The Infinite Sea - Rick Yancey
O knjigi

Originalen naslov | Title: The Infinite Sea

Prevod | Translated: / 

Avtor | Author: Rick Yancey 

Zbirka | Series: The 5th Wave #2

Oznake | Labels: fantazija, apokalipsa, young adult
                            fantasy, apocalypse, young adult

Povezavi | Links: goodreads, Amazon

Prebrano | Date read: 16.7.2016 (July 16, 2016)

Prvi del serije (Peti val, mnenje preberi tukaj) sem dobesedno požrla (oprosti, če se ti zdi izraz vulgaren). Knjiga se je končala na samem vrhuncu, sprašuješ se kaj se je zgodilo in tvoja domišljija ponori ob razmišljanju, kaj se še lahko zgodi. Vse možnosti so odprte, ampak…

Kratka vsebina knjige The Infinite Sea

Kako se znebiš sedem bilijonov ljudi? Enostavno, uničiš njihovo humanost.

Preživeti prve štiri vale je bilo skorajda nemogoče. Sedaj se Cassie Sullivan znajde v novem svetu. Svetu kjer je temeljno zaupanje, ki nas je povezovala, izgubljeno. S širjenjem petega vala se morajo Cassie, Ben in Adut soočiti z načrtom Drugih, da dokončno uničijo človeštvo.

Cassie in prijatelji niso pričakovali globine, v katero so se pripravljeni Drugi spustiti, ampak tudi Drugi niso pričakovali višine, do katere so se ljudje pripravljeni vzdigniti v poslednjem boju med življenjem in smrtjo, upanjem in obupom, ljubeznijo in sovraštvom.

Moje mnenje o knjigi The Infinite Sea

Pričakovala sem marsikaj, samo tega ne kar sem dobila. Opis me je zavedel tako kakor najverjetneje marsikogar drugega. Takoj, ko sem začela brati sem bila zmedena, saj pripovedovalec ni bila Cassie ali Ben, ampak Adut. Nič zato, na to sem se hitro privadila. Ni tako redko, da v nadaljevanjih stranski liki stopijo v ospredje. Nenavadno pa je, da se nadaljnjih 70% knjige vrti okoli njih. Čeprav njihova zgodba niti ni tako zelo pomembna.

Pred branjem sem bila pripravljena umreti, da bi izvedela več o Cassie in njenem boju za obstoj človeštva. Dobila pa sem zgodbo o dekletu, ki kljub temu, da ne kaže čustev, želi poiskati otroka, ki se ga je prej otepala. Ljudje smo čudni, ampak tukaj vseeno ni smisla.

Kljub nezanimanju za zgodbo sem se silila k branju in si govorila, saj bo boljše. Še par poglavij. Potem sem obrnila zadnjo stran.

Nekatere knjige se super začno, nekatere se super začnejo in grozno končajo. Nekatere pa bi bilo bolje, če ne bi bile napisane. The Infinite Sea sodi v zadnjo kategorijo.

Stil pisanja je enak kakor v prejšnjem delu. Vendar tokrat nisem imela občutka o pomanjkanju pogovora. Še sreča, Adut je bila grozen lik in če bi manjkalo dialogov dvomim, da bi lahko nadaljevala. Prepričana sem, da bi bila lahko bolje dodelana. Skozi celotno zgodbo sem imela občutek, da avtor želi poudariti kako je slabo otroštvo vplivalo na njeno sedanje življenje. Kako jo je to izoblikovalo. Jaz pa menim, da bi moral biti večji poudarek na njenem odzivu na apokalipso. To jo je vseeno bolj zaznamovalo kot pa spomini iz otroštva.

Veselila sem se redkih poglavij o Cassie, vendar se na tem ‘območju’ ni kaj dosti dogajalo. Nekaj pa le, da sem vztrajala do konca. Izvemo kaj se zgodi z Evanom, to pa je tudi to.

Menim, da je avtor želel zgodbo podaljšati in jo izboljšati s tem, da bi nam dal vpogled na sovražnikovo stran. Pri meni je dosegel ravno nasprotno. Dejanja Voscha so se mi zdela za lase privlečena, saj vojaški poveljnik o svojih planih ne bi razpravljal z nepomembnimi osebami. Tukaj sem videla tudi veliko podobnost z Igrami lakote, saj je tudi predsednik Snow s Katniss govoril o svojih načrtih. Ampak tam je bila zgodba drugačna in so takšni dogodki imeli smisel, le ta pa je tukaj manjkal.

Knjiga me je razočarala na celi črti in se zaradi tega niti ne bom trudila z branjem naslednjega dela. Zgolj iz radovednosti bom prebrala obnovo, saj me zaradi prvega dela zanima, kako se vse skupaj konča.

Ker sem knjigo, s težavami, vendarle prebrala je najnižja ocena, ki jo lahko dam:

ocena: nič posebnega
Naj citati iz knjige The Infinite Sea

Promises are the only currency left. They must be spent wisely.

It isn’t fear that will defeat them. Not fear or faith or hope or even love, but rage.

I’m only paranoid because everyone is against me.

You can’t miss what you don’t remember.

When the body went, the mind followed.

Give somebody the power of gods and he will become as indifferent as the gods.

Promises can be kept in the most unexpected of ways.

Sometimes you’re in the wrong place at the wrong time and what happens is nobody’s fault.

It isn’t that the lies are too beautiful to resist. It’s that the truth is too hideous to face.

We’re all enemies in disguise, right?

People die; love endures.
                             

Ostale knjige v seriji

Prvi del: Peti val pogledala pa sem si tudi film in ga primerjala s knjigo
Tretji del: The Last Star

Je knjiga The Infinite Sea tudi tebe razočarala?

author-sign

3 Comments

  1. Ta knjiga je bila ena velika žalost 🙂
    Tudi meni je bil prvi del super in komaj sem čakala na nadaljevanje in ko sem dobila tole… meh. Bom pa vseeno prebrala še tretji del, ker me zanima, kako se stvar razplete. In upam, da bo knjiga boljša 😀

  2. Točno vem kaj misliš. Mene je knjiga res razočarala, ampak vseeno me je še vedno zanimalo kako se bo vse skupaj razpletlo. Sem prebrala tudi naslednji del, ampak ta me je še bolj razočaral. Bom kmalu objavila kaj si mislim o koncu 🙂

Leave A Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberi tudi: