The Crown - Kiera Cass
O knjigi

Originalen naslov | Title: The Crown

Prevod | Translated: /

Avtor | Author: Kiera Cass 

Zbirka | Series: The Selection #5

Oznake | Labels: distopija, young adult, ljubezen
                            distopya, young adult, romance

Povezavi | Links: goodreads, Amazon

Prebrano | Date read: 6.8.2016 (August 6, 2016)

Kratka vsebina
The Crown citat
(vir slike: www.goodreads.com )


Ko je Eadlyn postala prva princesa Illéje, ki je imela svojo Izbiro, ni niti pomislila, da se bo zaljubila v katerega izmed svojih 35-ih snubcev/tekmovalcev. Sprva je odštevala dneve, ko jih bo lahko vse poslala domov, seveda se pri tem ne bi ozirala na to, da bi bila še kar samska. Ampak ko jo dogodki v palači porinejo še bolj v ospredje, spozna da mogoče le ni dobro če ostane sama.

Eadlyn še vedno ni prepričana, da bo našla svojo pravljico, kot sta jo njena starša dvajset let nazaj. Ampak včasih te zna srce presenetiti… In kmalu bo morala sprejeti odločitev, ki se ji je zdela nemogoča.

Moje mnenje o knjigi The Crown

The Crown je zadnji del serije The Selection ali po slovensko Izbira. Knjiga je bila zelo pričakovana in ko je letos končno izšla je bilo okoli nje veliko hrupa, kako naj ga ne bi bilo, če je pa celotna serija super.

Všeč mi je, da se Eadlyn precej razlikuje od poštene Americe, ter da je tudi njena zgodba čisto drugačna. Na koncu prejšnjega dela America pristane v bolnišnici, kralj je sedaj ves čas ob njej. Vsi čakajo, kaj se bo zgodilo. Ampak nekdo mora tudi v kriznih časih voditi državo. Tukaj nastopi Eadlyn. Hitro se mora prilagoditi novostim ali pa jo bo javnost raztrgala.

Kot regentka ima polne roke dela, vendar še vedno uspe najti čas za svoje fante. Ugotovila je, da se med njimi skriva njen bodoči mož. Ne mine veliko, ko jih nekaj pošlje domov in ostane samo še Elita.

WHO WILL WIN
HER HEART?

Eadlyn se je sedaj primorana spremeniti, sama pa je že ugotovila, da je za bratovim pismom veliko resnice in se velikokrat opomni na to Všeč mi je, da se je sedaj odprla. Bolj je dostopna fantom in hkrati jo zanima kaj se dogaja z njenimi ljudmi.

Šokiral pa me je obisk Marida Iléa. Prijetno presenečenje, čeprav bi tu lahko vlekli vzporednico z Americino zgodbo. Hkrati pa naj povem, da me je ta del najbolj razočaral, saj se sploh ne razplete. Ne vemo kako njena odločitev vpliva, kaj se zgodi, kaj se spremeni itd.

Naj se sliši še tako hecno, enkrat vmes sem imela celo občutek, da bodo ali vsi izstopili ali pa bodo na kak drug način zapustili tekmovanje in ostal bo le eden tako, da se ji ne bo treba niti odločiti.

‘’Your Highness, this is treson.’’
’’Sir, this is love.’’

Sedaj pa najbolj grozen del.
Konec.
Totalno razočaranje. Ne morem reči, da ni verjeten, ampak obstaja preveč razlogov zakaj se ne bi smelo tako končati. Da sploh ne omenjam, da je mojega favorita poslala na drugi konec sveta! Vse se zgodi tako hitro, da nisem imela niti časa dojeti kaj se je zgodilo. Naenkrat je Iléa dobila kralja,spremenila režim in vsi naj bi živeli srečno do konca dni. Za razliko od vseh naštetih pa jaz nisem bila srečna.

Potem se knjiga konča. Konec.

Ne izve se, kaj to pomeni. Odpre se neskončno mnogo vprašanj in samo upam lahko, da bo Kiera objavila še kak dodatek k seriji.

‘’I’ll miss having you here.’’
’’Have you considered a harem?’’

S težkim srcem in žalostjo v oče ji dam oceno:

ocena: nič posebnega
Naj citati

Nothing makes you quite so aware of a person’s presence as the loss of it.

Some see a weed; some see a flower. Perspective.

Look closer. You probably have friends in places you never expected.

You have to embrace the idea of imperfection, even in the thing that is most perfect for you.

Maybe it’s not the first kisses that are supposed to be special. Maybe it’s the last ones.

You are everything to everyone. And infinity more to me.

Finding a prince might mean kissing a lot of frogs.

Ostale knjige iz serij

  1. Izbira
  2. Elita
  3. Izbrana
  4. The Heir
  5. recenzija, ki jo bereš

Misliš, da je The Crown res zaključek serije?

author-sign

Leave A Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberi tudi: