Taking the Reins
O knjigi

Originalen naslov | Title: Taking the Reins

Prevod | Translated: /

Avtor | Author: Katrina Abbott

Zbirka | Series: The Rosewoods

Oznake | Labels: young adult, romantika,
                            young adult, romance, contemporary 

Povezavi | Links: goodreads, Amazon

Prebrano | Date read: 15.8.2016 (August 15, 2016)

Kratka vsebina

Brooklyn Prescott (če je to sploh njeno pravo ime) je novo dekle na The Rosewood Academy for Academic Excellenc. To je šola za bogataše in slavne. Ima pa eno napako: tukaj ni fantov. Na njeno srečo pa je v bližini  fantovska šola The Westwood Academy.

Prvi dan sreča Willa čudovitega fanta, ki obvlada flirtanje. Vendar on ni edini, ki ga je opazilo njeno srce. Kaj pa Brady, lepotec v konjušnici? Ali pa Jared?

Brooklyn v Rosewoodu spozna nove prijatelje, spoprijeti pa se mora tudi z izzivi in novimi priložnostmi, da bo postala dekle, kakršno si želi biti.

Moje mnenje

Knjigo sem prejela v zameno za odkrito mnenje.

Avtorica mi je bila neznana, pritegnil pa me je zanimiv opis in lepa naslovnica. Čeprav ne morem reči, da še nisem videla boljše, ker bi lagala. Vsekakor pa je dekle na naslovnici res podobno glavni junakinji Brooklyn.

Skupaj z Brooklyn vstopimo v njeno novo šolo. Presenetila me je njena odločnost, da bo sedaj drugačna, da se ne bo več skrivala v ozadju. To se mi je zdelo super, saj šele ko se izpostaviš, drugi opazijo tvoje sposobnosti.

Potem pa skoraj takoj spozna Willa. Pomislila sem: “O kako lepo, komaj čakam, da vidim kaj bo iz tega.
Žal pa je flirtanje trajalo samo dokler ni prišla do svoje sobe. Ona se je morala namestiti, Will pa je odšel.

(vir slike: https://www.pinterest.com/)

The Rosewood Academy for Academic Excellenc je res nenavadna šola. Da bi svoje učence naučila, da denar ni vse, dobi vsakdo izmed njih posebno celoletno delo, ki ga bo moral opravljati. Brooklyn razočarana ugotovi, da je njeno delo v pralnici. Najbolj grozno od vsega pa je, da se čas njenega del pokriva z urami ježe.

V konjušnici nato spozna Brady-ja. On je več kot samo tamkajšnji zaposleni, s svojim videzom pa pritegne tudi Brooklyn.

Všeč mi je lahkotnost zgodbe, čeprav sem pričakovala več romantike in zapletov, glede na to, koliko fantov jo obkroža. Seveda pa je tole šele prvi del v seriji, tako da bo za vse še več kot dovolj časa. Če sklepam glede na konec, se bodo v naslednjem delu stvari šele začele zares komplicirati.

Nočem ti spoilat knjige, zato naj samo rečem, da Brooklyn več kot enkrat ne ve kdo je njej sogovornik.

Knjiga mi je bila všeč, saj je taka lahkotna, hitro berljiva. Lahko bi se več vrtelo okoli njenih ‘občudovalcev’, ampak mogoče pa je boljše, da like počasi spoznamo.

Zmotilo me je samo, da se toliko namiguje o njeni družini in lažeh, ki jih je prisiljena govoriti prijateljem. A vendar se o njih ne izve najbolj zanimivih stvari.

Hja, zgleda da bi morala prebrati še ostale dele, če želim izvedeti kako se bo vse skupaj razpletlo. Knjigo Taking the Reins ocenim:

Naj citati

Absence makes the heart grow fonder.

– citat iz knjige

Pa ti si že prebrala Taking the Reins? Kako se ti je zdela?

author-sign

Leave A Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberi tudi: