muca
Verjamem, da imamo vsi v sebi žilico za ustvarjanje. Seveda imajo nekateri to srečo, da jim je talent položen v zibelko. Ostali pa se moramo za zadovoljiv izdelek malo bolj potruditi. Ampak če ti je nekaj všeč in to rad počneš, čas ki ga porabiš ni nobena ovira.

Po navadi ne načrtujem kdaj bi ustvarjala, je pa že res, da kar nekaj časa preživim na Pinterestu, kjer si beležim takšne in drugačne ideje. Kasneje ko me nepričakovano preplavi ogromen val motivacije in inspiracije pa iz predalov, omar in polic prinesem vse pripomočke, ki jih imam. Lahko mi kar verjameš na besedo, da se moja soba v trenutku spremeni v bunker z nešteto prehodi Smile

Zadnjih par dni imam ponovno naval energije, ki jo sproščam na kreativen način. Ustvarjalni dnevi here I come. Za mizo največkrat sedem v poznih večernih urah, ko se svet umiri in se ljudje odpravljajo spat. Glavo imam takrat polno idej in zato se spravim na delo.

pripomočki
Uporabljala sem:

  • čopiče
  • vodene barvice
  • vodene barvice v stiku
  • tempare
  • navadne barvice
  • svinčnik
  • radirko
  • papir

jelenNajprej sem prijela za čopič in si izbrala motiv jelena, saj sem videla ogromno slik na katerih so naravnost mogočni. Za zdaj še ne rišem na pamet ampak gledam sliko z motivom, saj mi je tako mnogo lažje.

Sprva sem si s svinčnikom narisala skico, ki sem jo kasneje pobarvala. Uporabljala sem vodene barvice, tempare in vodene barvice, ki tudi izgledajo kakor barvice. Ker pa barvic prej še nisem velikokrat uporabljala sem sliko z barvanjem pokvarila.

Sprva se nisem mogla odločiti ali bi ti to sliko sploh pokazala. Vendar ti jo vseeno bom, saj navsezadnje nihče ni popoln. Narisala sem jo hitro, nekje v okviru pol ure. Verjetno je tudi to razlog zakaj nisem zadovoljna z izdelkom.

Takoj zatem pa sem še enkrat zavihala rokave in ponovno narisala jelena. Tudi tokrat sem najprej narisala skico in jo nato po delih pobarvala. Za to risbo sem porabila malo več časa. Všeč mi je, da sem si izbrala črnobelo tehniko, saj se mi zdi, da je zaradi tega še bolj skrivnostna.

jelen (Ustvarjalni dnevi)

Takole izgledata oba jelena drug ob drugem. Meni je vsekakor bolj všeč črnobela tehnika. Vendar pa barvne verzije ne bom kar tako zavrgla. Razmišljam, da bi jo podarila sestri, saj ji je ta kljub napakam všeč.

jelena (Ustvarjalni dnevi)
nastajanje zajčka (Ustvarjalni dnevi)

Naslednji dan sem ponovno pobrskala med shranjenimi slikami kaj bi naredila. V oči mi je padel prisrčen zajček s kronico iz cvetja. Sprva sem se držala originala kakor pijanec plota, nato pa sem skrenila s poti in ga dokončala po svoje.

Ne spominjam se, da bi že kdaj prej narisala kaj z vodenini barvicami, kar bi mi bilo povšeči. Vem, da še zdaleč ni popolno, ampak jaz sem vseeno presenečena, da mi je uspelo ustvariti sliko zajca na katerem se dotično žival celo prepozna.

Na sliki levo pa lahko vidiš kako sem se skico začela barvati. Priznati moram, da me je bilo kar strah, da jo bom uničila, saj mi je bila že preprosta skica simpatična.

zajček

Tole prisrčno muco pa sem narisala na sestrino željo. Izrazila je željo, da bi imela sliko muce. Na hitro sem pobrskala po spletu in ko sem našla takšno, za katero sem menila, da bi jo zmogla poustvariti, sem začela. Narisala sem jo le v 20 minutah, saj je res zelo preprosta. Uporabljala sem le barvice in svinčnik, kar pa se seveda lahko razbere tudi s slike.

skica muce Ustvarjalni dnevi
skica muce Ustvarjalni dnevi

Pa še dokončana verzija. Prosim ignoriraj nesimetrične oči in se skoncentriraj na brčice Open-mouthed smile

dokončana muca (Ustvarjalni dnevi)

Ker pa mi je bila tako všeč, sem naslednji dan naredila še eno zase Smile Sedaj imam dve sliki prisrčnih mucik. Eno zase in eno za sestro.

Na koncu pa sem se še malo poigrala z risbo drevesa, pisalnim strojem in mislijo, za katro menim, da je ravno pravšnja za med krošnje.

Ustvarjalni dnevi muce
drevo z mislijo Ustvarjalni dnevi

No, tole je za danes vse. Upam, da ti je tovrstna objava všeč. V komentarju lahko zapišeš katera izmed mojih ‘umetnin’ ti je najbolj všeč Smile

Ustvarjalni dnevi

Meni je super zajček in pa muca, saj menim, da imata najmanj napak. Verjamem pa, da vaja dela mojstra in hkrati upam, da bom nekoč sposobna narisati kaj kar bo vsaj po mojem mnenju brez napak.

Za še več ustvarjalnih objav → skoči sem

Se strinjaš da so ustvarjalni dnevi super?

Lepo bodi!

author-sign

6 Comments

  1. Draga Neja, hvala za tako lep komentar na mojem blogu.In za podporo. Rada imam drugačne bloge od mojega, kreativne, ustvarjalne, post kot ta tvoj danes še posebej, Meni je všeč jelenček in tvoja pozitivna naravnanost, ki jo čutim preko prebranih vrstic. P. se veselim tvojega novega ustvarjalnega posta tvoja sledilka pod št. 5 🙂 Monika iz Sugarlove bloga

Leave A Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberi tudi: