Druga knjiga iz serije o profesorju verske simbolike Roberta Langdon – Da Vincijeva šifra. Čeprav s prejšnjim delom, ki nosi naslov Angeli in demoni, nisem bila najbolj zadovoljna sem nad to knjigo naravnost navdušena.

kratka vsebina

Roberta sredi noči zbudi klic. Izve da so umorili kustosa Jacquesa Saunierja, s katerim bi se moral dobiti. Langdon kot poznavalec simbolov pride na prizorišče zločina, da si ogleda skrivnostno sporočilo, ki ga je Jacques napisal v zadnjih minutah svojega življenja. Spozna tudi kustosovo nečakinjo Sophie, ki pa mu na izviren način sporoči, da je v nevarnosti, saj se je stotnik Bezu Fache odločil, da mu bo dokazal krivdo.

Po spletu okoliščin se s Sophie že peljeta po pariški ulici z namenom raziskati eno izmed največjih ugank sedanjosti: sveti gral.

moje mnenje

Tale knjiga pa je bila kriminalka in pol. Najbolj všeč pa so mi natančni opisi, kjer se resnični podatki prepletajo z izmišljenimi, tako da si po branju popolnoma zmeden in ne veš, čemu lahko verjameš in čemu ne.

Všeč pa mi je tudi povezava s prejšnjim delom iz serije. Ni nujno potrebno, da ga prebereš, vendar pa se nekatere informacije in podatki pojavijo tudi tukaj. Večkrat se poudari, da je Langdon zaradi odmevnega dogodka v Rimu sedaj prepoznavna oseba in posledično si ga ljudje dvakrat ogledajo ali pa ga celo takoj prepoznajo.

Če pa pokomentiram še zgodbo, ti lahko odkritosrčno povem, da takšne mojstrovine nimaš priložnost prebrati kar vsak dan.

V tej zgodbi ni nič naključje, vse je omenjeno z določenim vzrokom, ki se tekom zgodbe razkrije. Kljub temu pa zgodba teče in jo lahko bereš tudi dalj časa pa niti pomisliš ne, da bi šel početi kaj drugega.

Tudi tokrat spremljamo dogajanje z oči večih oseb, ki so vse povezane. V ospredju pa sta seveda Landon in Sophie. Marsikdo pomisli, da bo zaradi moškega in ženskega lika romantika vsekakor prisotna, vendar moral tovrstne bralce razočarati. To je kriminalka v kateri dlje od prijaznega pogleda med glavnima karakterjema v tej knjigi ne bo prišlo.

Čeprav sem pozorna bralka, ob branju nisem ugotovila, kdo vleče niti. Če pa med branjem ugotoviš, pa le pusti komentar spodaj.

Tako mojstrsko napisana knjiga, si lahko zasluži samo eno oceno in to je:

Če ne poznaš moje lestvice ocenjevanja, klikni tukaj.

naj citati
Citati iz knjige Da Vincijeva šifra

Prebrala pa sem tudi knjigo Angeli in Demoni, ki jo je prav tako napisal Dan Brown. Knjižno recenzijo preberi tukaj.

Da Vincijevo šifro pa si lahko izposodiš v knjižnici ali pa obišči knjigarno.

Si prebral Da Vincijevo šifro? Kako bi jo ocenil?

author-sign

Leave A Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberi tudi: