O knjigi

Originalen naslov | Title: Tretji izvod

Prevod | Translated: Tretji izvod

Avtor | Author: Tim Horvat

Zbirka | Series: /

Oznake | Labels: young adult, triler
young adult, mystery thriller,

Povezavi | Links: goodreads, Bukla

Prebrano | Date read: 6.8.2017 (August 6, 2017)

Kratka vsebina

Mlada italijanska kriminalistka Carla in uspešni koroški pisatelj bestsellerjev Andrej Košuta združita moči pri raziskovanju umora izpred tridesetih let in ob tem odkrijeta zaroto, ki sega v zadnje dni druge svetovne vojne.
Izjemno napet slovenski triler, ki prepričljivo poveže skrivnostno smrt legendarnega Komandanta Staneta, rop banke SKB leta 2005 in jugoslovanska pogajanja v Osimu leta 1975.

Moje mnenje

Knjigo sem odkrila po naključju. Pri njej me je sprva pritegnil avtor, saj na platnicah ne srečaš tako pogosto slovenskega imena. Ko pa sem pogooglala Tima Horvata in ugotovila, da sva sovrstnika, sem vedela, da bom knjigo prebrala.
Ker tudi sama pišem, me je zanimalo, kako izgleda pisanje nekoga mojih let.

POTEM PA SEM SI KNJIGO SPOSODILA
Sem pričakovala takšno zgodbo?
Ne, nikoli. Knjigo me je totalno presenetila.

O slovenski zgodovini, žal, ne vem veliko. Ampak ali me je to odvrnilo? Še zdaleč ne. V resnici me je le še bolj pritegnilo, saj sem se sproti še kaj naučila. No, če privzamemo, da so bili vsaj pomembnejši dogodki resnični.
Kakorkoli. Zgodba je zanimiva, polna akcije in zanimivih odkritij. Res mi je všeč način pripovedovanja in prehajanje med časom. Prav tako pa se mi je zdelo super, da se zgodba dogaja v Sloveniji. Vendar priznam, da mi je bilo sprva hecno, da je glavnemu liku ime Andrej.

Ko sem pa že ravno pri likih. Ne morem jih samo bežno omeniti, saj so super. Avtor nam je odlično predstavil tako Carlo kot Andreja. In všeč mi je bilo, ker sta tekom zgodbe ostala pristna. Andrejeve pripombe bi se morda komu zdele seksistične, ampak jaz sem se prav nasmejala ob branju.
Carla pa je prav tako kot Andrej nekaj posebnega. Je lepotica, ki jo moški v trenutku opazijo. Ampak ona je več kot samo to, ona je tudi pretkana, pametna in odločna ženska. Le kdo bi se lahko uprl branju knjige s takšno junakinjo? Jaz definitivno ne.

Kar se zgodbe tiče pa moram povedati, da me spominja na pisanje Dan Browna. Ja, saj vem, da sedaj misliš, da pretiravam. Mogoče sem res malo premalo kritična pri pisanju te objave. Ampak tole o Brownu je pa čista resnica. Če bolj ceniš mnenja starejših, naj ti povem, da tudi moja mami tako misli.

V knjigi me je sicer zmotilo nekaj nedoslednosti, ampak so res tako minimalne, da o njih ne bom izgubljala besed.

Kakor sem napisala tudi na Bralnici in Goodreadsu menim, da je knjiga super in da če imaš rada dobre zgodbe, ti jo toplo priporočam. Hkrati pa držim pesti, da Carlo in Andreja še kdaj srečam.

Knjiga me je pozitivno presenetila!

ocena: super

Prebrala sem več knjig slovenskih avtorjev. Recenzije preveri tukaj: slovenski avtorji

Poznaš avtorja? Kaj si misliš o knjigi Tretji izvod?

author-sign

Leave A Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberi tudi: