No tole pa je bilo eno res napeto branje. Od prve do zadnje strani te drži v primežu in niti najmanjše možnosti ni, da bi knjigo odložil. Vsaj jaz je nisem mogla. Verity je res odlična.

Colleen Hoover je ena mojih najljubših pisateljic in iskreno me je naslovnica toliko časa odbijala, da nisem prebrala niti opisa. Ko pa sem ga, ufff. Knjigo sem dobila kolikor hitro se je dalo in pričela brati.

Na hitro o knjigi

Lowen Ashleight je pisateljica, ki nujno potrebuje nekaj denarja. Ko se ji ponudi izjemna priložnost, jo pograbi z obema rokama.
Jeremy Crawford je mož slavne pisateljice Verity, ki je trenutno bolna. Lowen najame, da bi dokončala izredno popularno serijo, na kateri je delala njegova žena.

Lowen tako prispe v Crawfordov dom pripravljena, da se prebije skozi zapiske o še nenapisanih knjigah. Namesto tega pa v kaotični delovni pisarni najde nedokončano avtobiografijo, za katero je prepričana, da je Verity ne bi nikoli pustila prebrati nikomur.

Stran za stranjo je Lowen vse bolj posrkana v grozljivo pripoved, kaj se je v resnici zgodilo na dan, ko je Verity umrla hčer.

Odloči se, da bo rokopis skrila pred Jeremyjem, saj bi zapisana resnica popolnoma uničila že tako žalujočega očeta. A več časa ko Lowen preživi v njegovi bližini, bolj je nanj navezana in vse bolj meni, da bi mu ženine besede lahko pomagale okrevati.

Navsezadnje, ne glede na to kako predan je svoji ženi, bi ga njene besede in grozljiva resnica odvrnile, da bi z njo še naprej živel pod isto streho.

“What you read will taste so bad at times, you’ll want to spit it out, but you’ll swallow these words and they will become part of you, part of your gut, and you will hurt because of them.”

Iskreno mnenje o eni izmed mojih top prebranih knjig

(brez skrbi, se zavedam, da sem popolnoma nora na to knjigo)

Kot sem omenila na začetku me je knjiga očarala in prebrala bi jo skoraj v dnevu ali še prej, če ne bi bila ravno na ogledih. Totalno me je posrkala vase.

Zgodba je odlično zasnovana, napetost se na začetku stopnjuje potem pa le na koncu malo popusti, vse do glavnega BUMMAAA.

Avtoričin stil pisanja mi je že od prej všeč tako, da glede tega ne bom izgubljala preveč besed. Prebrala sem že kar nekaj njenih knjig in vse imajo dobro zgodbo, ki jo Colleen mojstrsko pove. Vedno najde način, da te z nečim preseneti, hkrati pa ne ustvarja drame po nepotrebnem. Zgodba je berljiva, povedi se kar stapljajo ena v drugo in nikoli ti ob branju ni dolgčas.

Rekla pa bi, da je zgodba tokrat malo bolj temačna in na trenutke izprijena. A vse mislim v dobrem smislu, saj to šele zares prikaže pravo podobo zgodbe.

Verity: preplet dveh zgodb

Zame je Verity preplet dveh, na videz nič kaj preveč povezanih zgodb, ki gradita celoto.

  • V osrednji zgodbi spoznamo Lowen, ki ni nič posebnega. Avtorica, ki nujno potrebuje službo. A več kot izvemo o njej zanimivejša postaja. Skozi njene oči spremljamo zgodbo in v dokajšnji meri si o določenih dogodkih ustvarimo mnenje, glede na to kako nam ona dogajanje tudi opiše.
     
  • Lik ki povezuje obe zgodbi je Jeremy. Všeč mi je kako je v obeh zgodbah opisan na enak način. Seveda pa mu vsaka ženska, da poseben pečat, saj vsi ne gledamo svet skozi iste oči.
     
  • A daleč najboljši lik je Verity. Vse se vrti okoli nje, čeprav sama sploh ni prisotna. A kljub temu je v zgodbo vpeta tako mojstrsko, da imaš občutek, da je vir dogajanja ona. Pri tem ne mislim zgolj na drugo zgodbo, ampak na obe ki delata knjigo to kar je. Ona je fascinantna, zanimiva in na koncu celo glavni krivec za neprespane noči.

Knjiga se začne popolnoma običajno, čeprav gre za precej kompleksno in večplastno pripoved.

Vsi liki so res dodelani, čeprav se vse načeloma vrti le okoli par oseb, imajo tudi stranski liki dodelane osebnosti in niso tukaj zgolj za zapolnitev strani.

Zgodba pa ni tako nedolžna, saj se ob branju lahko počutiš rahlo neprijetno. Gre namreč za miks običajne, ‘normalne’, malo temačne in na trenutke izprijene zgodbe. A kakor sem rekla: vse mislim v dobrem smislu. Definitivno pa takšnega romantičnega trilerja ne bi pričakoval izpod rok pisateljica romantičnih knjig.

Zadnje poglavje spremeni vse

“It’s natural, to assume the worst in people, even if that assumption is only for a split second”

citat iz knjige Verity

In to mislim dobesedno vse. Sama sem bila nad knjigo navdušena in všeč mi je bilo, kako je bilo vse razloženo. Potem pa sem prebrala zaključek, ki me je pustil odprtih ust in mi še nekaj dni ni dal miru. Priznam, ko sem prebrala Verity vsaj teden dni nisem bila zmožna prebrati nič drugega. Knjiga je enostavno fantastična.

Bombastična knjiga

Če povzamem … knjiga je bombastična in preberi jo kolikor hitro jo lahko. Avtorica načeloma piše romantične zgodbe zato mi lahko verjameš, da se tudi za romantične duše kaj najde.
V knjigi najdeš vse od ljubezenske zgodbe pa do seksa in ostalega, kar pač paše k romantičnim zgodbam. Hkrati pa se knjiga bistroumno poigra s tabo, da na koncu ne veš več, kaj je res in kaj ne.

Dobronameren nasvet: knjige ne prični brati zvečer, če imaš naslednji dan obveznosti 😉

Citati 

Don’t focus on why you’re playing the game. Just focus on the finish line.

– citat iz knjige Verity

“Some families are lucky enough to never experience a single tragedy. But then there are those families that seem to have tragedies waiting on the back burner. What can go wrong, goes wrong. And then gets worse.”

Podobne knjige

Zaenkrat še nisem našla primerljive knjige. Takoj, ko jo odkrijem verjemi, da bom sporočila. Našla sem jo! The Turn of the Key avtorice Ruth Ware. Podrobno recenzijo lahko pričakuješ kmalu → tukaj.

Priporočila pa bi ti še Za zaprtimi vrati in Par iz sosednje hiše. Obe knjigi sta hitro berljiva trilerja.

Knjigo si lahko naročiš tukaj: BookDepository (zastonj poštnina).

Lepo se imej in preberi Verity – res je odlična!

author-sign

Leave A Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberi tudi: