Sabina Štrubelj je tista slovenska pisateljica, ki je napisala knjigo Hotel Lavanda. Nanjo sem naletela že pred leti. Prebirala sem njene intervjuje, sledila objavam na Instagramu in sem in tja skočila tudi na njen blog. A čeprav me je kot oseba pritegnila, njenih knjig nisem nikoli prebrala.

Par tednov nazaj pa sem zapazila nagradno igro in prvič v življenju nekaj zadela. In to ravno njen prvenec – HOTEL LAVANDA.

Na kratko o knjigi

Hotel Lavanda

Slovenka Valentina ima smolo. V enem tednu izgubi tako službo, kot fanta in nasploh se ji vse podira kot hišica iz kart. A vse ni le tako črno, saj se iznenada prikaže smešen debelušni odvetnik, ki ji pove: “… vi dobite hotel.”

In Valentina se odpravi na pot vse do daljne Provanse, da bi hotel videla na lastne oči. A tam poleg hotela najde tudi pismo in kup skrivnosti?

Ji bo uspelo razvozlati, kaj se dogaja?

Če hočeš najti srečo, moraš tvegati in se prepustiti, pa tudi če se včasih ne izide.

– Velentinina mama (Hotel Lavanda)

ISKRENO MNENJE

Knjiga (Hotel Lavanda) me je presenetila

Do Slovenskim pisateljev imam odpor, saj so me vse prevečkrat razočarali. In ne glede na to kako zelo vesela sem bila, da bom knjigo lahko končno prebrala, sem bila kar malo nervozna ali mi bo sploh všeč. Zares, ampak res si nisem želela, da bi mi knjiga pokvarila mnenje o pisateljici.

Zgodilo pa se je ravno obratno. Z navdušenjem sem obračala strani in sploh nisem opazila, kako je čas hitro drsel mimo.

Valentinina zgodba je polna skrivnosti

A veš kako pravijo, da so ženski romani plehki, da se nič ne zgodi in kako se vse vrti le okoli glavnih zaljubljencev.

No, naša Valentina ima malo večje ambicije kot bili le puhoglavo dekle. In ne le to. Ženska je tako kot ti in jaz popolnoma običajna, zato se lahko vanjo zares vživiš in skupaj z njo odkrivaš Provanso.

Zdaj sem na vrsti jaz. In avanture, o katerih sem sanjala, končno!

– Valentina (Hotel Lavanda)

Kar se pa skrivnosti tiče. Polno jih je.

Na začetku se jih nekaj pojavi a naša prebrisana Valentina jih skozi knjigo odkrije vse več in več. Nisem preverjala za vsako posamezno ali se razkrije ali ne. To bi bilo popolnoma nesmiselno! Lahko pa zato z gotovostjo trdim, da se vse lepo razkrije.

Ko gre za tvojo srečo, se nikar preveč ne oklepaj ponosa.

– Valentinina babica (Hotel Lavanda)

Zanimiva, skrivnostna zgodba, ki je ne moreš odložiti

Hotel Lavanda te prav zares posrka vase. Knjiga se začne z akcijo, ki kar traja. Ni dolgočasnih delov, ki bi bili sami sebi namen. Dogajanja je polno in lepo teče.

Sama enostavno sovražim, ko zgodbe preveč preskakujejo, saj dobim občutek, da avtor enostavno ne ve kaj napisati vmes. A Sabina je zgodbo odlično napisala zato ni ‘lukenj’.

Stil pisanja je všečen in na trenutke res zabaven. Vložki besednih ljudskih fraz so me večkrat nasmejali. No, pa tudi glavna junakinja Valentina ga včasih pihne.

Zakaj, zakaj, zakaj morajo biti vsi najboljši moški geji?

– Valentina (Hotel Lavanda)

Elementi zgodbe, ki so mi še posebej všeč

Z eno besedo: prijateljstvo. Tako enostavno, neprisiljeno in čudovito opisano, da se počutiš kakor da so liki tudi tvoji prijatelji.

Všeč mi je, da se skrivnosti počasi razkrivajo in ni le na koncu velikega buma kakor to beremo v veliki večini knjig

Ščepec romantike, ki da knjigi piko na i. Predvsem pa mi je super, da se ne vrti vse le okoli nje.

Kompleksna in večplastna zgodba. Res si nisem mislila, da bo knjiga preplet večih zgodb, ki pa se odlično dopolnjujejo in ne le ‘polnijo strani’.

Mislim, da je veliko bolj neprijetno živeti v negotovosti, kot pa izbrati pogum in se soočiti z resnico.

– Julie (Hotel Lavanda)

Zakaj se knjigo splača kupiti?

Zaradi zgodbe same!

Otip knjige je čisto drugačen. Ne morem verjeti kako fino je imeti rahlo plastificirano stranico. Da o kvalitetnih listih sploh ne izgubljam besed. Upam, da nisem edina ki opazi takšne stvari.

Dobiš jo lahko tukaj.

Kako ‘skuhati’ knjigo Hotel Lavanda

Knjiga me tako pozitivno presenetila, da sem jo želela predstaviti na izviren način. Konec koncev je knjiga sama po sebi nekaj posebnega, zato si to tudi zasluži.

Sestavine

Hotel Lavanda - recept

Postopek

Posnela pa sem tudi kratek a sladek video, kjer pokažem kako sem iz sestavim dobila knjigo.

Če ti videja spodaj ne pokaže skoči na Instagram objavo. Pod komentarjem mi povej katera sestavina knjige je tebi najbolj všeč.

Končna ocena

Knjiga Hotel Lavanda si zasluži ta ta ta taaaammmm. VELIKO PETICO!

Že res, da zgodba sama po sebi ni nekaj še ne videnega in takšne knjige navadno ne dodam na svoj seznam “Priljubljene knjige”. Ampak se mi zdi, da je tukaj splošen vtis knjige tisti, ki zares šteje.

  • Zgodba
  • Liki
  • Stil pisanja
  • Naslovnica
  • Splošen vtis
4.1

Dodatek

Stavim, da nisi vedel, da obstaja še več 🙂 Zato me pa imaš!

Če se naročiš na e-novice avtorice Sabine, prejmeš kar novih 9 poglavij. Naslov e-knjige je Babičine pustolovščine – po sedemdesetem se šele začne.

Legendarna babica iz Hotela Lavande se odpravi na potep. Te zanima, kje vse je bila, preden se je nenapovedana pojavila na Valentininih vratih? Te zanima, zakaj je zbežala od doma in kdo ji je strl srce?

– opis na spletni strani avtorice

Ti je prebrano všeč? Si želiš še kakšno podobno knjigo?

Predlagam, da prebereš Malo obalno pekarno. Je prav tako knjiga o novih začetkih nekje na novem. Skupno s Hotel Lavando jima je tudi, da sta glavni junakinji super ženski, v obeh pa najdeš še ščepec ljubezni in veliko dozo prijateljstva

Kakšen vtis pa je naredila knjiga Hotel Lavanda?

author-sign

Leave A Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberi tudi: