unravel me naslovnica
o knjigi Unravel Me

Originalen naslov | Title: Unravel Me

Prevod | Translated: /

Avtor | Author: Tahereh Mafi

Zbirka | Series: Shatter me #2

Oznake | Labels: young adult, ljubezen, fantazija
young adult, romance, fantasy

Povezavi | Links: goodreads, bookdepository

Prebrano | Date read: 14.1.2018 (January 14, 2018)

kratka vsebina Unravel me

tick
tick
tick
tick
tick
it’s almost
time for war.


Juliette has escaped to Omega Point. It is a place for people like her—people with gifts—and it is also the headquarters of the rebel resistance.
She’s finally free from The Reestablishment, free from their plan to use her as a weapon, and free to love Adam. But Juliette will never be free from her lethal touch.
Or from Warner, who wants Juliette more than she ever thought possible.
In this exhilarating sequel to Shatter Me, Juliette has to make life-changing decisions between what she wants and what she thinks is right. Decisions that might involve choosing between her heart—and Adam’s life.

(source: Goodreads)

Moje mnenje o Unravel Me

Po krajšem premoru sem ponovno tu in z novim mnenjem o knjigi.

Unravel Me je moja prva letošnja prebrana knjiga in kar precej časa sem jo brala. Priznam, da je za to delno kriv tudi prvi del, ki me ni ravno preveč navdušil. Če te zanima kaj točno si mislim o prvem delu pa si lahko tukaj prebereš več: recenzija prvega dela

A naj se vrnem nazaj na Unravel Me, ki je nadaljevanje Shatter Me. Čeprav sem bila zadnja tedna precej zasedena, sem jo vseeno brala dlje kakor sem pričakovala, in po svoje je tudi to dejstvo precej zgovorno. Knjiga me ni pritegnila in glavni krivec je ravno Juliette. Res mi je šla na živce.

Njena vasezagledanost me je večkrat pripravila, da sem knjigo zaprla in se od branja za nekaj časa poslovila. Saj bi knjigo zares pustila neprebrano a kaj, ko me je preveč zanimalo kako se bo vse skupaj odvijalo.
Pri Juliette me je najbolj zmotila njena dvojna igra. Da so ljubezenski trikotniki že skoraj obvezni element pri ya fantazijskih trilogijah je dejstvo. Ampak le malokateri se mi je zdel tako neumen kakor tale.

Adam – Juliette – Warner

Adam me že v prvem delu ni prepričal, čeprav bi moral biti varna izbira za našo neodločeno junakinjo. Logično sem zato z veseljem prebirala poglavja kjer je nastopal Warner. In kaj je avtorica naredila? Iz pošasti ga je spremenila v romantično dušo, ki bi storila vse za Juliette. GROZA.

Ampak na srečo to še ni vse! Warner se je na koncu le izkazal in naši ‘ubogi’ Juliette povedal kar ji gre. S širokoodprtimi usti sem brala njegov monolog. Res bravo!
Ta del mi je bil super, saj je končno nekdo ni obravnaval kakor sveto žival, kateri ne smeš reči žal besede. Navdušil pa me je še en del:

SPOILER:
Glavni hudobec dvigne pištolo in za razliko od toliko drugih hudobcev v knjigah, on ne izlije svoje duše Juliette. Ne! On samo dvigne pištolo in jo ustreli. Prav zares!! NORO!!
KONEC SPOILERJA

Tako kot v prvem delu mi je bil tudi tu všeč Kenji in njegov humor, ki prav popestrita knjigo. Vendar ne dovolj, da bi jo ocenila z več kot tremi zvezdicami.

ocena Unravel me: povprečna

Ostali deli v seriji

Prvi del: Shatter Me
Tretji del: Ignite Me

Poznaš knjigo Unravel Me? Kaj si misliš o glavni junakinji?

author-sign

Leave A Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberi tudi: