V eni objavi sem zbrala vse filmske adaptacije knjig, ki jih že komaj čakam. Čisto spodaj pa te čaka tudi presenečenje.

Vsako leto izzidejo nove knjige in prav tako so vsako leto najboljše predvajane tudi na velikem platnu. Letošnje leto bo, vsaj tako kaže, izredno pestro Smile 

Peti val (The 5th Wave)

Filmske adaptacije knjig - Peti val

Rick Yancey

Datum izzida: januar 2016 (USA)

PRVI VAL Je odnesel pol milijona ljudi.
DRUGI VAL Je to število osramotil.
TRETJI VALJe trajal malo dlje. Dvanajst tednov … Štiri milijarde mrtvih.
V ČETRTEM VALU ne moreš biti prepričan, da so ljudje sploh še ljudje.
IN PETI VAL?
Nihče ne ve.
Toda prihaja.

Po samotnem delu avtoceste teče Cassie.
Beži pred bitji, ki so le videti kot ljudje. Bitji, ki so razkropila zadnje preživele na Zemlji.
Njena samota pomeni preživetje, dokler ne sreča Evana Walkerja. Zapeljivi in skrivnostni Evan je morda njeno edino upanje.
Cassie mora zdaj izbrati: med zaupanjem in obupom, med kljubovanjem in predajo, med življenjem in smrtjo. Se bo vdala ali uprla? (vir: bukla.si)

Preveri kaj sem si mislila o filmu Peti val.

Izbira (The Choice)

Filmske adaptacije knjig - Izbira

Nicholas Sparks

Datum izzida: 5 februar 2016 (USA)

Travis Parker ima vse – dobre prijatelje, prijetno hišico in poklic, ki ga ima rad. Prepričan je, da nič ne more izboljšati njegovega popolnega samskega življenja. Dokler … se v sosednjo hišo ne preseli Gabby Holland. Njuno prvo srečanje je vse prej kot prijazna dobrodošlica, saj v zraku obvisi nelagodje zaradi njegove hrupne zabave in psa bokserja, ki naj bi več kot samo »nadlegoval« njeno čistokrvno škotsko ovčarko. Toda nova soseda se vse bolj zbližujeta in Gabby se nenadoma znajde pred odločitvijo: naj ostane s svojim dolgoletnim fantom Kevinom ali pa se zaplete s Travisom? (vir: bukla.si)


Ob tebi (Me Before You)

Jojo Moyes

Datum izzida: 4 marec 2016 (USA)

Lou Clark ve ogromno stvari. Ve koliko je korakov med njeno službo in njenim domom. Ve, da rada dela v majhni čajnici in ve, da svojega fanta Patricka morda ne ljubi.
Vsekakor pa ne ve in ne pričakuje, da bo izgubila službo in kaj bo to prineslo.
Will Traynor ve, da je v prometni nesreči z motorjem izgubil vse – tudi željo po življenju. Vse se zdi majhno in nič ga več ne veseli. Našel je tudi rešitev, kako to prekiniti.
Vsekakor pa ne ve, da bo v njegovo življenje prišla Lou in sivemu svetu dodala barvo. (vir: Bralnica)

Povezani (Allegiant)

Filmske adaptacije knjig - Povezani

Veronica Roth

Datum izzida: 18 marec 2016 (USA)

Ko Tris s pomočjo prijateljev celemu mestu pokaže posnetek, na katerem njena prednica Edith Prior govori o obstoju življenja zunaj meja in o poslanstvu Razcepljenih, se prebivalcem mesta v temeljih zamaje njihov dosedanji pogled na svet in njihovo mesto v njem. Prisiljeni v iskanje nove identitete se pridružijo bodisi vodji militantnih izobčencev Evelyn, ki želi ukiniti ločine, bodisi novonastali miroljubni skupini Povezanih, ki želi ta temelj njihovega dosedanjega obstoja ponovno vzpostaviti.

Tris in njeni prijatelji pa se po navodilih z videoposnetka, zaradi katerega je ugasnilo toliko življenj, odpravijo preko ograde … A kaj jih tam čaka? Kakšen je svet za ogrado? Kdo je bila Edith Prior? Kako je prišla v mesto? In kako je bila z vsem tem povezana Trisina mama? (vir: bukla.si)


Dekle na vlaku (The Girl On The Train)

by Paula Hawkins

Datum izzida | Release date: 7 October 2016 (USA)

Pelješ se na vlaku in gledaš skozi okno. Ko ustavi na običajni postaji, opazuješ bližnjo hišo. Dobro jo že poznaš. Prav tako par, ki živi v njej. Njuno življenje je popolno, živo nasprotje tvojemu. Želiš si, da bi lahko zamenjala z njima, želiš si njune sreče. Dokler nekega dne ne zagledaš nečesa, česar ne bi smela videti. In v trenutku se vse spremeni. (vir: Bralnica)

Inferno

Filmske adaptacije knjig - Inferno

Dan Brown

Datum izzida: 14 oktober 2016 (USA)

»Išči in našel boš.« Te besede odmevajo v glavi profesorja Roberta Langdona, ko se zbudi v bolnišnici sredi Firenc, ne da bi se spominjal, kako se je znašel v njej. Prav tako ne more pojasniti, od kod skrivnostni predmet v njegovem suknjiču. Ker mu nekdo streže po življenju, se skupaj z mlado zdravnico podata na vratolomni beg po Firencah, znajdeta pa se tudi v Benetkah in Istanbulu. Samo Langdonovo poznavanje skrivnih prehodov in starodavnih skrivnosti ju lahko reši pred kremplji neusmiljenih zasledovalcev. Svet je na robu katastrofe, ključ do rešitve pa se skriva v nekaj verzih Dantejeve Božanske komedije. (vir: Bralnica)

Magične živali (Fantastic Beasts And Where To Find Them)

Filmske adaptacije knjig - Magične živali

J. K. Rowling in Newt Scamander

Datum izzida:  18 november 2016 (UK)

Fantastična bitja in kje jih najti, je samo ena izmed mnogih knjig, ki naj bi jih Harry Potter uporabljal pri pouku na Bradavičarki. Sedaj jo lahko v roke vzamemo tudi mu bunkeljni.


Ostale knjige, ki si jih bomo v bodočnosti lahko ogledali na velikem platnu:

  • Padli angleli (Fallen) by Lauren Kate – 2016 (USA)
  • Illuminae by Amie Kaufman and Jay Kristoff – in developtment
  • Luckiest Girl Alive by Jessica Knoll- in development
  • Fifty Shades Darker by E L James – 2017
  • Looking For Alaska by John Green – 2017
  • All the Bright Places by Jennifer Niven – 2017

Se že veseliš katere izmed priredb knjig?

author-sign

Leave A Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberi tudi: