Vse se vrača, vse se plača
O knjigi

Originalen naslov | Title: This is How It Happened

Prevod | Translated: Vse se vrača, vse se plača 

Avtor | Author: Jo Barrett 

Zbirka | Series: /

Oznake | Labels: ženski roman, maščevanje, humor
                            chick lit, revenge, humor

Povezavi | Links: goodreads, Amazon

Prebrano | Date read: 24.6.2016 (June 24, 2016)

Kratka vsebina Vse se vrača, vse se plača

Madeline Piatro je uspešna ženska, ki se zna odlično obrniti v poslovnem krogu. Je ambiciozna in zagnana. Nato spozna Carltona se vanj zaljubi do ušes in še dlje. Skupaj spravita na noge zelo uspešno podjetje Organska hrana za otroke. Nato pa jo Carlton zapusti, kar tako. Iz danes na jutri. Vzame ji vse, kar ji pomeni največ.

Vendar se tukaj zgodba šele začne. Maddy se je sedaj odločila, da bo storila vse, da se Carltonu maščuje, saj vse se vrača kar se plača.

Moje mnenje o Vse se vrača, vse se plača

Prisrčen ženski roman, ki se hitro bere in še hitreje razplete. Zgodba je privlačna, in prav nič romantična, kakor obljublja tudi besedilo na naslovnici No, malo že, saj brez tega v ženskih romanih pač ne gre.

Zgodbo spremljamo iz Maddyjinih oči. Poglavja pa so dvojna, ena govorijo o njenem razmerju z Carltonom, druga pa so postavljena v sedanjost, torej čas maščevanja. Najprej me je to motilo, vendar sem se hitro privadila. Proti koncu pa se obe pripovedi združita v neko celoto.

Maddy mi je bila zadovoljiv lik, čeprav so me zmotile nekatere njene nasprotujoče si osebnostne lastnosti. Recimo: opisana je kot izjemno ambiciozna, zagnana, delovna in posledično tudi natančna. Pa kljub temu ni opazila majhnih nepravilnosti, ki bi jo lahko že zdavnaj opozorili na bližajočo se katastrofo.

Zgodba se začne z akcijo in pričakovala sem, da se bo tako tudi nadaljevala. Žal pa temu ni bilo tako. Upočasnila se je, prav tako se večinoma ni nekaj veliko dogajalo. Vse do zadnje tretjine, ko se dogodki kar vrstijo in to tako v pripovedi o njunem razmerju kakor tudi v sedanjosti.

Všeč mi je bilo, da Maddy ni klasična lepotica, seveda pa ima vsako takšno dekle popolno najboljšo prijateljico in tudi Madeline jo je imela. Heather je popolna ženska, naj bi bila tudi inteligentna ampak žal je sama ne bi tako ocenila, saj se na tem področju ni najbolj izkazala. Je pa ravno zaradi svoje naivnosti in lahkovernosti prava popestritev zgodbe.

Knjiga ni literarni vrhunec in prav nič ne bi zamudila, če je ne bi prebrala. Ampak po svoje je prav luš’tno branje. Ravno prav za čas, ko se živosrebro nezadržno dviguje.

ocena: povprečna

Si želiš prebrati kaj podobnega? Poskusi s knjigo Skoraj popoln.

author-sign

Leave A Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberi tudi: