeta, ki je politični plačanec. Ta del je bil zame nekaj popolnoma novega.

Prav tako pa mi je bil všeč odnos med Candy in Jonahom, čeprav se mi je zdel precej nerealen. Na Candy-jinem mestu ne bi izdajstva nikoli tako hitro pozabila kot ga je ona, mislim 2 dni sta res malo za lase privlečena, še posabaj če so zaradi izdajstva ogroženi tvoji najdražji. Ampak ker sem si želela, da se vse srečno izteče, sem ta del poskusila popolnoma ignorirati.

Moram pa ti priznati, da sem od knjige pričakovala več, glede na prvi del. Pogrešala sem predvsem akcijo, takšno, ki ti požene kri po žilah in zaradi katere ti srce začne utripati hitreje. No, pa saj veš kaj mislim. Na žalost pa te vrste akcije v knjigi nisem našla.
Je pa tokrat bilo več čustvenih momentov, zaradi katerih sem imela robčke čisto blizu sebe, če jih bi slučajno potrebovala. Ne zdi se mi, da bi bila tako čustvena oseba (Krive so zvezde, me namreč niso spravile v jok, kakor večino) ampak nekateri deli so bili res zelo osebni in nabiti s čustvi, da si enostavno nisem mogla pomagati.

Če povzamem, knjiga Sweet Liar me ni navdušila, tako kot prvi del, vendar pa je bila vseeno zelo zanimiva za branje. Veliko pove tudi dejstvo, da sem jo prebrala v 24 urah. Kljub temu, da nima veliko podobnosti s serijo Delirium, me je vseeno nekaj spominjalo nanjo. Torej, če ti je bila všeč serija Delirium ti bo najverjetneje tudi serija Candy, zato jo čim prej vzemi v roke!

Ocenim jo z:


Če ne poznaš moje lestvice ocenjevanja, klikni tukaj.

citati iz knjige Sweet Liar

Poznaš knjigo Sweet Liar?

author-sign

1 Comment

Leave A Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberi tudi: