The Heir - Kiera Cass
O knjigi

Originalen naslov: The Heir

Prevod: /

Avtorica: Kiera Cass 

Zbirka: The Selection #4

Oznake: distopija, young adult, romantika

Povezavi: goodreads, Amazon

Prebrano: 4. 8. 2016

Kratka vsebina

Princesa Eadlyn je odrasla ob poslušanju zgodb o tem, kako sta se spoznala njena starša, sedanja kralj in kraljica. Pred dvajsetimi leti je bila America Singer izbrana, da sodeluje v Izbiri, v kateri je osvojila srce princa Maxona. In živela sta srečno do konca svojih dni. Eadlyn se zdi njuna pravljica romantična, ampak je nima želje podoživeti. Če bi bilo po njenem, bi odlašala s poroko, kolikor dolgo bi lahko.

Ampak princesino življenje ni bilo nikoli samo njeno in Eadlyn ne more uiti svoji Izbiri, ni važno kako protestira.

Ne pričakuje, da se bo njena zgodba končala romantično, ampak ko se začne tekmovanje, eden izmed tekmovalcev ujame njeno srce, s tem ko ji pokaže možnosti, ki jih ima pred seboj… In ji dokaže, da iskanje njene pravljice, ni tako nemogoče kot se ji je vedno zdelo.

Moje mnenje

SPECIAL THANKS TO:
You, for being a generally cool person, but mostly for picking up a fourth book when you thought there’d only be three.

S temi čudovitimi besedami se Kiera Cass zahvali vsem, ki prebirajo njene knjige. Ali ni to naravnost čudovito?

Pred branjem nisem imela ‘pojma’ o čem govori novi del, kar je povsem razumljivo, saj že precej časa sploh ne berem opisov knjig. Svoje naslednje branje si izberem na podlagi bralcev, ki uživajo v podobnih knjigah kot jaz, pa najsi bodo to prijatelji, bloggerji ali pa ostali neznanci, katerih mnenje mi veliko pomeni.

Že na samem začetku sem doživela hladen tuš, saj me ni pričakala America z nadaljevanjem svoje zgodbe, ampak njena hči Eadlyn. Eadlyn je super punca, oprostite Moja visokost, mislila sem reči: Eadlyn je super prestolonaslednica. Je zabavna in odločna, kaj kmalu pa ugotovimo, da je tudi razvajena in leti visoko nad oblaki in vedno hoče imeti zadnjo besedo. Edina oseba, ki pa ji poleg staršev vedno stoji ob strani je njen brat dvojček.

Zaradi težav se kralj Maxon odloči, da bi bilo idealno, če ljudi malo zamoti. Eadlyn sprva ugovarja, nato pa se sprijazni in ponovna Izbira se začne. Točno to, kar misliš se bo zgodilo. Sedaj bo na dvor prišlo ogromno mladih postavnih fantov, ki se bodo borili za srce princese.

(vir slike: http://www.dafont.com/)

Izborila pa si je par pogojev:
– za voljo očeta ne bo trajala manj kot tri mesece
– ni nujno, da se bo po zaključku poročila
– tekmovalci lahko kadarkoli zapustijo Izbiro

Prav razveselila sem se, ko sem prebirala njene misli, ko se je odločila, da si jih bo privoščila in bodo sami pobegnili. Ponovno bo lahko mirno in predvsem svobodno stopala naokrog.

V tem delu se seveda pojavijo tudi ostali liki iz prejšnjih knjig, med njimi je tudi Marlee, ki je sedaj ponosna mama Kile-ja. Skupaj z možem in še eno hčerko živijo na dvoru in nikoli ne boš uganila, Kile in Eadlyn se ne preneseta. Zato je še toliko bolj zanimivo, ko je njegovo ime izžrebano.

Kljub temu, da je bila sprva res nesramna do njih in jih je že na samem začetku veliko izključila iz igre za njeno roko, kasneje sprevidi da so ji fantje prirasli k srcu in se je vredno boriti. Kljub temu, da sem bila vesela te njene odločitve sem bila hkrati razočarana saj sem se res veselila potegavščin, ki jim bi jih drugače nastavljala.

Všeč mi je bilo, da preko Eadlyn izvemo kako se je razpletla Americina zgodba, čeprav ni več v središču pozornosti je še vedno veliko stvari, ki se jih izve.

Zmotilo pa me je, da tekmovalci niso bili dobro predstavljeni zato sem se večkrat kot ne zalotila, da se sprašujem kdo je kdo. Na koncu sem obupala in si napisala seznam, kamor sem si sproti beležila vse zmenke in podobne stvari. To mi je precej olajšalo branje.

Čeprav se v tem delu stvari bolj zapletajo kakor razpletajo, pa so zadnje besede vredne več kot vreča zlata.

zadnja poved The Heir
(vir slike: http://illea-capital-report.tumblr.com)

Kljub temu, da sem se novega dela res razveselila, še posebej ko sem videla kdo je pripovedovale me zgodba ni  navdušila tako kakor sem pričakovala.

ocena: super
Naj citati

I’m eighteen. I’m genetically encoded to fight with my parents.

I knew we had an arsenal of staff working at th epalace, but I was convinced the majority of them had been in hiding until today.

This isn’t a game, gentlemen. This is my life.

Don’t do that. Don’t make it seem like it’s not important.

There are some things you don’t learn about yourself until you let someone else into the most intimate places of your heart.

I only have one heart, and I’m saving it.

I’m not sure anyone knows what they’re looking for until they find it.

I can do more in ten minutes wearing this dress than most men can do all day wearing pants.

I believe love to be overrated.

Some peopla are ment to be together.

When you know who matters most to you, giving things up, even yourself, doesn’t really feel like a sacrifice.

There’s nothing you could do to make me love you less.

‘’It’s complicated, Kile.’’
’’I’m a very intelligent person. Explain.’’

Ostali deli iz serije

  1. Izbira
  2. Elita
  3. Izbrana
  4. recenzija, ki jo bereš
  5. The Crown

Kaj si misliš o knjigi The Hier? Je bilo nadaljevanje potrebno?

author-sign

Leave A Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberi tudi: