O knjigi

Originalen naslov | Title: The Death of Kings

Prevod | Translated: Imperator: Smrt kraljev 

Avtor | Author: Conn Iggulden

Zbirka | Series: Imperator #2 Emperor #2

Oznake | Labels: zgodovinski roman
                            Historical Fiction

Povezavi | Links: goodreads, Amazon

Prebrano | Date read: 19.8.2016 (August 19, 2016)

Kratka vsebina knjige Smrt kraljev

Po begu iz Rima mladi Julij Cezar služi na galeji v nevarnih sredozemskih vodah in hitro pridobiva sloves junaškega bojevnika. V srcu ves čas čaka na vrnitev v rojstno mesto, ker mu najprej prepreči srečanje s pirati, nato pa nov upor maščevalnega grškega poveljnika Mitridata.

Ko se končno vrne v Rim, znova sreča prijatelja iz otroštva, Marka Bruta. Začne se uveljavljati v mestu in politiki, sooča se s prikritimi in znanimi sovražniki, spoznava pisane in nepisane zakone. Nato pa mesto ogrozi nov sovražnik, močnejši od vseh prejšnjih.

Moje mnenje

Kaj si mislim o prvem delu serije, si lahko prebereš tukaj – Rimska vrata.

Zgodba o Juliju Cezarju se po vkrcanju na galejo niti približno ni končala. V resnici se je šele začela.

Spremljamo njegovo pot od mladeniča, ki nima prebitne pare pa do poveljnika, ki ga ljudje spoštujejo. Zelo mi je všeč, da je Iggulden opis razvoj dogodkov od samega začetka pa do konca, tako da bolje razumemo zakaj so bili posamezni ljudje umorjeni.

Knjiga nam odlično prikaže zgodovino in nam da vpogled v resnico sveta. Ni vse črno in belo. Včasih umre sovražnik, drugič se na tla zgrudi prijatelj. Kot preživeli moraš ostati močan. Četudi se želiš maščevati, ni dobro da takoj odvihraš v kačje gnezdo.

O Juliju Cezarju ne vem veliko, zato sem nam marsičem presenečena. Niti sanjalo se mi ni, da se je družil s pirati in kako močno voljo ima. Je človek, ki se trudi delati dobro. Seveda pa se zaveda, da je včasih potrebno storiti kaj slabega.

Zaenkrat sem nad serijo navdušena in menim, da bi se vsi veliko raje učili zgodovino, če bi brali take knjige. Veliko lažje se vživim v dogajanje, kot pa da berem gola dejstva iz učbenikov. Roko dam v ogenj, da nisem edina.

Knjigo Smrt kraljev ocenim z:

ocena: super
Naj citati iz knjige Smrt kraljev

Zlato menja lastnika, toda pravi valuti v Rimu sta vpliv in usluge.

– citat iz knjige Smrt kraljev

Pa ti si jo že prebral? Kako se ti je zdela?
                             

author-sign

Leave A Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberi tudi: